MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Πέτρος Κλαμπάνης σε ένα jazz live – streaming, από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, παρουσιάζει μέσω live-streaming από τη σελίδα του στο Facebook, τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Monopoli Team

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της επαφής με την τέχνη και τη μουσική από το σπίτι, παρουσιάζει μέσω live-streaming από τη σελίδα του στο Facebook, τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την ημέρα και ώρα που ήταν προγραμματισμένη, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Θέτοντας το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό jazz πρόγραμμα βιντεοσκοπημένο στο δωμάτιό του, με αγαπημένα jazz standards, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμούς και δικές του συνθέσεις. Το μπάσο συνδιαλέγεται με κρουστά, φωνή και λούπες, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο ηχοτοπίο που παρουσιάζεται σε ψηφιακό περιβάλλον, με δωρεάν live-streaming.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη. Έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους, όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, και στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και XJazz (Γερμανία).

Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικάνικο τύπο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards). Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο Irrationalities, το οποίο χαίρει εξαιρετικής παγκόσμιας αποδοχής.

Παρακολουθήστε το live-streaming δωρεάν στο Facebook event της εκδήλωσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation.

*Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, το Ίδρυμα Β& Ε Γουλανδρή παραμένει προσωρινά κλειστό για το κοινό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Weval: το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Patti Smith για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού
Art & Culture
Τα τελευταία μεγάλα live του 2025: Οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε τον Δεκέμβριο
Θεατρικά Νέα
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι νικητές
Μουσικά Νέα
Ο Chris Isaak στην Αθήνα για ένα special show στον Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
“Ελάφια”: Νέο τραγούδι από την ILIA – προάγγελος του δεύτερου δίσκου της
Μουσικά Νέα
Οι Florence and Τhe Machine headliners της 1ης ημέρας του Ejekt Festival 2026
Εκδηλώσεις
Όσα θα δούμε και θα κάνουμε στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Three Days Grace για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Mulatu Astatke: Ο αρχιτέκτονας του Ethio-Jazz στην Αθήνα