MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Πέτρος Κλαμπάνης σε ένα jazz live – streaming, από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, παρουσιάζει μέσω live-streaming από τη σελίδα του στο Facebook, τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Monopoli Team

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της επαφής με την τέχνη και τη μουσική από το σπίτι, παρουσιάζει μέσω live-streaming από τη σελίδα του στο Facebook, τη συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την ημέρα και ώρα που ήταν προγραμματισμένη, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Θέτοντας το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό jazz πρόγραμμα βιντεοσκοπημένο στο δωμάτιό του, με αγαπημένα jazz standards, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμούς και δικές του συνθέσεις. Το μπάσο συνδιαλέγεται με κρουστά, φωνή και λούπες, δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο ηχοτοπίο που παρουσιάζεται σε ψηφιακό περιβάλλον, με δωρεάν live-streaming.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη. Έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους, όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, και στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και XJazz (Γερμανία).

Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικάνικο τύπο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards). Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο Irrationalities, το οποίο χαίρει εξαιρετικής παγκόσμιας αποδοχής.

Παρακολουθήστε το live-streaming δωρεάν στο Facebook event της εκδήλωσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation.

*Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, το Ίδρυμα Β& Ε Γουλανδρή παραμένει προσωρινά κλειστό για το κοινό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Release Athens x SNF Nostos: Ο Jean-Michel Jarre έρχεται στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Μουσικά Νέα
Morad: Ο rapper – φαινόμενο της Ισπανίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Στα Grammys ακούστηκε δυνατά: «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»
Μουσικά Νέα
Οι Cure κέρδισαν το πρώτο τους Grammy – μετά από 50 χρόνια καριέρας
Μουσικά Νέα
Ο Bad Bunny έγραψε ιστορία στα Grammys και πέρασε το δικό του μήνυμα για την ICE
Μουσικά Νέα
Release Athens 2026: Οι Pet Shop Boys επιστρέφουν για ένα greatest hits show
Μουσικά Νέα
Βραβεία Grammy: Έσπασε ρεκόρ ο Kendrick Lamar, σάρωσε ο Bad Bunny – Τα highlights της βραδιάς
Μουσικά Νέα
Η Μαρίνα Σπανού στο Block33 στη Θεσσαλονίκη
Μουσικά Νέα
Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδά για τα "εφήμερα" - μα και διαχρονικά
Μουσικά Νέα
Ο Sivert Høyem "ανεβαίνει" για πρώτη φορά Λυκαβηττό
Μουσικά Νέα
Κρίστιαν Λίντμπεργκ: Ο κορυφαίος τρομπονίστας για πρώτη φορά με την ΚΟΑ στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
Μπρους Σπρίνγκστιν: Έγραψε τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα της ICE