MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Παρασκευής: 17 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 17 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: Himmelweg ( Ο δρόμος για τον ουρανό)
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube. Δείτε σήμερα την παράσταση «Himmelweg (Ο δρόμος για τον ουρανό)» του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Έλενας Καρακούλη. Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Δημήτρης Παπανικολάου, Θανάσης Δήμου, Βερονίκη Στογιαννίδου / Δανάη Hoffmann. Η παράσταση είχε ανέβει για πρώτη φορά το 2019 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο προβάλει την παράσταση «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» της Τζέμα Κένεντι, βασισμένο στο έργο του Μαρκ Τουαίην, μια σύγχρονη ανάγνωση της γνωστής σε όλους μας ιστορίας, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα αύριο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Το αηδόνι του αυτοκράτορα»

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική προβάλει σήμερα στις 20.00, την animated όπερα για παιδιά «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν. Μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Ομάδα ΠΥΡ

Η Ομάδα ΠΥΡ διαθέτει για online προβολή, εντελώς δωρεάν, την παράσταση «Μόλλυ Σουήνη» του Μπράιαν Φρίελ, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη. Παίζουν: Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Γεωργιάδης.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το ΚΘΒΕ προβάλει ξανά σήμερα στις 21:00, την παράσταση «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Ανδρέα Κουτσουρέλη.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»

Και δύο παραστάσεις έναντι αντιτίμου

Το νεοϋρκέζικο «The Tank», ένα από τα επιδραστικότερα offoff θέατρα του Μανχάταν, επιλέγει την πλατφόρμα του Θεάτρου Τέχνης, για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, την τελευταία σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Meghan Finn, για την παράσταση «When we went electronic». Η παράσταση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα με συμβολικό αντίτιμο παρακολούθησης 3,5 ευρώ.
Δείτε την παράσταση εδώ.

To πολυβραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» του Ντάνκαν Μακμίλαν και του Τζόνι Ντόναχο, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, προβάλλεται σήμερα από τις 21:00 έως τις 23:00, έναντι ενός αντιτίμου των 5€. Μπορείτε να εξασφαλίσετε τη θέση σας εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την παράσταση «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία του Jacques Lassalle.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Winter Journey at Olympia Stadium» με στοιχεία από το βιβλίο του Φρήντριχ Χαίλντερλιν «Hyperion». Η σκηνοθεσία είναι του Klaus Michael Grüber. Η παράσταση δεν διαθέτει υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Η εύθυμη χήρα»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την οπερέτα του Φραντς Λέχαρ «Η εύθυμη χήρα», σε μουσική διεύθυνση του Andrew Davis. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλει σήμερα στις 21:00 την κωμωδία «Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Simon Godwin και την Tamsin Greig στον ρόλο του Μαλβόλιο. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 30/4 και διαθέτει υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Μαντάμα Μπατερφλάι»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει και από μία παράσταση στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας. Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την διάσημη όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι» σε μουσική διεύθυνση του Jader Bignamini.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Globe Theatre

Το ιστορικό Globe Theatre προβάλει το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Dominic Dromgoole. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Κυριακή 3/5.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει στις 21:00, την όπερα σε τρεις πράξεις «Gloriana» του Μπέντζαμιν Μπρίτεν σε σκηνοθεσία του Richard Jones και μουσική διεύθυνση του Paul Daniel.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα «Τα Παραμύθια του Χόφμαν», την όπερα του συνθέτη Ζακ Όφενμπαχ. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris, μέχρι τις 26/4.

«Love Never Dies»

Nederlands Dans Theater

Τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε σήμερα την παράσταση μπαλέτου «Midnight Raga» σε χορογραφία του Marco Goecke.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι ένα μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber

Ο Andrew Lloyd Webber όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα διαθέτει για δωρεάν προβολή, μέσα από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, ένα από τα έργα του, με αγγλικούς υπότιτλους. Σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στις 21:00 το sequel του μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» με τίτλο «Love Never Dies».
Δείτε το εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b