MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Τα φιλοζωϊκά ραντεβού της εβδομάδας

Βασιλόπιτες με τυχερά φλουριά και δώρα, αποκριάτικες οικογενειακές εκδηλώσεις, συναυλίες, σκυλοβόλτες και ημέρες υιοθεσίας κάνουν τα φιλοζωϊκά ραντεβού αυτής της εβδομάδας υπόθεση για όλη την οικογένεια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Τα φιλοζωϊκά ραντεβού στα μέσα Φεβρουαρίου είναι πολλά και για όλα τα γούστα. Δείτε παρακάτω τα 7 pet friendly events που έρχονται και σημειώστε στην ατζέντα σας εκείνα που θα σας βγάλουν από το σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

  

Κοπή πίτας Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων
  • Πότε: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 7-10 μ.μ.
  • Που: SCRY Coffee Bar (Φωκίωνος Νέγρη 34, Αθήνα)

Τα φιλοζωϊκά ραντεβού της εβδομάδας ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου με την κοπή της βασιλόπιτας της Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων στο SCRY Coffee Bar επί της Φωκίωνος Νέγρη. Δείξτε την αγάπη σας για τα αδεσποτάκια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στηρίζοντας την εκδήλωση της επίσημης υπηρεσίας της πόλης σας και νιώστε τι πάει να πει “ανιδιοτελής αγάπη”. Η είσοδος κοστίζει €10. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα γίνει σπιτάκια και ταΐστρες για τα σκυλάκια και τα γατάκια που φροντίζει ο Δήμος.

Περισσότερα εδώ

Κοπή πίτας 2020 ΑΝΙΜΑ & ΡΟΗ
  • Πότε: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, 6-11.30 μ.μ.
  • Που: Μπάγκειον (Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα)

Τα εβδομαδιαία φιλοζωϊκά ραντεβού δεν αφορούν μόνο τα κατοικίδια σκυλάκια και γατάκια συντροφιάς, αλλά όλα τα ζωάκια. Αυτήν την εβδομάδα, μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, κόβοντας την βασιλόπιτα του 2020 και γιορτάζοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΡΟΗ, τους Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων. Εκτός, φυσικά, της πίτας, το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια έκθεση φωτογραφίας, μια κλήρωση-έκπληξη και συναυλία με live μπάντες, που θα προσγειωθούν στο Μπάγκειον κατευθείαν από τα ’60s. Προτεινόμενη ελάχιστη εισφορά: €3.

Περισσότερα εδώ

Είσαι το ταίρι μου; Ημέρα Υιοθεσίας ΣΠΑΖ
  • Πότε: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, 11 π.μ.-3.00 μ.μ.
  • Που: Γρηγορίου Λαμπράκη & Κύπρου, Γλυφάδα, (στο ρεύμα καθόδου από τη Λ. Βουλιαγμένης προς παραλία)

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ΣΠΑΖ καλεί όλους όσοι θέλουν να ανοίξουν την πόρτα τους σε ένα αδέσποτο στη Γλυφάδα, σε ένα event γεμάτο αγάπη για τα τετράποδα, κόκκινα μπαλόνια, καρδιές, κουνιστές ουρές, φιόγκους και παπιγιόν. Συναντήστε τους εθελοντές και τις εθελόντριες του ΣΠΑΖ και λύστε ολες τις απορίες σας σχετικά με τις υιοθεσίες ενήλικων ζώων ή κουταβιών, μεγάλων ή μικρών. Ρωτήστε ποιες είναι οι ανάγκες ενός σκύλου σε διαμέρισμα και το πώς θα συνυπάρξετε ευτυχισμένοι εσείς και ο μεγάλος έρωτας της ζωής σας. Εάν έχετε ήδη σκυλάκι αλλά ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε και άλλο τετράποδο, καλύτερα να έρθετε μόνοι σας. Έτσι, θα αποφύγετε πιθανές σκηνές… ζηλοτυπίας.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα φιλοζωϊκά ραντεβού της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, ίδια ώρα στην Πλατεία Βεργωτή.

Περισσότερα εδώ

Κοπή Πίτας @Underdog
  • Πότε: Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, 12 μ.μ.
  • Που: UnderDog Training Club (Αμαζόνος 10, Παλλήνη)

Το πάρκο σκυλίσιας άθλησης και κοινωνικοποίησης UnderDog Training Club στην Παλλήνη, καλεί όλους τους φιλόζωους -κατοίκους βορείων προαστίων και μη- να κόψουν μαζί την βασιλόπιτα για να μπει καλά ο χρόνος. Ευπρόσδεκτοι στην εκδήλωση είναι φυσικά όλοι, τετράποδοι και δίποδοι. Εάν λοιπόν ο καιρός το επιτρέπει, μην το πολυσκεφτείτε. Πάρτε το σκυλάκι σας και ανηφορίστε ως εκεί, για μια εκδήλωση που θα απολαύσετε σίγουρα και οι δύο.

Περισσότερα εδώ

Γίνε πουλί και χόρεψε!
  • Πότε: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 11 π.μ.-2 μ.μ.
  • Που: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στεγασμένη αίθουσα και εξωτερική αυλή του Οινοποιείου, κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης», Ίλιον

Πώς θα σας φαινόταν φέτος στις Απόκριες να ντυνόσασταν πουλιά; Ανάμεσα στα φιλοζωϊκά ραντεβού της εβδομάδας, ξεχωρίζει η αποκριάτικη εκδήλωση για όλη την οικογένεια, που στήνουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Πύργος Βασιλίσσης την Κυριακή στις 16 Φεβρουαρίου. Εκείνη την μέρα, τα παιδάκια που θα βρεθούν στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης θα φτιάξουν κομφετί από φύλλα, μάσκες, φτερά πουλιών και θα γίνουν και αυτά πουλάκια με τη βοήθεια του face painting. Επίσης, θα ακούσουν παραμύθια, θα παίξουν και θα χορέψουν με μουσικές που μιμούνται το τραγούδι των πουλιών.

Φυσικά από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσα να λείπουν και οι λιχουδιές. Στο εργαστήριο του πάρκου, τα παιδιά θα φτιάξουν με τα χεράκια τους λεμονάδα και θα την πιουν τρώγοντας τα μπισκοτάκια που ετοίμασε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ειδικά για τη γιορτή.

Περισσότερα εδώ

Η βόλτα των Σνάουτσερ
  • Πότε: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 9.30 π.μ.-2 μ.μ.
  • Που: Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου

Τα φιλοζωϊκά ραντεβού αυτής της εβδομάδας έχουν και μία ιδιαίτερη σκυλοβόλτα. Ο όμιλος Σνάουτσερ Ελλάδας καλεί όλα τα γλυκύτατα Σνάουτσερ και τους ιδιοκτήτες τους στο Τατόι, για μια βόλτα γνωριμίας με οδηγό την κα Ντία Κατσάνου. Το ραντεβού για σκύλους και σκυλογονείς δόθηκε στο πάρκινγκ απέναντι από την είσοδο του κτήματος, στις 9.30 το πρωΐ. Σημειώστε πως για την ασφάλεια όλων, η βόλτα θα γίνει φυσικά με λουρί. Θυμηθείτε να φέρετε μαζί σας νεράκι για εσάς και τον φίλο σας και σακουλάκια, για να αφήσετε φεύγοντας αυτόν τον υπέροχο χώρο καθαρό για τους επόμενους.

Περισσότερα εδώ

Κοπή Πίτας Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης 2020
  • Πότε: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 6-9 μ.μ.
  • Που: ΣΚΑΛΙ Art πολυχώρος πολιτισμού & ψυχαγωγίας (Λεωφόρος Ειρήνης 30-32, Εμπορικό Κέντρο Ηλιοτρόπιο, Ηλιούπολη)

Τα φιλοζωϊκά ραντεβού της εβδομάδας κλείνει μια ακόμα pet friedly βασιλόπιτα. Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης ΖΕΗΛ, καλεί παλιούς και νέους φίλους στον φιλόξενο χώρο Σκαλί, για να κόψουν μαζί την πίτα του 2020, να ανταλλάξουν ευχές και να γνωριστούν ακόμα καλύτερα. Ευκαιρία να ρωτήσετε από κοντά τους εθελοντές της ομάδας για τα ζωάκια τους προς υιοθεσία.

Περισσότερα εδώ

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b