MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

7 συναυλίες στις μουσικές σκηνές της πόλης

Tα live που θα κάνουν αυτή την εβδομάδα (2 έως 6 Μαρτίου 2020) πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Monopoli Team

Το Κουαρτέτo Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Το Κουαρτέτo Αθηνών (Απόλλωνας Γραµµατικόπουλος και Παναγιώτης Τζιώτης στο βιολί, Πάρις Αναστασιάδης στη βιόλα και Ισίδωρος Σιδέρης στο βιολοντσέλο)

Το Κουαρτέτο Αθηνών, από τα πλέον δραστήρια ελληνικά σύνολα των τελευταίων ετών, αναµετράται με έργα τεράστιας σηµασίας και συµβολισµού: την Τέχνη της Φούγκας, το ακροτελεύτιο και ηµιτελές µονοθεµατικό έργο του Μπαχ, και το μακράς πνοής, εξαµερές Κουαρτέτο, έργο 130 του Μπετόβεν, με το αυθεντικό του φινάλε, τη Μεγάλη Φούγκα. Συνδετικός κρίκος ανάµεσά τους, το εκπληκτικό Τρίτο κουαρτέτο του ρώσου συνθέτη Άλφρεντ Σνίτκε. Ένα πρόγραµµα–πρόκληση, με εµβληµατικά έργα του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα.
Πότε: 4 Μαρτίου
Που:
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Πόσο: 
Από 7-15€

«IN TEMPO» με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Πειραιώς 131

Οι Tales From The Box

Τέσσερις πολυσχιδείς μουσικούς που κινούνται με ευελιξία ανάμεσα στα μουσικά είδη συστήνει στο κοινό η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Οι Tales from the box, ενα ντουέτο που αποτελείται απο τον Θάνο Σταυρίδη, συνθέτη κι έναν από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στο χώρο του ακορντεόν και την Στέλλα Τέμπρελη, δεξιοτέχνη του βιολοντσέλου, διαλέγουν ιστορίες από το μουσικό κουτί της καρδιάς τους, από περασμένες δεκαετίες, αλλά και από το σήμερα. Δανείζονται μελωδίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και συνθέτουν επί σκηνής ένα μοναδικό soundtrack και συναντούν επί σκηνής δύο επίσης πολύ νέους τραγουδοποιούς, τον Ηλία Παντελιά και τον Ιάσωνα Παπαδάκη.
Πότε: 5 Μαρτίου
Που:
Πειραιώς 131
Πόσο: 
Από 8-15€

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η τόσο ξεχωριστή ερμηνεύτρια που πάντα μας εκπλήσσει με τις μουσικές της προτάσεις, αυτή τη φορά συναντά τον εξαίρετο συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και την Ορχήστρα Εστουδιαντίνα Nέας Ιωνίας, φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής τραγούδια με έντονο άρωμα Ανατολής, αλλά και τραγούδια από τη μουσική της διαδρομή που ταιριάζουν απόλυτα με τους υπέροχους ήχους της παράδοσης αλλά και της Μεσογείου!
Πότε: 6 Μαρτίου
Που:
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Πόσο: 
Από 15-60€

Βαγγέλης Γερμανός στο Θέατρο Άλσος

Ο Βαγγέλης Γερμανός “Βόλτα στα μπαράκια” στο Άλσος

Ανήσυχος και δημιουργικός, ο Βαγγέλης Γερμανός ακολουθώντας μια διαδρομή απ’τα «μπαράκια» ως τα «μπλουζάκια» με τραγούδια όπως o “κηπουρός”, η “κρουαζιέρα”, ο “απόκληρος”, “στη μπανιέρα δυο-δυο”, “σκλάβος σου για πάντα” και τόσα άλλα, ο αειθαλής τραγουδοποιός διατηρεί σταθερά την ωραία πορεία που ο ίδιος χάραξε. Θα τον απολαύσουμε στην όμορφη σκηνή του Άλσους, όπου μετά από 40 χρόνια θα συναντηθεί για λίγο με τον Διονύση Σαββόπουλο, για να θυμηθούμε μερικά τραγούδια της ψυχής μας.
Πότε: 6 Μαρτίου
Που:
Θέατρο Άλσος
Πόσο: 
Από 8-25€

Oι Ved Buens Ende στο Fuzz

Οι “σκοτεινοί” Ved Buens Ende

Δημιουργημένοι από δύο πραγματικούς θρύλους της black/extreme/avant-garde metal σκηνής το 1993, τους Carl “Czral” Michael Eide και Yusaf “Vikotnic” Parvés, οι Ved Buens Ende επανασυνδέονται μετά από 24 χρόνια για να κάνουν live εμφανίσεις για πρώτη φορά. Στο πλαίσιο αυτής της επανένωσης έρχονται στην Ελλάδα με δύο live, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και είμαστε ενθουσιασμένοι!
Πότε: 6 Μαρτίου
Που:
Fuzz Live Music Club
Πόσο: 
Από 20-25€

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης στο Σταυρός του Νότου Club

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

Ο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέλφια από την Κρήτη, κλείνουν 10 χρόνια κοινής πορείας και επιστρέφουν στο Club του Σταυρού του Νότου για δύο ακόμη παραστάσεις τις δύο πρώτες Παρασκευές του Μαρτίου. Αφομοιώνοντας με μοναδικό τρόπο την Κρητική μουσική και χαράζοντας έναν προσωπικό δρόμο-τρόπο, δημιουργούν τη δική τους ταυτότητα μέσα στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι.
Πότε: 6 Μαρτίου
Που:
Σταυρός του Νότου Club
Πόσο:
15€

Eddie Henderson Quartet στο Half Note

Ο θρύλος της σύγχρονης jazz, ο τρομπετίστας Eddie Henderson και το κουαρτέτο του έρχονται στο Half Note Jazz Club. Οι πιο συνειδητοί λάτρεις αυτής της μουσικής τον θυμούνται ως μέλος της μπάντας του Herbie Hancock που έβγαλε τους δίσκους «Mwandishi», «Crossings» και «Sextant» στο διάστημα 1971-73, μια ιδιαίτερη τότε προσέγγιση στην ηλεκτρική jazz fusion. Σήμερα όμως αυτός ο εξαιρετικός τρομπετίστας παίζει ακουστική τζαζ, στο στυλ της Blue Note των ‘60s.
Πότε: 6 Μαρτίου
Που:
Half Note Jazz Club
Πόσο:
20-30€

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b