MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

TERROR στο Θέατρο Αθηνών: Εισιτήρια σε μειωμένη τιμή για τις δύο τελευταίες παραστάσεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση, TERROR, ρίχνει αυλαία στις 25 Φεβρουαρίου 2020, με ένα μεγάλο δώρο-έκπληξη στους θεατές.

| Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Για τις 2 τελευταίες παραστάσεις (Δευτέρα 24/2 και Τρίτη 25/2, ώρα 21.00) θα δοθούν 100 εισιτήρια μειωμένης τιμής (12 ευρώ), με φυσική σειρά προτεραιότητας, δηλαδή στους 100 πρώτους που θα φτάσουν στο ταμείο του θεάτρου. Η διαδικασία ξεκινάει 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων, δηλαδή στις 19.00.

Δείτε το video trailer εδώ:

TERROR. Το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ. έχοντας γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε εβδομήντα και πλέον σκηνές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου, μετάφραση Ευαγγελίας A. Νάνου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με έναν εξαιρετικό θίασο πρωταγωνιστών: Κώστας Ανταλόπουλος, Στέλιος Δημόπουλος, Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Βασίλης Παλαιολόγος και Γιάννης Στεφόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTerror, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

Αθώος ή ένοχος; Η τελική ετυμηγορία ανήκει στο κοινό της παράστασης.

Το έργο

Η πράξη

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά στις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο στις Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο στις στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη στις τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνει δυο μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες.

Η δίκη

Βρισκόμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή στις πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό. Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία. Ξεκινά η παράσταση.

Τα διλήμματα

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν απλό εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους να σκοτώσει στις λίγους για να σωθούν οι πολλοί; Διαθέτει το δικαστήριο τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να μπορέσει να κρίνει δίκαια τη συνειδητή του απόφαση να αυτενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο; Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι; Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελεί το μέτρο στις ηθικής στις; Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας στις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στις ενόρκους για την τελική ψηφοφορία. Για την τελική ετυμηγορία.

Η απόφαση

Οι θεατές στις παράστασης έχουν τον λόγο. Αυτοί είναι οι ένορκοι στις δίκης που μόλις παρακολούθησαν, αυτοί καλούνται και να απαντήσουν στα ηθικά διλήμματά στις. Αυτοί θα κρίνουν αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος. Άραγε, θα αποφασίσουν ως υποψήφιοι θύτες ή ως υποψήφια θύματα; Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου γίνεται 30: Όλα όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Cartel: Δύο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν τη νέα σεζόν
Art & Culture
Να γιατί έπρεπε να επαναληφθούν οι “Τρωάδες” σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
Το Παραβάν: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει τις πόρτες του σε ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών
Εκδηλώσεις
10 Χρόνια Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν, πλούσιο ρεπερτόριο και επετειακή προσφορά προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Η άγνωστη ιστορία των παιδιών που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
«Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ»: Η Κόρα Καρβούνη στην πρώτη της σκηνοθεσία
Θεατρικά Νέα
Το θρυλικό μιούζικαλ «Το Κλουβί με τις Τρελές» ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο
Θεατρικά Νέα
Πριν & Μετά – τα παιδιά: Χαραλαμπούδη, Μακαλιάς, Σαμαρά και Μαλιάτσης στο θέατρο Πέτρας
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Μια επιπλέον παράσταση με αισθητηριακή προσβασιμότητα στο Θέατρο Βράχων
Εκδηλώσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Το Εθνικό υποδέχεται τη σύγχρονη θεατρική σκηνή της Κύπρου