MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Η Ριάννα γράφει ιστορία στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

Η Ριάννα γίνεται η πρώτη γυναίκα με durag που κοσμεί το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue και μιλάει για τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, την εταιρεία της και τα μελλοντικά της σχέδια.

Monopoli Team

Η Ριάννα κοσμεί για ακόμα μια φορά το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue και όπως πάντα τραβά όλα τα βλέμματα.  Η διάσημη τραγουδίστρια και επιτυχημένη πλέον επιχειρηματίας σίγουρα δεν είναι από τα άτομα που περνούν απαρατήρητα. Αυτή τη φορά, όμως, αποφάσισε να κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό fashion statement. Βάζοντας durag, ένα αξεσουάρ -που μέχρι σήμερα δεν λαμβανόταν σοβαρά από τον χώρο της υψηλής μόδας, κατάφερε να γράψει και πάλι ιστορία.

Φωτογράφος ήταν ο Steven Klein, ενώ το styling επιμελήθηκε ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Edward Enninful, ο οποίος είναι εξίσου σοκαρισμένος με το εξώφυλλο. Μάλιστα, δήλωσε: “Περίμενα ποτέ να δω durag στο εξώφυλλο της Vogue; Όχι αναγνώστη, δεν το περίμενα. Παρ’ όλο που αυτό το ισχυρό σύμβολο της αφροαμερικανικής ζωής -της αυθεντικότητας και της αυτο-συντήρησης τους- είναι σημαντικό μέρος της δημοφιλούς κουλτούρας, το βλέπουμε σπάνια ως υψηλή μόδα. Κι όμως, να ένα πανέμορφο durag φορεμένο από μία γυναίκα που σπάει κάθε όριο και περιορισμό που βρίσκει στον δρόμο της.”

Τι είναι το durag;

Για όσους δεν γνωρίζουν: το durag είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ για την αφροαμερικανική κουλτούρα. Ουσιαστικά αποτελεί ένα φουλάρι που φοριέται για να προστατευτούν οι μπούκλες, τα άφρο μαλλιά, οι πλεξούδες και άλλα χτενίσματα, δημοφιλή στους Αφροαμερικανούς. Από τα τέλη των 90s έγιναν δημοφιλή και για εξωτερική χρήση, ως αξεσουάρ μόδας, από ράπερ όπως ο 50 Cent και ο Nelly. Το 2018 είδαμε και την Solange στο κόκκινο χαλί του Met Gala με durag. Ποτέ, όμως, δεν το έχουμε ξαναδεί σε εξώφυλλο της Vogue.

Η Ριάννα στη βρετανική Vogue

Επειδή, όμως, πρόκειται για τη Ριάννα, η μόδα δεν ήταν το μόνο πράγμα που μας κράτησε το ενδιαφέρον σε αυτή την συνέντευξη. Όπως πάντα, η Ριρι είχε πολλά να πει. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον επόμενο δίσκο της -που περιμένουμε αγωνιωδώς εδώ και …τέσσερα χρόνια, για τα επιχειρηματικά της σχέδια, αλλά και για τον ρατσισμό στο Λονδίνο, όπου πλέον ζει.

Μιλώντας για τα μουσικά της σχέδια, δήλωσε ακόμα μια φορά ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την ημερομηνία της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ, αφού ούτε η ίδια ξέρει. “Θα βγει όταν το νιώσω εγώ” δήλωσε. Παρ’ όλ’ αυτά μας καθησύχασε ότι θα είναι όντως με reggae μουσική, επιβεβαιώνοντας όλα όσα είχαμε ακούσει.

Επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια της Fenty, της Fenty Beauty, αλλά και του Fenty Maison, του πρώτου πολυτελούς οίκου μόδας από έγχρωμη γυναίκα, η Ριάννα δηλώνει έτοιμη να διευρύνει τα επιχειρηματικά της σχέδια.

Όσον αφορά τον ρατσισμό και τα φαινόμενα αστυνομικής βίας -που πλήττουν την Αμερική, η Ριάννα σχολίασε πως τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχουν μόνο στις ΗΠΑ, “ο ρατσισμός είναι ζωντανός παντού. Είναι και στο Ηνωμένο Βασίλειο έτσι.”

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b