MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Max Von Sydow

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Σουηδός ηθοποιός που είχε πρωταγωνιστήσει στην Έβδομη Σφραγίδα και τον Εξορκιστή, έφυγε σε ηλικία 90 ετών, την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.

O Σουηδός ηθοποιός σε φωτογράφηση του
author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η είδηση του θανάτου του εξαιρετικού ηθοποιού Max Von Sydow προκάλεσε θλίψη στην κινηματογραφική κοινότητα, αφού έγινε γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά.

Ποιος δεν θυμάται την Έβδομη Σφραγίδα του Ιngmar Bergman, όπου ο Von Sydow υποδύεται έναν Ιππότη που προσπαθεί να ξεγελάσει τον Θάνατο σε μια παρτίδα σκάκι; Ποιος δεν θυμάται τον τρόμο που ζήσαμε ως παιδιά βλέποντας τον Εξορκιστή, όπου ο Von Sydow είχε τον ομώνυμο ρόλο του ιερέα που προσπαθεί να ξορκίσει το κακό από το σώμα της μικρής Regan (Linda Blair);

Ο Max Von Sydow ως ιερέας στον Εξορκιστή.

Oι νεότεροι βέβαια, θα τον θυμούνται από την συμμετοχή του στην σειρά – φαινόμενο Game of Thrones, όπου είχε τον ρόλο του Three-Eyed Raven, που καθόρισε την εξέλιξη της έκτης σεζόν, όταν βοήθησε τον Bran Stark να αποκτήσει τις δυνάμεις του. Επίσης, έπαιξε τον Λορ Σαν Τέκα στην ταινία Star Wars: The Force Awakens.

Ο Max Von Sydow ως Three- Eyed Raven στη σειρά Game of Thrones.

Ο Max Von Sydow συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες, τόσο στην Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό, όπου έγινε γνωστός μετά την Έβδομη Σφραγίδα.

Είχε συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως  o David Lynch, o Ridley Scott, o Steven Spielberg και ο Martin Scorsese. Με τον Ingmar Bergman συνεργάστηκε επίσης, στις ταινίες: Άγριες Φράουλες, Η Πηγή των Παρθένων, Μέσα από τον Σπασμένο Καθρέπτη και H Ώρα του Λύκου.

Ως Ιππότης που παίζει σκάκι με τον Θάνατο, στη διάσημη σκηνή της Έβδομης Σφραγίδας.

O Von Sydow επίσης, υποδύθηκε τον Χριστό στη ταινία The Greatest Story Ever Told, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Charlton Heston και την Angela Lansbury.

Προτάθηκε 2 φορές για Χρυσή Σφαίρα  για τις ταινίες Hawaii, όπου συμπρωταγωνίστησε με την Julie Andrews το 1966 και το 1973 για τον Εξορκιστή. Επίσης, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, για τη ταινία Πελέ ο Κατακτητής, το 1989 και το 2012, για την ταινία Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά, όπου συμμετείχαν ο Tom Hanks και η Sandra Bullock.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Δήμος Αβδελιώδης επιστρέφει στο σινεμά – “Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Δράκος” στο 67ο ΦΚΘ
Cine News
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
Cine News
Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές