MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Τρεις θεατρικές παραστάσεις βασισμένες σε αγαπημένες ελληνικές κωμωδίες, στο YouTube

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Παρακολουθήστε ελεύθερα στο Youtube, τις παραστάσεις «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» και «Η χαρτοπαίχτρα», που άφησαν εποχή στο ελληνικό σινεμά.

Από την παράσταση Χτυποκάρδια στο θρανίο
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Από το θέατρο, στο Youtube

Aν δεν προλάβατε να δείτε αυτές τις παραστάσεις στο θέατρο, το Youtube σας δίνει την ευκαιρία να τις απολαύσετε δωρεάν, σε κινηματογράφησή τους από διάφορους σταθμούς.

Οι παραστάσεις, βασίζονται στις ομώνυμες κωμωδίες, που άφησαν εποχή στο ελληνικό σινεμά.

Χτυποκάρδια στο θρανίο

Το Χτυποκάρδια στο Θρανίο ήταν ταινία του 1963 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, όπου πρωταγωνιστούσαν, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ως μαθήτρια Πετροβασίλη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ως ο δάσκαλός της.

Ο Λάκης Λαζόπουλος υπέγραψε τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός, καθώς και ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς, σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο θέατρο.

Μια τρελή τρελή σαραντάρα

Το «Μια τρελή, τρελή, σαραντάρα» ήταν κωμική ταινία του 1970, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με την αλησμόνητη Ρένα Βλαχοπούλου, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2012 ανέβηκε στο Μικρό Παλλάς η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Η Βίκυ Σταυροπούλου αναλαμβάνει το ρόλο της Ρένας Βλαχοπούλου, που ερωτεύεται έναν γοητευτικό, φτωχό βιολιστή (Κωνσταντίνος Κακούρης). Σε άλλους ρόλους οι Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, και Νεφέλη Ορφανού.

Η Xαρτοπαίχτρα

Η Χαρτοπαίχτρα είναι θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, που έγινε γνωστό κυρίως από την κινηματογραφική του μεταφορά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.

Τον ρόλο της Βλαχοπούλου, σε αυτή την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, υποδύθηκε η Υρώ Μανέ, το 2004. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Λέφας, η Βίλμα Τσακίρη και ο Σταύρος Νικολαΐδης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση για τη ζωή του στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Ο Μικρός Νότος ανεβάζει τον «Κύκλο με την κιμωλία» σε μια παράσταση για παιδιά
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Mια πρώτη γεύση από το πιο νοσταλγικό μιούζικαλ του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Νέες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης παράστασης Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω!: Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στο Βεάκειο
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος
Θεατρικά Νέα
Το C_Music του Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει δύο δωρεάν διαλέξεις στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Μήδεια: Η Λυρική Σκηνή αναβιώνει τη θρυλική όπερα του Κερουμπίνι στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Στα Χανιά ο παλμός του σύγχρονου χορού – Επιστρέφει το Dance Days Chania 2026