MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

ΥΠΠΟΑ: Με έως και 20 χιλιάδες ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 25 ταινίες ελληνικού animation

Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει ελληνικές ταινίες animation, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο Ντούτσε αφηγείται
Monopoli Team

Πρώτη φορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει Πρόγραμμα χρηματοδότησης ταινιών animation στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Πολιτισμού: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας12.09.2018

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη

«Με το πρόγραμμα αυτό, για πρώτη φορά, παρέχεται από το ΥΠΠΟΑ η ευκαιρία χρηματοδότησης ελληνικών ταινιών animation, με στόχο την ανάπτυξη και την  προώθηση τους διεθνώς, καθώς και τη στήριξη των δημιουργών και συντελεστών τους», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

«Οκτώ  χρόνια μετά από την πρώτη ταινία κινούμενων σχεδίων, από την εταιρεία Walt Disney, ο σκιτσογράφος Σταμάτης Πολενάκης, το 1945, κινηματογράφησε την πρώτη ελληνική ασπρόμαυρη ταινία κινούμενων σχεδίων, «Ο Ντούτσε αφηγείται». «Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο, σημειώνει η κ. Λίνα Μενδώνη, χρειάστηκε 45 χρόνια για να εμφανιστεί διεθνώς, στη δεκαετία του ´90. Σήμερα, οι σύγχρονοι δημιουργοί του παράγουν ένα ευφάνταστο προϊόν το οποίο ανταγωνίζεται, διεθνώς, τις καλύτερες δημιουργίες, σε αυτό το είδος της απεικονιστικής Τέχνης. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα στηρίξει αποφασιστικά τις ελληνικές ταινίες κινούμενων σχεδίων, τους δημιουργούς και τους συντελεστές τους».

Το πρώτο ελληνικό animation: «Ο Ντούτσε αφηγείται», του Σταμάτη Πολενάκη

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και προβλέπει τα εξής:
  1. Άμεση πρόσκληση για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων για ταινίες animation. Από τα αιτήματα που θα υποβληθούν, θα χρηματοδοτηθούν 25 προτάσεις με ποσόν από 10.000  ευρώ έως και 20.000  ευρώ, η κάθε μία.
  2. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το ελληνικό animation είναι επιπλέον των τακτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης του ΕΚΚ, και θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά προς αυτά.
  3. Συμμετοχή σε άλλα προγράμματα του ΕΚΚ δεν αποκλείουν τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  4. Η διάρκεια των ταινιών πρέπει να υπερβαίνει οπωσδήποτε τα πέντε λεπτά.
  5. Οι ταινίες μπορούν να είναι για παιδιά ή για νέους.
  6. Τη διαδικασία θα υλοποιήσει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, με έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβει από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  7. Για την υλοποίηση του προγράμματος θα συστηθεί Ειδική Επιτροπή αξιολόγησης, με άτομα εγνωσμένου κύρους, η οποία θα ανακοινωθεί στις 22 Απριλίου.
  8. Η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων θα ανοίξει στη σελίδα του ΕΚΚ, gfc.gr, στις 22 Απριλίου 2020. Τα αιτήματα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b