MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

«Το Κορίτσι με τα Μαύρα»: Η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη με την Έλλη Λαμπέτη, διαθέσιμη online

Σαν σήμερα, το 1926 γεννιέται η μεγάλη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια Έλλη Λαμπέτη και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρει ελεύθερη διαδικτυακή παρακολούθηση της ταινίας «Το Κορίτσι με τα Μαύρα», για 24 μόνο ώρες!

Monopoli Team

Όλη τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 και για 24 ώρες, θα υπάρξει ελεύθερη διαδικτυακή παρακολούθηση της ταινίας «Το Κορίτσι με τα Μαύρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcf.gr, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη.

Η ταινία θα μεταδοθεί κι από τη ιστοσελίδα culture.gr και τα social media του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικά με την ταινία

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα γυρισμένο στην Ύδρα της μετα-εμφυλιακής Ελλάδας που επιτρέπει στον θεατή να αντλήσει τις όποιες πληροφορίες θελήσει για την κουλτούρα που επικρατεί, έχοντας υπόψιν του τη δια-γενεακή σχέση που τη χαρακτηρίζει. Μία ταινία με ένα χαρακτηριστικό μαύρο στον τίτλο της αλλά και ένα αγνό (λευκό) κορίτσι που επιθυμεί, στον πυρήνα της.

Η υπόθεση

Δυό εύποροι Αθηναίοι, ένας συγγραφέας κι ένας αρχιτέκτονας, ο Παύλος (Δημήτρης Χορν) κι ο Αντώνης, επισκέπτονται την Ύδρα και νοικιάζουν δωμάτια σε ένα μεγάλο και παραμελημένο σπίτι μιας χήρας, της Φρόσως (Ελένη Ζαφειρίου), που έχει δύο παιδιά. Η ερωτική σχέση της Φρόσως με κάποιον ντόπιο δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά της, τη Μαρίνα (Έλλη Λαμπέτη) και τον Μήτσο (Ανέστης Βλάχος) που ντρέπονται για την κατάντια της μητέρας τους. Ο Παύλος αναπτύσσει μια ρομαντική σχέση με τη Μαρίνα και προκαλεί την οργή του Μήτσου, αλλά και τον φθόνο κάποιων ντόπιων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Χρήστος (Γιώργος Φούντας) που φλερτάρει τη Μαρίνα, χωρίς καμιά ανταπόκριση από τη μεριά της. Η σχέση Παύλου και Μαρίνας δημιουργεί κάποιες προστριβές ανάμεσα στους δύο φίλους κι ο Αντώνης επιστρέφει στην Αθήνα. Μια κακόβουλη φάρσα που σκαρώνουν στον Παύλο, ο Χρήστος με την παρέα του – έχουν αφαιρέσει τον πίρο από μια βάρκα με την οποία επρόκειτο να πάει βαρκάδα–, οδηγεί σε τραγωδία με θύματα αθώα παιδάκια. Με το κλίμα ιδιαίτερα βαρύ μετά απ’ αυτό το τραγικό περιστατικό, κάθε διέξοδος για τον έρωτα μεταξύ των δύο νέων μοιάζει απόλυτη ματαιότης.

Παίζουν:

Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Ελένη Ζαφειρίου, Γιώργος Φούντας, Στέφανος Στρατηγός, Ανέστης Βλάχος, Νότης Περγιάλης, Νίκος Φέρμας, Θανάσης Βέγγος, Μαρία Θαλασσινού

Βραβεία-Διακρίσεις:

Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, ΗΠΑ 1957: Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας, Ρωσία 1958: Αργυρό Μετάλλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 feelgood ταινίες που μάς φτιάχνουν πάντα τη διάθεση12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αθήνα
Cine News
«Άπειρη Γη»: Διεθνή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου
Cine News
Τα «Υπέροχα Πλάσματα» επιστρέφουν – Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα;
Cine News
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας: Αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Οι ταινίες έναρξης και λήξης, οι πρεμιέρες και τα αφιερώματα
Cine News
Φρανκενστάιν: Από το μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλλεϋ σε διαχρονικό pop icon
Cine News
Το ΦΚΘ καταδικάζει την ομοφοβική επίθεση σε μέλος της κριτικής επιτροπής
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τα βραβεία του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
66o ΦΚΘ: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον Γιώργο Τσεμπερόπουλο  
Cine News
Ο Λευκός Πύργος ανάμεσα στους «Θησαυρούς της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς»
Cine News
10 ταινίες που δεν θες να χάσεις στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας