MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Το βαλς της απομόνωσης»: Η συγκινητική σύνθεση ενός 7χρονου, εμπνευσμένη από τον κορονοϊό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Στέλιος Κερασίδης, ένας 7χρονος ταλαντούχος πιανίστας από την Ελλάδα, συνθέτει το «βαλς της απομόνωσης» για τις ημέρες της καραντίνας και αποθεώνεται από τον βρετανικό Guardian!

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένας 7χρονος…«Μότσαρτ» γράφει μουσική για τον κορονοϊό

Ο Στέλιος Κερασίδης είναι ένας μικρός πιανίστας από την Ελλάδα, ηλικίας μόλις επτά ετών, που έχει ήδη εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών Carnegie Hall της Νέας Υόρκης!

Ο μικρός Στέλιος μένει σπίτι, όπως όλοι μας, για να μπορούμε να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και συνθέτει το «βαλς της απομόνωσης», εμπνεόμενος από την καραντίνα. Μάλιστα την αφιερώνει σε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που νοσούν από τον κορονοϊό.

Τι αναφέρει ο Guardian

«Μότσαρτ κάνε στην άκρη, έρχεται ο Στέλιος Κερασίδης», γράφει ο βρετανικός Guardian παρουσιάζοντας τον μικρό Στέλιο Κερασίδη, τον πιανίστα από την Ελλάδα, ηλικίας μόλις επτά ετών!

Ο μικρός Στέλιος στέλνει το δικό του μήνυμα

«Γεια σας παιδιά! Είμαι ο Στέλιος. Αυτές τις ημέρες κι εγώ μένω σπίτι. Ας κάνουμε όλοι, λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Σας αφιερώνω ένα δικό μου κομμάτι» λέει ο 7χρονος πιανίστας και παίρνει την θέση του μπροστά στο πιάνο.

Το έργο αυτό, η τρίτη του σύνθεση, γράφτηκε ειδικά για «τους ανθρώπους που υποφέρουν και όσους είναι απομονωμένοι λόγω του κορωνοϊού» σημειώνει. To βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 66.000 προβολές στο YouTube, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Γεννημένος στην Αθήνα το 2012, από γονείς επίσης πιανίστες, ο μικρός Στέλιος Κεραδίσης έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση μπροστά σε κοινό στην ηλικία των 3 ετών. Το 2018, έπαιξε το «Waltz in A Minor» του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, ενώ πέρσι εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall, του Λονδίνου, όπου έπαιξε στο διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
Μουσικά Νέα
Bonnie Tyler: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή των 80s
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Μουσικά Νέα
Heavy metal ιστορία (ξανά) στο Release Athens: Η πρώτη εμφάνιση των Pantera στην Ελλάδα θα είναι ιστορική
Μουσικά Νέα
Lauren Bennett: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του “Party Rock Anthem”
Μουσικά Νέα
Κοσμάς Αναγνωστόπουλος: Το Aegina Jazz Festival έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στη Μεσόγειο – και όχι μόνο
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους
Μουσικά Νέα
Off The Hook Festival: Εθισμός και Gxhan με τον Skepta στο ΟΑΚΑ
Εκδηλώσεις
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για μία συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
Μουσικά Νέα
Τα Ημισκούμπρια θα γιορτάσουν “30 χρόνια επιτυχίες” και στη Θεσσαλονίκη