MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πολιτισμό «out of the box» ζητά η Υπουργός Πολιτισμού από τους καλλιτέχνες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη ζητά από τους πολιτιστικούς φορείς ν’ αποτιμήσουν τη «ζημιά» του κορονοϊού και τους προτρέπει να σκεφτούν δημιουργικά για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τους εποπτευόμενους οργανισμούς του Σύγχρονου Πολιτισμού αλλά και να στηρίξει τους καλλιτέχνες που δοκιμάζονται, δρομολογεί το ΥΠΠΟΑ, τη στιγμή που ο κορωνοϊός επέβαλε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας τους.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με επιστολή της προς τους επικεφαλής των εποπτευόμενων πολιτιστικών οργανισμών ζητά να συστηματοποιήσουν και να αναπτύξουν εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής Πολιτισμού, έτσι ώστε οι πολίτες να μην αποκοπούν από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. «Η εξεύρεση τρόπων πρόσβασης των πολιτών στο Πολιτισμό είναι σήμερα απολύτως αναγκαία, δεδομένων των έκτακτων μέτρων προφύλαξης, που έχουν επιβληθεί», γράφει η Υπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Λίνα Μενδώνη, ζήτησε από τους εποπτευόμενους φορείς να αποτιμήσουν τον αντίκτυπο στον προγραμματισμό τους από τα μέτρα που έχουν ληφθεί και ταυτόχρονα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό ψηφιακά.

Καταγραφή των ζημιών

Για να προχωρήσει το ΥΠΠΟΑ σε εκτίμηση της δημιουργηθείσας κατάστασης χρειάζεται τη συνολική και πλήρη αποτύπωση των αλλαγών αλλά και των τροποποιήσεων που αναγκάστηκαν να επιφέρουν οι οργανισμοί στο πρόγραμμά τους. Το Υπουργείο πρέπει να ενημερωθεί και για τις ενδεχόμενες ακυρώσεις δράσεων ή έργων που είχαν προγραμματιστεί από τους εποπτευόμενους φορείς για το προσεχές διάστημα και ενδέχεται να ακυρωθούν είτε λόγω παράτασης των μέτρων είτε γιατί, ενδεχομένως, οι συνθήκες να μην επιτρέπουν πλέον την υλοποίηση τους.

Πολιτισμός online

«Η ύπαρξη του αρχειακού πολιτιστικού υλικού (παραστάσεις θεατρικών έργων, συναυλίες, όπερες, αναγνώσεις, διαλέξεις, παρουσίαση και ανάλυση έργων τέχνης, video art κ.λ.π.) μπορεί εύκολα να είναι προσβάσιμο στο κοινό ψηφιακά (με ή χωρίς χρέωση)», σημειώνει η κ. Μενδώνη και ζητά την προετοιμασία του πολιτιστικού υλικού ώστε να ανεβεί στις ιστοσελίδες των οργανισμών.

Τέλος, η ευφάνταστη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων έκφρασης ώστε να παραχθεί νέο πολιτιστικό υλικό το οποίο μπορεί να διατίθεται μέσω των ιστοσελίδων των Οργανισμών (με ή και χωρίς χρέωση) είναι ευπρόσδεκτη στις υπάρχουσες συνθήκες. Η Υπουργός δηλώνει ότι είναι απαραίτητο, για τη δημιουργία ή την καταγραφή της όποιας πολιτιστικής δράσης «να εφαρμόζονται σχολαστικά τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ποιοί είναι οι νικητές των φετινών βραβείων Μερκούρη και Χορν
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, παραστάσεις, αφιέρωμα στον Μίνω Βολανάκη: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2026
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Μια καινούργια ομορφιά»
Εταιρικές Δράσεις
Λυρική Σκηνή: Τρεις μεγάλες πρεμιέρες με ελεύθερη είσοδο
Θεατρικά Νέα
Yann Marussich: Ο ριζοσπαστικός καλλιτέχνης που φέρνει στην Αθήνα τo τελετουργικό «AGOKWA»
Θεατρικά Νέα
Μια “σύγχρονη” Άλκηστις από τον Δημήτρη Καρατζά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Θεατρικά Νέα
Έτσι ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Χάινερ Γκαίμπελς μετατρέπει την Πειραιώς 260 σε μια ζωντανή “ανασκαφή”
Εκδηλώσεις
17ο ARC For Dance Festival: Η διεθνής συνάντηση σύγχρονου χορού επιστρέφει στην Αθήνα με 17 παγκόσμιες και ελληνικές πρεμιέρες
Θεατρικά Νέα
Ποιοι διεκδικούν φέτος τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
Θεατρικά Νέα
Ιαχές: Χρήστος Στέργιογλου και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στην 54η Μπιενάλε θεάτρου της Βενετίας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»