ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Εκείνοι που αποθέωσαν το χορό
Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου, ανατρέχουμε σε φράσεις κορυφαίων φυσιογνωμιών της παγκόσμιας σκηνής για να θυμηθούμε πως η τέχνη του χορού είναι αγαθό λύτρωσης και ελευθερίας.
Monopoli Team
29.04.2020
A
A
Fred Astaire, Αμερικανός χορευτής (1899 – 1987)
Pina Bausch, Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφος (1940 – 2009)Όσο ψηλότερα φτάνεις, τόσο περισσότερα λάθη σου επιτρέπονται. Όταν ακριβώς βρεθείς στην κορυφή και εξακολουθείς να κάνεις πολλά λάθη, αυτό αξιολογείται ως το προσωπικό σου στιλ.
Προκειμένου να καταλάβεις αυτό που έχω να πω, πρέπει να κατανοήσεις πως ο χορός είναι κάτι άλλο πέρα από την τεχνική. Φαίνεται πως ξεχνάμε από που προέρχονται οι κινήσεις. Γεννιούνται μέσα στη ζωή. Όταν δημιουργείς μια νέα χορογραφία, το σημείο εκκίνησης πρέπει να είναι η τρέχουσα ζωή – όχι οι υπάρχουσες φόρμες του χορού.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το 2026 ανέτειλε στη Βαμβακού με εμπειρίες για όλες τις ηλικίες – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
The 90s Union: Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell και Δημήτρης Μητσοτάκης στο Κύτταρο
Για το 2026, ας βλέπουμε περισσότερο σινεμά στα σινεμά
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Ένας μονόλογος από τον Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φεστιβάλ Αναδρομές: Σύγχρονες αναγνώσεις σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες στο Εθνικό
Η Αστερόσκονη, της Χριστίνας Ματθαίου επιστρέφει στο θέατρο Σημείο
Μέγαρο: Ντόρα Μπακοπούλου και Catherine Larsen-Maguire συμπράττουν με την Underground Youth Orchestra
Why Look at Animals? Δυο προβολές και μια συζήτηση δίνουν την απάντηση στο ΕΜΣΤ
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Διαλέξεις με την Katherine E. Fleming για τον Ελληνικό και Εβραϊκό Πολιτισμό
Ποιοι θα πλαισιώσουν τους Limp Bizkit το καλοκαίρι στην Αθήνα;