MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΊΟ

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διαβάζει και ανακαλύπτει τον Μικρό Πρίγκηπα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Μικρού Πρίγκηπα.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 2 Απριλίου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είχε ανακοινώσει ότι σε λίγες μέρες, στο κανάλι της στο YouTube, θα περιμένει τους μικρούς αλλά και τους πιο μεγάλους φίλους της να μοιραστούν παρέα την πιο υπέροχη ιστορία. “Την ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα που κατάφερε να αλλάξει την αντίληψη μου σε πολλά πράγματα και με έκανε να πιστέψω σε αξίες της ζωής. Προσπαθώ να μην τον ξεχνώ ποτέ!” με τα λόγια της ίδιας της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Αυτή η μέρα επιτέλους έφτασε. Από το Σάββατο 11 Απριλίου και για πέντε ημέρες, η αγαπημένη μας ερμηνεύτρια θα μοιραστεί μαζί μας την ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα.

https://www.youtube.com/watch?v=wCueNfRxqLE

Λίγα λόγια από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη

“Ο μικρός πρίγκιπας, αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή μου. Παρ’ όλο που πρόκειται για ένα παραμύθι, μπορώ να σας αποκαλύψω πως τα ταξίδια του και ο τρόπος που ανακάλυπτε τα μυστικά και τις αξίες της ζωής, άρχισαν να με συγκινούν, να με απασχολούν και να με καθορίζουν πολύ μετά από την πρώτη φορά που έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο.

Έννοιες όπως η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η φιλία, η εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, η αγάπη, ο πόνος του αποχωρισμού, η ύπαρξη μας σε ένα σύμπαν, ακόμα και η προσωπική διαδρομή του καθενός καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μου και με φέρνουν αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά.

Όλα αυτά λοιπόν που μέσα στην ταχύτητα της καθημερινότητας έρχονται και φεύγουν πότε απαντημένα και πότε αναπάντητα. Τώρα  μέσα σε αυτή την προσωπική μου μοναξιά, άρχισαν να μου φωνάζουν πιο δυνατά και να με καλούν ίσως να γίνω λίγο ακόμα πιο συνειδητή απέναντι στη στάση ζωής μου. Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά σε εμένα.

Έτσι μέσα σε αυτές τις παράξενες και καταιγιστικές σκέψεις και ανάγκες ήρθε και η επιθυμία να  προσπαθήσω να επικοινωνήσω με μικρούς ακροατές. Πως αλλιώς; Διαβάζοντας το αγαπημένο μου παραμύθι. Σας καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα και στο σπίτι μου.

Για 5 μέρες, σε 5 μικρά επεισόδια στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube. Θα είμαστε παρέα και θα προσπαθούμε να ζωντανέψουμε στην καρδιά μας τον μικρό μας πρίγκηπα. Μπορούμε αν τα καταφέρουμε να αφήσουμε εκεί το μικρό αυτό αγόρι να μας θυμίζει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτούς που αγαπούμε και μας αγαπούν. Συγχωρήστε τα λάθη μου… Δεν έχω ξανά βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο και ήταν μεγάλη η αγωνία. Μην ξεχνάτε πως  σε όλη την διάρκεια γνώριζα πως απευθύνομαι σε παιδιά. Δηλαδή σε ανθρώπους με περισσότερη αντίληψη και κατανόηση.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη διαβάζει και ανακαλύπτει τον Μικρό Πρίγκηπα

Συντονιστείτε λοιπόν όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο επίσημο κανάλι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο YouTube. Από αυτό το Σάββατο 11 Απριλίου ως και τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι για να ακούσετε την υπέροχη αυτή ιστορία. Την ιστορία του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκηπας» σε μετάφραση του Στρατή Τσίρκα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Cine News
28η Οκτωβρίου: 10 ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δεις σήμερα
Cine News
Ξανασταυρώνεται: Η τολμηρή κινηματογραφική αλληγορία του Θοδωρή Παπαδουλάκη απέκτησε trailer και αφίσα
Cine News
Το Magenta History τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ολοήμερο αφιέρωμα
Εικαστικά
clinamen: Η εντυπωσιακή εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot έρχεται στην Onassis Mandra
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Cine News
Afterimages: Ελληνοπολωνικές προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανασύρουν ιστορίες από τα αρχεία
Στην Πόλη
28η Οκτωβρίου: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους – Τι ισχύει για το Μουσείο της Ακρόπολης
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Οι «Απρόβλεπτες συναντήσεις: περί λόγου, τέχνης και ζωής» επιστρέφουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Αναζητώντας το «(α)ορατό»: Μια έκθεση για το εβραϊκό νεκροταφείο του Διδυμοτείχου
Βιβλία
Η φαντασία κυκλώνει τον κόσμο: Το πλήρες πρόγραμμα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Πάτρας
Cine News
Children of the Sun: Μια ουτοπία ελευθερίας στη σκιά των πυρκαγιών της Εύβοιας