MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Συνεχίζονται οι καθημερινές, διπλές προβολές από το online cinema του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας παρατείνει τις δωρεάν, online προβολές του, σε νέα διεύθυνση!

Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των παιδιών, των νέων και όλης της οικογένειας. Σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, δημιούργησε το OIFF Online Cinema, μια online ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα με ελεύθερη πρόσβαση, όπου προβάλλει δωρεάν, σε αποκλειστικές  προβολές, ποιοτικές ταινίες, σύγχρονες και κλασικές, ελληνικές και ξένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ολυμπίας: Καθημερινές, online προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια12.09.2018

40 μέρες σινεμά

Από τις 19 Μαρτίου που άρχισαν οι προβολές, ως τη Δευτέρα 27 Απριλίου, προβλήθηκαν σε διπλές προβολές 40 «προγράμματα»: 39 μεγάλου μήκους ταινίες  και ένα «πακέτο» με 11 μικρού μήκους. Οι 5 ήταν ελληνικές,  1 ήταν από την Κύπρο (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν από  όλες τις χώρες του κόσμου) και οι υπόλοιπες από 19 χώρες (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν στην Ελλάδα και την Κύπρο).

Οι θεατές του παρακολούθησαν τις ταινίες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και από ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία, Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη.

Πού θα βλέπετε τις νέες προβολές

Το OIFF Online Cinema θα συνεχίσει τις δωρεάν προβολές μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων, σε νέα διεύθυνση, στις 11 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Μπορείτε να βλέπετε τις προβολές, εδώ.

Νέες ταινίες: «Ο βασιλιάς των μασκών»

Επίσης, το Φεστιβάλ Ολυμπίας, ετοιμάζει ήδη τις μεταφράσεις και τους υποτιτλισμούς αριστουργημάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου τις οποίες θα προβάλει από ψηφιακές κόπιες, σε high definition.

«Ο βασιλιάς των μασκών»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, θα προβληθεί  «Ο βασιλιάς των μασκών», το αριστούργημα του κινέζικου κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του μέντορα της “5ης γενιάς” των Κινέζων κινηματογραφιστών, Γου Τιαν Μινγκ.

Μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες και να δείτε το τρέιλερ της ταινίας, εδώ.

Ταινίες που θα προβληθούν προσεχώς:

– Δυο αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, του Τσέχου “Μελιές”, Κάρελ Ζέμαν: «Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βέρν» και «Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν».

«Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βέρν»

«Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν»

«Ανίκι Μπόμπο», η πρώτη ταινία του κορυφαίου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα, και ταινία -πρόδρομος του ευρωπαϊκού νεορεαλισμού. Γυρίστηκε το 1942 ήταν εμπορική αποτυχία και 23 χρόνια αργότερα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ των Κανών, ως “ταινία αποκάλυψη”! Στην Ελλάδα έχει προβληθεί μόνο μια φορά, πριν πέντε χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, σε αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας κι εδώ θα είναι μόλις η 2η προβολή, 78 χρόνια μετά τη δημιουργία της!

«Το τραγούδι του γκρι περιστεριού», του Στανισλάς Μπαραμπάς. Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino