MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΊΕΣ

Επτά συναυλίες για όλα τα γούστα

Tα live που θα κάνουν αυτή την εβδομάδα (9 έως 13 Μαρτίου 2020) πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Θεοδοσία Τσάτσου
Monopoli Team

To ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ στο Μέγαρο Μουσικής

To ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου

Δεκατέσσερις εκλεκτοί μονωδοί με πάθος για το χορωδιακό τραγούδι ερμηνεύουν συνθέσεις κοσμικής αλλά και θρησκευτικής μουσικής, γραμμένες ή μεταγραμμένες ειδικά για ανδρικές φωνές, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοσμική μουσική, όπως ενδεικτικά «Το παγόνι» του Ζόλταν Κόνταϊ, αλλά και θρησκευτική, από τους ρομαντικούς «Έξι Ψαλμούς» του Ραχμάνινοφ έως τα διαμάντια της σύγχρονης συνθετικής δημιουργίας «Lux Aurumque» (2000) του Έρικ Ουίτακερ και «In Paradisum» (2012) της Γκαλίνας Γκριγκόριεβα.
Πότε: 9 Μαρτίου
Που:
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Πόσο: 
Από 7-15€

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας έρχεται στην Σφίγγα και συνομιλεί μουσικά με δύο πολύ σημαντικούς σολίστες: τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαούτο και τον Γιάννη Κυριμκυρίδη στο πιάνο. Μαζί θα μας ταξιδέψουν σε τραγούδια διαλεγμένα από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παναγιώτη, αλλά και τραγούδια αγαπημένα από την παράδοση και όχι μόνο, τραγούδια που ενώνουν τους τρεις τους και που ο Παναγιώτης αγαπά να ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.
Πότε: 11 Μαρτίου
Που:
Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Πόσο:
12€

Ο Στέλιος Τσουκιάς στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Στέλιος Τσουκιάς στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Στέλιος Τσουκιάς ετοιμάζει ένα πρόγραμμα λυτρωτικό και δυναμικό με γνωστά κομμάτια να διαδέχονται δικά του τραγούδια και να μπλέκονται σε ένα medley συναισθημάτων και αναμνήσεων, με ιδιαίτερες διασκευές, ξεχωριστές ερμηνείες και τραγούδια δικά του από το πρώτο του προσωπικό album να συνθέτουν το setlist αυτής της βραδιάς.
Πότε: 12 Μαρτίου
Που:
Σταυρός του Νότου Club
Πόσο: 12-15€

Oι Southern Alliance στο The Zoo

Ο Γιάννης Κασέτας των Southern Alliance

Οι Southern Alliance, η νοτιαφρικάνα σολίστ του κλασσικού πιάνου Μenanto Chamberlain και ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασέτας παρουσιάζουν μουσική που παντρεύει την σύγχρονη κλασσική, παραλλάσσοντάς την και αυτοσχεδιάζοντας πάντα με σεβασμό προς την μελωδική της ανάπτυξη.
Πότε: 12 Μαρτίου
Που:
The Zoo
Πόσο: 8-10€

Η Ματούλα Ζαμάνη στο Piraeus 117 Academy

Η Ματούλα Ζαμάνη στο Piraeus 117 Academy

Μια συναυλία με τραγούδια που δροσίζουν τα χείλη, του έρωτα και της ανυπακοής, με μέταλ κορ νησιώτικη παράδοση, ηλεκτρονικό μετσοβίτικο αναγεννησιακό punk με θαλασσινό αεράκι ξεσηκωτικής περισυλλογής, με νέες μελωδίες, με τα άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου, με όλα όσα μας συνοδεύουν στην “μαζί” διαδρομή μας ως τώρα. –Ματούλα Ζαμάνη
Πότε: 13 Μαρτίου
Που:
Piraeus 117 Academy
Πόσο: 13-15€

Αφιέρωμα στον Michel Legrand από το Dimitris Kalantzis Quartet στο Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή

Το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Michel Legrand

Ο δεύτερος κύκλος της ενότητας Jazz στο Μουσείο συνεχίζει το μουσικό ταξίδι σε διαχρονικές συνθέσεις και μελωδίες για κινηματογράφο. Τον Μάρτιο, το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό αφιέρωμα στις γοητευτικές μελωδίες του εμβληματικού Michel Legrand.
Πότε: 13 Μαρτίου
Που:
Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή
Πόσο: 16-20€

Η Θεοδοσία Τσάτσου στο Half Note

Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι μια performer απρόβλεπτη και παθιασμένη που τιμά κάθε μία από τις αραιές -είναι αλήθεια- συναντήσεις της με το κοινό, μια καλλιτέχνης που καταθέτει ψυχή όσο λίγοι συνάδελφοί της στη σκηνή και στα live της και μένει στο μυαλό και την καρδιά. Επιστρέφοντας στην συνηθισμένη στ’ απρόβλεπτο του αυτοσχεδιασμού σκηνή του Half Note Jazz Club, η ανατρεπτική Θεοδοσία, νιώθει άνετα, τραγουδά και καταθέτει ότι έχει, μπροστά μας, εκεί, σε απόσταση ανάσας! Πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με ήχο rock, η Τσάτσου πάντα υποστηρίζει εξαιρετικά αυτό που κάνει.

Πότε: 13-14-15 Μαρτίου
Που:
Half Note Jazz Club
Πόσο: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b