MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Έξι νέες θεατρικές πρεμιέρες στις αθηναϊκές σκηνές

Από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου, 6 θεατρικές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σε αθηναϊκά θέατρα.

Τριαντάφυλλο στο στήθος, στο Από Μηχανής Θέατρο
Monopoli Team

Η Σούπα, στο θέατρο ΙΣΟΝ

Tο σύγχρονο «χορταστικό» κείμενο του Στυλιανού Παρρή «Η Σούπα», σερβίρεται στο θέατρο ΙΣΟΝ, μέσα από τη μυσταγωγία του μαγειρέματος στον σύγχρονο κόσμο µας. Μια Σούπα με συνταγή την ιστορία του ανθρώπου που προσπαθεί να χωνέψει όλα τ’ αχώνευτα, μέχρι να θυμηθούµε πως με την αγάπη τόσο ο άνθρωπος όσο και το φαγητό έχουν καλύτερη «γεύση».
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου
Πού: Θέατρο Ίσον, Μελενίκου 33, Ακαδημία Πλάτωνος
Πόσο: 8 – 11€

Μάστερ και Μαργαρίτα, στο Θέατρο Ροές

Η παράσταση «Μάστερ και Μαργαρίτα» της ομάδας «κι όμως κινείται», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, επιστρέφει για 2 μόνο παραστάσεις στην Αθήνα. Μια σουρεαλιστική μυθοπλασία αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.
Πρεμιέρα: 9 Μαρτίου
Πού: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι
Πόσο: 10 – 12€

Τριαντάφυλλο στο στήθος, στο Από Μηχανής Θέατρο

Η γλυκόπικρη κωμωδία «Τριαντάφυλλο στο στήθος», το μοναδικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς με ευτυχή κατάληξη, γράεται μετά από ένα ταξίδι του συγγραφέα στην πολύβουη και ζωντανή νότια Ιταλία. Ένα έργο στο οποίο ο Ουίλιαμς για άλλη μια φορά φωτίζει μοναδικά κι έντεχνα την τρυφερή και συνάμα ανταγωνιστική σχέση μάνας και κόρης. Κατά πόσο και υπό ποιους όρους αποδέχεται μια μητέρα την προσωπική ζωή της κόρης της;
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου
Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Πόσο: 5 – 15€

Η Αγία Τριάδα, στο Bios

Η παράσταση «Η Αγία Τριάδα», με αφορμή τη ζωή και το έργο του Κώστα Ταχτσή, έρχεται στο Bios Basement, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία: Σοφίας Κορώνη, Βάσως Καμαράτου και Σπύρου Βάρελη. Μια προσωπική εξομολόγηση, ένας εσωτερικός -συνειρμικός μονόλογος που αρθρώνει με ποίηση το ανερυθρίαστο μιας ψυχής σε ελευθερία. Μια παράσταση ωδή στη ζωή, ωδή στη ψυχή, ωδή στην Καύλα, ωδή στη μάνα.
Πρεμιέρα: 12 Μαρτίου 
Πού: Bios, Πειραιώς 84, Κεραμεικός
Πόσο: 10 – 12€

Tea Ceremony, στο Bios

Στα πλαίσια πανευρωπαϊκής περιοδείας, το «Tea Ceremony», μια πρωτότυπη παράσταση devised theater σε σκηνοθεσία/δραματουργία Achim Wieland, με «οικοδέσποινα» τον βραβευμένο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ένας μονόλογος που βασίζεται στην ιαπωνική τελετουργία τσαγιού κατά της διάρκεια της οποίας η Κικουνοχάνα, μια σαγηνευτική γκέισα παρασύρει τους καλεσμένους της σε ένα ταξίδι χαλάρωσης, απόλαυσης και όχι μόνο.
Πρεμιέρα: 13 Μαρτίου 
Πού: Bios, Πειραιώς 84, Κεραμεικός
Πόσο: 10 – 14€

The Flick, στο Skrow Theater

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2014) έργο της Άνι Μπέικερ «The Flick» κάνει πρεμιέρα στο Skrow, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ένα έργο για τη φιλία, για το πώς χτίζεται αλλά και το πώς δοκιμάζεται, γι’ αυτό το ανθρώπινο «μαζί».
Πρεμιέρα: 13 Μαρτίου 
Πού: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι
Πόσο: 8 – 13€

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b