MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΟ

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι

Εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και διαδικτυακές «βόλτες» μέσα από το σπίτι κρατούν «ζωντανή» την επικοινωνία μας με το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών – στην πιο ψηφιακή μορφή της!

KEIMENO: Monopoli Team | 02.04.2020

#StayConnected, #StayCurious

“Μένουμε Συνδεδεμένοι, Μένουμε Περίεργοι” – αυτό είναι το σύνθημα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, το οποίο μπορεί να έχει αναστείλει τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις ξεναγήσεις, καθώς και όλες τις επισκέψεις, όπως επιβάλλουν τα μέτρα λόγω της γενικότερης κατάστασης με τον νέο κορονοϊό, ωστόσο η digital επικοινωνία δεν σταματά ποτέ – πόσο μάλλον σε ένα Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών παραμένει «ανοιχτό»… διαδικτυακά, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Το Μουσείο συνεχίζει να λειτουργεί… διαδικτυακά!

Το Μουσείο μπορεί να ανέστειλε τις δραστηριότητες μέσα στον χώρο του, αλλά τις συνεχίζει κανονικά μέσα από το site του. Παραμένει «ανοιχτό», έχοντας να προτείνει δράσεις, που ανανεώνονται τακτικά.

Γι’ αυτό και όσοι επισκέπτονται καθημερινά το www.otegroupmuseum.gr αλλά και το @otegroupmuseum στο Instagram, θα βρίσκουν κάθε εβδομάδα ξεχωριστές προτάσεις για δράσεις αλλά και ιδιαίτερες διαδικτυακές ξεναγήσεις από το σπίτι, που σκοπό έχουν να κάνουν πράξη αυτό που λέει και το ίδιο το σύνθημα των ημερών, του Μουσείου: Να παραμείνουν συνδεδεμένοι και πάντα περίεργοι να ανακαλύψουν νέες μορφές επικοινωνίας!

Με φαντασία και δεξιοτεχνία, μικροί και μεγάλοι δημιουργούν τα δικά τους «έργα», για όσο καιρό #μένουμε_σπίτι.

Κάνοντας «κλικ» στην σελίδα του Μουσείου θα βρείτε:

Εκπαιδευτικά προγράμματα & δράσεις / Κάντο Σπίτι

Προγράμματα για όλη την οικογένεια και για παιδιά από 4 έως 12 ετών, βασισμένα στα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου, με περιεχόμενο, που θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα!

Δημιουργούμε το δικό μας «memory game.

Μένουμε σπίτι… παίζουμε και μαθαίνουμε!

#menoumespiti και οι μικροί φτιάχνουν ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, τυπώνουν και ζωγραφίζουν εκθέματα του Μουσείου, ενώ παράλληλα μαθαίνουν την ιστορία τους, όσο οι μεγάλοι φτιάχνουν ένα παιχνίδι μνήμης με κάρτες, δημιουργούν ένα χειροποίητο επιτραπέζιο ή ακόμα και τα δικά τους comics! Και όχι μόνο…

Επισκεφθείτε την σελίδα του Μουσείου και θα ανακαλύψετε κι άλλες πολλές δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, με οδηγίες βήμα – βήμα και videos. Εύκολα, απλά, κατανοητά, αλλά και έξυπνα, με φαντασία και δεξιοτεχνία, μικροί και μεγάλοι δημιουργούν τα δικά τους «έργα», για όσο καιρό #menoumespiti. Κλικ εδώ.

Τυπώνουμε και χρωματίζουμε το δικό μας τηλέφωνο!

Eπιλεγμένα digital σημεία της έκθεσης

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε από κοντά τον Μόρς και την εφεύρεσή του, το καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα, τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο δεκαετίας ‘30, καθώς και τις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR) της έκθεσης του Μουσείου. Και όλα αυτά χωρίς να μετακινηθείτε, αλλά με τη δύναμη της τεχνολογίας!

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μαθαίνουν για την εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σημαντικές στιγμές ή πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Οι ιστορίες αυτές εμπνέονται κυρίως από τις πλούσιες συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, παρέχοντας στους διαδικτυακούς επισκέπτες ιστορική γνώση για τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου καθώς και για την εξέλιξη της επικοινωνίας από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Μ’ ένα απλό «κλικ» εδώ και πάλι!

Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών.

Οι τηλεπικοινωνίες στη λογοτεχνία

Τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο για τις τηλεπικοινωνίες; Με ποιο τρόπο η εφεύρεση της τηλεγραφίας τον βοήθησε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe….«Είχα δει κάποιες φορές να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού»

Μείνετε συντονισμένοι για νέες δράσεις και ιστορίες κάθε εβδομάδα. 

Περισσότερα από Παιδί
VIMA_WEB3b