MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Σπάνιες ταινίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά online

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος προβάλλει δωρεάν ταινίες στην ιστοσελίδα της, για όλο τον Απρίλιο, με έναρξη προβολών, την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 20.00.

Οι περιπέτειες του Βιλλάρ (1924)
Monopoli Team

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έρχεται στην οθόνη σας

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα απαιτούν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλή διάθεση. Μένουμε σπίτι λοιπόν, βλέποντας καλές ταινίες. Για τον λόγο αυτό, η Ταινιοθήκη προτείνει μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά και εντελώς δωρεάν, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα.

Πότε και που θα βλέπουμε τις ταινίες;

Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια τη σειρά της θα παίρνει επόμενη. Οι προβολές θα συνεχιστούν όλον τον Απρίλιο.

Έναρξη: Τετάρτη 8 Απριλίου, στις 8 μ.μ.

Λίγες πληροφορίες για τις ταινίες:

Η έναρξη θα γίνει με την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας Οι περιπέτειες του Βιλλάρ (1924) και θα ακολουθήσουν κατά χρονολογική σειρά μια σειρά ταινιών του βωβού και του πρώιμου ομιλούντος κινηματογράφου, που η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει αποκαταστήσει και ψηφιοποιήσει.

Οι περισσότερες ταινίες θα προβληθούν με την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσαν επί τούτου γνωστοί μουσικοσυνθέτες στους οποίους η Ταινιοθήκη ανέθεσε να επενδύσουν τις νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Πρόγραμμα προβολών για 6-20 Απριλίου:

Δευτέρα 6/4

Η Ρόδα (Θόδωρος Αδαμόπουλος, 1964)

Στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης υπάρχει ήδη ανεβασμένη (και θα είναι όλον τον μήνα προσβάσιμη) η μικρού μήκους ταινία Η Ρόδα (1964) του Θόδωρου Αδαμόπουλου, μια ταινία-περίπατος στην Αθήνα που θα απολαύσουμε ιδιαίτερα σήμερα, στις δύσκολες αυτές μέρες εγκλεισμού. Πρόκειται για τις περιπέτειες μιας ρόδας αυτοκινήτου στην αττική γη. Η ρόδα τέθηκε απροσδόκητα εκτός μηχανής, περιπλανώμενη σε όλη την πόλη. Ηθοποιοί: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τσάγκας, Δημήτρης Παπανικολάου.

Τετάρτη 8/4

Οι περιπέτειες του Βιλλάρ (Τζόζεφ Χεπ, 1924).

Ο Βιλλάρ (Νικόλαος Σφακιανάκης), ο αιώνιος αγαθός κατεργάρης, περιπλανιέται από το Φάληρο έως το Ηρώδειο, πάντα ερωτευμένος και απίστευτα γκαφατζής.

Σάββατο 11/4

Αστέρω (Δημήτρης Γαζιάδης, 1929).

Η πρώτη σωζόμενη ελληνική «φουστανέλα», με εξαιρετικά γυρίσματα σε Χελμό και Μέγα Σπήλαιο. Πρωταγωνιστούν τα σημαντικότερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου: Αιμίλιος Βεάκης, Αλίκη Θεοδωρίδου, Κώστας Μουσούρης.

Τρίτη 14/3

Ο Μάγος της Αθήνας (Αχιλλέας Μαδράς, 1931).

Ο Μαδράς σε μια περιπέτεια με οριεντάλ στοιχεία: ένας εξωτικός βολιστής κυνηγά μια μοιραία γυναίκα (Φρίντα Πουπελίνα).

Παρασκευή 17/4

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (Δημήτρης Τσακίρης, 1932)

Βασισμένη στο ιδρυτικό για το είδος, θεατρικό έργο του Κορομηλά, μεταφέρει την δράση στα Πολιτικά της Εύβοιας και παράγει την δεύτερη σωζόμενη φουστανέλα του ελληνικού κινηματογράφου και την πρώτη ομιλούσα ελληνική ταινία. Η τεχνική επεξεργασία έγινε στο Βερολίνο και την μουσική έγραψε ο Διονύσης Λαυράγκας.

Δευτέρα 20/4

Κοινωνική σαπίλα (Στέλιος Τατασόπουλος, 1932).

Ο Στέλιος Τατασόπουλος γυρίζει την πρώτη ταινία κοινωνικού ρεαλισμού στην Αθήνα της δεκαετίας του ’30. Ναρκωτικά, συμμορίες, φυλακές αλλά και απεργιακοί αγώνες και συγκρούσεις με την αστυνομία. Η ταινία αποκαταστάθηκε με συμπαραγωγό την COSMOTE TV.

Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη online για τρία 24ώρα.
* Ακολουθήστε την Ταινιοθήκη της Ελλάδας στο Facebook, για να μαθαίνετε νέα για τις ταινίες!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b