MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

5 πράξεις αλληλεγγύης που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα

Ανθρωπισμός στα χρόνια του κορονοϊού: Αυτά είναι τα θετικά νέα και οι πράξεις που έκαναν τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα.

Monopoli Team

Αυτή τη στιγμή ζούμε δύσκολες στιγμές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Εκατομμύρια κόσμου έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ κάποιοι συνάνθρωποί μας (υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία) περνούν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα, το άγχος μας έχει καταβάλει όλους. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ανάγκη να ακούσουμε και κάποια θετικά νέα.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παρά τις αντιξοότητες σκέφτονται τον συνάνθρωπο τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν και να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

Από μουσικούς που μας προσφέρουν δωρεάν διαδικτυακή διασκέδαση, μέχρι και κοινότητες που βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη, αυτά είναι τα θετικά νέα που ακούσαμε αυτή την εβδομάδα και μας έφτιαξαν τη διάθεση.

Μια ορχήστρα στο Λονδίνο παίζει μουσική στους δρόμους για όσους μένουν σπίτι

Την εβδομάδα που μας πέρασε -πριν επιβληθεί η καθολική καραντίνα, η The World Harmony Orchestra, μια μπάντα επαγγελματιων μουσικών πήρε τους δρόμους του Λονδίνου, για να φτιάξει τη διάθεση όσων βρίσκονταν σε αυτο-περιορισμό. Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους δήλωσαν ότι θα προσφέρουν συναισθηματική στήριξη στην κοινότητα τους, παίζοντας μουσική έξω από τα σπίτια όσων το επιθυμούν, φυσικά δωρεάν.

Personal Trainer βοηθούν τους γονείς με τη γυμναστική των παιδιών τους

O Joe Wicks, γνωστός και ως The Body Coach στο Instagram, βοηθάει γονείς σε όλο τον κόσμο, να γυμναστούν με τα παιδιά τους. Η ιδέα είναι πως τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει και η καραντίνα δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τα εκτός-σπιτιού χόμπι μας, πολλά παιδιά δεν γυμνάζονται καθόλου. Αντιθέτως, προτιμούν την καθιστική ζωή, κάτι που δεν κάνει καλό στην υγεία τους. Έτσι, ο thebodycoach κάνει ένα μισάωρο “μάθημα γυμναστικής” καθημερινά στις 9 το πρωί, που επιτρέπει σε γονείς και παιδιά να γυμναστούν μαζί με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Φοιτητές στην Πράγα φτιάχνουν μάσκες για γιατρούς και νοσηλευτές
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

These fashion students @fashiondesignstudio_umprum in Prague have decided to step up to make face masks for hospitals, from deadstock materials provided by @textile_mountain. I’m so moved by the message I got from Alice ( scroll) at this amazing school, whose work I’ve been following since I saw the words THERE IS NO ORGANISATION THERE IS ONLY YOU written on their wall. Alice reports that protective clothing has run out in the Czech Republic. These young people are answering local authority pleas for people to make masks to protect seniors and others. The seriousness of these shortages is sinking in very fast. Already UK doctors and nurses are complaining of protective clothing running out and being inadequate – and we are nowhere near the peak.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Mower (@sarahmower_) στις

Φοιτητές του Fashion Design Studio στην Πράγα χρησιμοποιούν υφάσματα που έχουν περισσέψει, για να ράψουν μάσκες για το προσωπικό των τοπικών νοσοκομείων. Σύμφωνα με έναν φοιτητή, υπάρχει ήδη έλλειψη στα προστατευτικά ρούχα και μάσκες στη χώρα. Φυσικά, οι φοιτητές δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά μέχρι να επέμβει το κράτος, κάνουν ό,τι μπορούν, φτιάχνοντας μάσκες για το υγειονομικό προσωπικό και για τους ηλικιωμένους.

Μουσικοί κάνουν live-stream τις συναυλίες τους

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μουσικοί κάθε είδους μας προσφέρουν κατ’ οίκον διασκέδαση, κάνοντας live από το σπίτι τους. Είναι από τα αγαπημένα μας “θετικά νέα” μιας και έχουμε την ευκαιρία να δούμε όπως ποτέ άλλοτε αγαπημένους μας καλλιτέχνες.

Από τον Σπύρο Γραμμένο και τον Κωστή Μαραβέγια, μέχρι και την Pink και τον Chris Martin των Coldplay, καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το YouTube και το Instagram τους για να μας ψυχαγωγήσουν. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, Αυσταλιανοί καλλιτέχνες διοργάνωσαν ολόκληρο διαδικτυακό μουσικό φεστιβάλ με 75 “συναυλίες” livestream στο IGTV (εργαλείο του Instagram) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δωρεές, εκπτώσεις ή και δωρεάν αγαθά στο υγειονομικό προσωπικό
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Morning of the 1st day of shut down was ensuring all our perishables went to the right people – and who better then the heroes on the front line at @ldn_ambulance & @nhs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Grove Balham (@thegrovebalham) στις

Από την πρώτη ημέρα της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, pubs σε όλη την επικράτεια δώρισαν τρόφιμα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μιας και είναι “οι ήρωες στην πρώτη γραμμή.” Παράλληλα, καφετέριες, όπως οι διάσημες αλυσίδες Greggs και Pret, προσφέρουν δωρεάν καφέ στο χέρι σε όλους τους εργαζομένους υγείας και έκπτωση έως και 50% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Επίσης, η καφετέρια-μάρκετ του Marks & Spencer της Αγγλίας έχει ειδικά ωράρια για τους εργαζόμενους της NHS (Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας), οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο έχουν προτεραιότητα στα ψώνια τους. Μακάρι να δούμε αντίστοιχες ενέργειες και στη χώρα μας.

Αυτά ήταν τα θετικά νέα που ακούσαμε αυτή την εβδομάδα και μας έφτιαξαν τη διάθεση! Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες και όσο περνάει ο καιρός, να διαβάζουμε όλο και περισσότερα τέτοια νέα.

Περισσότερα από Επίκαιρα