MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 11 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 21 – 23/2, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια καλούν τους μικρούς μας φίλους να φορέσουν τις στολές τους, να ανακαλύψουν διαφορετικά υλικά, να πειραματιστούν με την παράδοση, να δημιουργήσουν αλλά και να παίξουν ξέγνοιαστα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις παιδικές εκδηλώσεις έχει η Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Αποκριά με μουσικές, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και όχι μόνο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Απόκριες στην Αθήνα 2020.
Κυριακή 23/2, 11:00
Ζάππειο
Είσοδος ελεύθερη

«ΑνΑΚαΤώΜαΤα Το ΤσικΝοΣάΒΒαΤο» στο Κουκάκι

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Κουκάκι αναβιώνει τις Απόκριες στον Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου. Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι θα στηθεί και φέτος, με αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ του Κουκακίου ΚΟΥΚΑΚΙ B.C. , στη συνέχεια δρώμενα για τα παιδιά με εμψυχωτές, κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, παραδοσιακό γαϊτανάκι με πολλή μουσική και εκπλήξεις. Το ζωντανό μουσικό μέρος του προγράμματος ανοίγει στις 16:00 με μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ τα καταστήματα θα προσφέρουν μπύρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και θα σας κεράσουν σουβλάκια και hot dog.
Σάββατο 22/2, 16:00 – 23:55
Πεζόδρομος της Οδού Ολυμπίου, Κουκάκι
Είσοδος ελεύθερη

5ο Παιδικό Καρναβάλι του Μετς

Το Παιδικό Καρναβάλι του Μετς υπόσχεται να δώσει ζωντάνια, χρώμα και να σκορπίσει καρναβαλική διάθεση στα γραφικά στενά της γειτονιάς του Μετς. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της οδού Χαρβούρη και θα καταλήξει στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπου θα ακολουθήσει party με φαγητό, ποτό, χορό και διαγωνισμό στολής.
Σάββατο 22/2, 11:30 – 16:00
Σημείο έναρξης: Χαρβούρη 2, Μετς
Είσοδος ελεύθερη

Ψάχνοντας τον Καρνάβαλο στο ΚΠΙΣΝ

Φέτος τις Απόκριες το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μαζεύει γνώσεις. Μεταφερόμαστε σε διάφορες χώρες του κόσμου και ψάχνουμε τον Καρνάβαλο του κάθε τόπου, αναβιώνοντας τα ήθη, τα έθιμα και τους παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς του. Σε κάθε χώρα-σταθμό της διαδρομής μας μαζεύουμε στοιχεία για να ανακαλύψουμε τον μεγάλο θησαυρό.
Κυριακή 23/2, 11.00 – 12.15 & 12.30 – 13.45
Κεντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Έως 40 οικογένειες ανά ώρα. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.

 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε ένα πάρτι μασκέ για παιδιά

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, έρχεται στο Άλσος με τις πιο δημοφιλείς επιτυχίες του για μια τρελή Αποκριά. Δίνει μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, ένα πάρτι μασκέ για τα παιδιά, με τις μαμάδες τους και τους μπαμπάδες τους όπως παλιά: Με τραγούδια, πολύ χορό, σερπαντίνες, μπαλόνια, χαρτοπόλεμο, μασκαράδες, βραβεία καλύτερης μεταμφίεσης και άλλες εκπλήξεις.
Κυριακή 23/2, 15:00
«Το Άλσος», Ευελπίδων 4, Κυψέλη
10€ – 20€

ΕΚΘΕΣΗ

City of Robots: Έκθεση ρομποτικής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τα παιδιά, στην έκθεση, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μερικά από τα πιο σύγχρονα ρομπότ στον κόσμο, να περιηγηθούν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να ζήσουν μία φοβερή εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα. 
Σάββατο 21/2, 11:00–20:00, Κυριακή 22/2, 10:00 – 19:00
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
7€ – 10€

EΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη & γονείς

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 12 – 24 μηνών, μαζί με τους γονείς τους που στοχεύει στην βελτίωση της επικοινωνίας των βρεφών με τους γονείς και το περιβάλλον. Μέσω του εργαστηρίου, καλλιεργείται η αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών, η ελεύθερη δημιουργική έκφραση, η ενδυνάμωση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποδοχής, ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αγάπης στην πράξη, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση και δημιουργικότητα βρεφών- γονιών. Εμψυχώτρια: Βέρα Κανελλοπούλου
Παρασκευή 21/2, 17:15 – 18:00
Θέατρο της Ημέρας, Νικολάου Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι
 8€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Yoga για παιδιά στον παιδικό πολυχώρο Mimi & Mou

Ένα νέο πρόγραμμα παιδικής yoga ξεκινά κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον Πολυχώρο Mimi & Mou, για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Τα παιδιά φορούν άνετα ρούχα, βγάζουν τα παπούτσια τους και προσγειώνονται στα στρωματάκια τους! Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση.
Παρασκευή 21/2, 18:00 – 18:50 & Σάββατο 22/2, 9:00 – 9:50
Πολυχώρος Mimi & Mou, Ζωοδόχου Πηγής 58 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο [email protected]

Sleepover στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το αγαπημένο sleepover για γονείς και παιδιά επιστρέφει για μια νύχτα στο μουσείο και προσκαλεί τους επίδοξους σούπερ ήρωες να σώσουν τον πλανήτη! Από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από απίθανες δραστηριότητες με θέμα τους σούπερ ήρωες και το περιβάλλον και να εξερευνήσουν, μέσα από άφθονο παιχνίδι και διασκέδαση, τον πλανήτη γη!
Σάββατο 22/2, 18:00 έως Κυριακή 23/2, 10:30
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη
65€ γονιός και παιδί (στην τιμή περιλαμβάνονται οι δράσεις, τα γεύματα, τα στρώματα ύπνου κι οι υπνόσακοι)
Κρατήσεις & πληροφορίες: 213-0109325

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού με κυνήγι θησαυρού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), διοργανώνουν το 10ο Κυνήγι Θησαυρού και προσκαλεί τους Αθηναίους με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Το Κυνήγι Θησαυρού φέτος θα κινηθεί στην Περιοχή της Πλάκας.
Κυριακή 23/2, 10:00 – 12:00
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, Διογένους 1-3, Πλάκα
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ

“Παιχνίδι Αναγνώρισης Μετεωριτών”

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση Μετεωριτών στο Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών και μέσα από την διαδραστική παρουσίαση και το εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί να μάθουν τα μυστικά του Ηλιακού μας Συστήματος, τι είναι ένας Κομήτης, ένας αστεροειδής, μία βολίδα και ένα πεφταστέρι. Θα επεξεργαστούν αυθεντικούς μετεωρίτες από κοντά, με φακούς και μικροσκόπια και θα εξηγηθούν τα μυστικά της αναγνώρισης ενός μετεωρίτη, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις. Ηλικίες : 5+
Σάββατο 22/2, 17:00
Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Αθήνα
10€ γενική είσοδος, 5€ παιδιά μέχρι 8 ετών
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο [email protected] και στο 210 2011543 & 6945493302

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b