MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το #snfccAtHome ξεκινά με μια νέα σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφώς, ενώ με αφορμή την έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμβαθύνουμε στον κόσμο της ποίησης

Monopoli Team

Όπως είναι γνωστό, από τις 13 Μαρτίου, σε συνέχεια της σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, το ΚΠΙΣΝ είχε ανακοινώσει την αναστολή όλων των εκδηλώσεων και δράσεων του μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2020. Αντίστοιχα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι Παιδικές Χαρές, ο Φάρος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ είναι κλειστά.
Όσο μένουμε σπίτι, λοιπόν, το ΚΠΙΣΝ επιδιώκει να μοιραστεί μαζί μας τρόπους για να συνεχίσουμε να ψυχαγωγούμαστε, να μαθαίνουμε, να ανακαλύπτουμε και να διασκεδάζουμε, από το σπίτι! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Mαρτίου) το #snfccAtHome ξεκινά με μια νέα σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφώς που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ, διαθέσιμη για πρώτη φορά ψηφιακά.

Ακόμη, με αφορμή την έκθεση «ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο ΚΠΙΣΝ, ο Νίκος Κουρής και η Αμαλία Μουτούση απαγγέλουν επιλεγμένα ποιήματα μεγάλων ποιητών μας, ενώ τέσσερις από τους σημαντικότερους κριτικούς λογοτεχνίας προσεγγίζουν το έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, οι οποίοι ενέπνευσαν το έργο του Έλληνα ζωγράφου.

Τέλος, προσκαλούν όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνωριμία τους με την ποίηση σε μια ιδιαίτερη περιδιάβαση στο βίο και το έργο σημαντικών Νεοελλήνων ποιητών που συνδιαλέγονται με την αρχαιοελληνική παράδοση.

Παραβάσεις: Σαπφώ – Ποιήματα

Μια νέα, ηχογραφημένη, σκηνική ανάγνωση των ποιημάτων της Σαπφώς στο Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ από τον Γιώργο Γάλλο και τη Θεοδώρα Τζήμου, υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Δημήτρη Καραντζά. Περισσότερα εδώ.

ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση

Η Αμαλία Μουτούση και ο Νίκος Κουρής μας ταξιδεύουν στον εικαστικό κόσμο του Γιάννη Ψυχοπαίδη μέσα από έναν ακουστικό περίπατο. Περισσότερα εδώ.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Εμβαθύνοντας στον κόσμο της ποίησης

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης συνομιλεί με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο

Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος και ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης θέτουν τα έργα της έκθεσης «ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» μεταξύ Ποίησης και Ιστορίας, με το βλέμμα στον καβαφικό στίχο.

Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος

Ο Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας και Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, μιλάει για την «ακροαματική φαντασία» του Γιώργου Σεφέρη, τον ήχο της ποίησής του και τον ρυθμό της.

Τα μονοπάτια της γραφής του Ανδρέα Εμπειρίκου – Από τον αυτοματισμό στην ουτοπία

Ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, καθηγητής της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας ανατρέχει στην ποιητική του Ανδρέα Εμπειρίκου και αναδεικνύει δύο διακριτούς άξονες: τον αυτοματισμό και την Ουτοπία.

Ο Κάλβος προχθές, χθες και σήμερα

Ο Νάσος Βαγενάς, ομότιμος καθηγητής της Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας ανατρέχει στις Ωδές του Κάλβου.

Η λησμονημένη πόλις του Ν. Εγγονόπουλου

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Γιώργος Κοροπούλης ανατρέχει στην ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου επιχειρώντας μια διαφορετική ανάγνωση των κειμένων του.

Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο

Μια περιδιάβαση στο βίο και το έργο Νεοελλήνων ποιητών που συνομιλούν με την αρχαία παράδοση από τη Διδάκτορα Συγκριτικής Λογοτεχνίας Εμμανουέλα Κάντζια.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b