MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
SHOWBIZ

Apropos of Nothing: Εκδόθηκε η αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του Woody Allen

Στην αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Apropos of Nothing», ο διάσημος σκηνοθέτης κάνει μια αναδρομή στην μέχρι τώρα επαγγελματική και προσωπική του πορεία.

Woody Allen
Monopoli Team

Η αυτοβιογραφία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Woody Allen, με τίτλο «Apropos of Nothing», κυκλοφόρησε, τελικά, από τον εκδοτικό οίκο «Arcade» παρά τη δημόσια κατακραυγή που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του αρχικού εκδότη από το project, τελευταία στιγμή.

Το περιεχόμενο της αυτοβιογραφίας

Στο βιβλίο, ο δημιουργός των επιτυχιών «Νευρικός Εραστής» και «Manhattan» κάνει έναν απολογισμό του μέχρι τώρα βίου του, από τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Υόρκη, έως την επαγγελματική του πορεία στον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης και, παράλληλα, εξερευνά τις φιλικές και οικογενειακές του σχέσεις.

Τη δεκαετή σχέση του με την ηθοποιό Mia Farrow, με την οποία συνεργάστηκαν σε διάφορες ταινίες, όπως «Η Χάνα και οι Αδερφές της» και «Ο Ατσίδας του Μπροντγουέι» και τη σχέση του με την Soon-Yi Previn, κόρη της Farrow και του Andre Previn, την οποία παντρεύτηκε το 1997 και στην οποία αφιερώνει το βιβλίο.

Woody Allen

Ο Woody Allen με τη σύζυγό του Soon-Yi Previn | Φωτογραφία: Mike Coppola

Επιπλέον, ο Woody Allen απαντά στους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του Dylan Farrow, σε ηλικία επτά ετών, αρνούμενος τις κατηγορίες και χαρακτηρίζοντας τις ως «αναληθείς».

Οι ισχυρισμοί αυτοί τον ακολουθούν εδώ και αρκετές δεκαετίες, όμως, τα τελευταία χρόνια, με την ανάδυση του κινήματος «#MeToo», είχαν σαν αποτέλεσμα η πιο πρόσφατη ταινία του, «Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη», να μην προβληθεί στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία παραγωγής Amazon εγκατέλειψε τη συμφωνία συνεργασίας με τον σκηνοθέτη, ένα ζήτημα το οποίο λύθηκε εξωδικαστικά, ενώ αρκετοί ηθοποιοί έσπευσαν να δηλώσουν ρητά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν ξανά μαζί του.

Οι περιπέτειες της έκδοσης του βιβλίου

Μετά την ανακοίνωση του αρχικού εκδότη Hachette, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να εκδώσει την αυτοβιογραφία του διάσημου σκηνοθέτη και σεναριογράφου, ακολούθησαν εκτενείς αντιδράσεις από το κοινό. Τα αποξενωμένα, πλέον, παιδιά του, Dylan και Ronan Farrow, καταδίκασαν την απόφαση του εκδοτικού οίκου, με τον Ronan να προειδοποιεί ότι θα σταματήσει τη συνεργασία μαζί τους. Παράλληλα, το προσωπικό της επιχείρησης διαμαρτυρήθηκε προχωρώντας σε στάση εργασίας. Ενέργειες που είχαν σαν συνέπεια η Hachette να μην προχωρήσει στην έκδοση του εν λόγω βιβλίου.

Το «Apropos of Nothing», ωστόσο, κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Arcade», η επιμελήτρια του οποίου, Ζανέτ Σίβερ, δήλωσε ότι η πράξη αυτή αποτελεί στήριξη στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης: «Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς, όταν η αλήθεια πολύ συχνά απορρίπτεται ως «fake news», εμείς ως εκδότες προτιμούμε να δίνουμε φωνή σε ένα σεβαστό καλλιτέχνη, από το να υποκύψουμε σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να τον φιμώσουν».

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b