MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου σε συνεργασία με την ΕΡΤ, αλλά και μέσω του ιστοτόπου της.

Μέσα στον Απρίλιο, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει στο ελληνικό και το διεθνές κοινό ένα πανόραμα της πολυσχιδούς καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της: από τις μεγαλειώδεις παραστάσεις όπερας στο Ηρώδειο με διεθνείς σταρ, όπως, μεταξύ άλλων, η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, τις εντυπωσιακές παραγωγές οπερέτας, μπαλέτου, παιδικής όπερας που παρουσιάστηκαν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, έως και μπαρόκ όπερα και μουσικό θέατρο από την Εναλλακτική Σκηνή.

Επιθυμώντας να αναδείξει τον θεραπευτικό, ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της λυρικής τέχνης, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει δωρεάν τη μετάδοση των παραστάσεών της σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη, αλλά και σε εκείνους που είναι ανοιχτοί να βιώσουν την εμπειρία θέασης και ακρόασης ενός λυρικού αριστουργήματος στη δύσκολη συγκυρία της αυτοαπομόνωσης στο σπίτι.

Συνεργασία με την ΕΡΤ

Η έναρξη του προγράμματος μεταδόσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνει μέσω της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιοποιηθεί το μεγάλο αρχείο πολυκάμερων μαγνητοσκοπήσεων που έχουν γίνει από συνεργεία της ΕΡΤ στις παραστάσεις της ΕΛΣ στο Ηρώδειο.

Καρμεν Ανιτα Ρατσβελισβίλι – Πάβελ Τσέρνοχ (φωτό Α. Σιμοπουλος)

Πρόγραμμα προβολών στην ΕΡΤ2

Στις 11 Απριλίου στις 23.15 στην ΕΡΤ2 και στο https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα μεταδοθεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, η Κάρμεν του Μπιζέ με την κορυφαία μέτζο σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι στον ρόλο του τίτλου.

Στις 25 Απριλίου στις 23.15 η ΕΡΤ2 και το https://webtv.ert.gr/ert2-live/ θα παρουσιάσουν τον Ναμπούκκο του Βέρντι, με τον σπουδαίο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον ομώνυμο ρόλο.

Παράλληλα, εντός του Απριλίου, στο www.nationalopera.gr και στο κανάλι της ΕΛΣ στο YouTube θα μεταδοθούν:

  • 13 Απριλίου: ρεσιτάλ του Δημήτρη Πλατανιά 0
  • 15 Απριλίου: Η λίμνη των κύκνων (μπαλέτο)
  • 20 Απριλίου: Η νυχτερίδα (οπερέτα)
  • 22 Απριλίου: Η βασίλισσα των ξωτικών (μπαρόκ όπερα)
  • 26 Απριλίου: Ο μικάδος (οπερέτα)
  • 28 Απριλίου: Σατανερί (οπερέτα)

Επίσης οι παιδικές όπερες Το αηδόνι του αυτοκράτορα (24/4) και Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς (30/4)

Χρήσιμες πληροφορίες
  • Όλες οι ψηφιακές πρεμιέρες των παραστάσεων της ΕΛΣ θα μεταδίδονται live και στη σελίδα της ΕΛΣ στο Facebook
  • Οι διαδικτυακές μεταδόσεις θα ξεκινούν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη για 30 ώρες στο www.nationalopera.gr.
  • Στις μεταδόσεις της ΕΡΤ θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά. Στις μεταδόσεις μέσω διαδικτύου θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά, ενώ για τις παραγωγές Η νυχτερίδα & Η βασίλισσα των ξωτικών θα υπάρχουν υπότιτλοι και στα αγγλικά.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων, με ημερολογιακή σειρά:

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Μάρω Κοντού (1934-2026): Αποχαιρετισμός στην τελευταία πρωταγωνίστρια
Art & Culture
À Paris tous les deux: Η νέα κινηματογραφική όπερα της ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Art & Culture
Η, κατά Καραθάνο, αριστοφανική «Ειρήνη» θα φτάσει έως το Διάστημα
Art & Culture
Ένα Top 10 για το μέλλον της ανθρωπότητας από τους Τέταρτους Δελφικούς Διαλόγους
Art & Culture
Το Systema πάει (και) στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Αφιέρωμα
Οι Cure επιστρέφουν στην Αθήνα – Γιατί έχουμε ακόμα ανάγκη “τραγούδια ενός χαμένου κόσμου”
Αφιέρωμα
Παραστάσεις αρχαίου δράματος που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Αφιέρωμα
Στην “Eclesia” της Naïka στην Τεχνόπολη θα ακούσεις πραγματικά πολυπολιτισμική pop
Art & Culture
Thermia Project: Όταν η Κύθνος γίνεται εργαστήριο σύγχρονης τέχνης
Art & Culture
Η Εναλλακτική Σκηνή περνάει σε μια νέα εποχή με το ρεπερτόριο 2026-2027