MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο τοίχος που χάνεται: Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός στο Ινστιτούτο Goethe

To Goethe-Institut διοργανώνει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Ο τοίχος που χάνεται» και σας καλεί να στείλετε τα αγαπημένα σας αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Monopoli Team

Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας στίχος των Beatles, ένα απόσπασμα από την ταινία ”Αμελί” ή μια φράση του Ούγγρου, βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ, Imre Kertesz: σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το Goethe-Institut ρωτά τους πολίτες της Ευρώπης ποια είναι τα αγαπημένα τους αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Τα καλύτερα αποφθέγματα θα χρησιμοποιηθούν σε μια ξύλινη εγκατάσταση με τίτλο «Ο τοίχος που χάνεται», η οποία με αφορμή τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιαστεί από το καλοκαίρι του 2020 σε δέκα χώρες της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση του Goethe-Institut Athen, στην οποία τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Public».

"Ο Τοίχος που Χάνεται" στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

“Ο Τοίχος που Χάνεται” στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

Η διαδραστική εγκατάσταση

Από το Βίλνιους ως το Μπέλφαστ κι από τη Θεσσαλονίκη ως τη Μαδρίτη εκτείνονται οι πόλεις όπου, στα πλαίσια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από το καλοκαίρι του 2020 θα ανεγερθούν οι διαδραστικές εγκαταστάσεις με μορφή τοίχου στον δημόσιο χώρο, οι οποίες θα τιμούν και θα υπενθυμίζουν τη γλωσσική και πνευματική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Η διαδραστική εγκατάσταση «Ο τοίχος που χάνεται» ανάγεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Y. Jablonina η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου που διηύθυνε ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Werner Sobek έπειτα από πρωτοβουλία του Goethe-Insitut. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν σκελετό από πλεξιγκλάς στον οποίο τοποθετούνται περίπου 6.000 ξύλινα τουβλάκια με αποφθέγματα. Μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης, μπορεί ο κάθε περαστικός  να πάρει μαζί του τουβλάκια με αποφθέγματα. Στο τέλος, μένει μόνο το διάφανο πλέγμα από πλεξιγκλάς: ο τοίχος έχει χαθεί.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας μέσω E-mail στο [email protected] ή ταχυδρομικά στο Goethe Institut Athen, Πανεπιστημίου 57, 105 64, Αθήνα. Τα αποφθέγματα μπορούν να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για παράδειγμα από γνωστούς στοχαστές ή καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα αποφθέγματα τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση. Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Goethe-Institut Athen.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στο: www.goethe.de/hellas

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Cine News
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Art & Culture
«Άνοιξη» και τη νέα σεζόν για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Εκδηλώσεις
«ζ-η-θ, ο ξένος» σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, Alice Cooper στο Terra Vibe – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
“Μαγευτικές Μελωδίες από τη Μεγάλη Οθόνη” σε μια δωρεάν συναυλία στη Μαρίνα Φλοίσβου
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Οι δωρεάν εκδηλώσεις συνεχίζονται
Εκδηλώσεις
Hola Flamenco Festival: Μια μοναδική εμπειρία φλαμένκο με παραστάσεις και εργαστήρια σε τρεις ελληνικούς προορισμούς
Εκδηλώσεις
Ο Κωνσταντίνος Καρύδης διευθύνει την Chamber Orchestra of Europe, οι King Diamond στο Terra Vibe – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
8ο Θερινό Βιβλιοστάσιο: Μια γιορτή του βιβλίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Cine News
Επί Κολωνώ: Θερινό σινεμά στην αυλή με ανεξάρτητο κινηματογράφο και ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
O Louis Tomlinson στο Eject Festival, ο Tigran Hamasyan στον Φιλοπάππου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Δράσεις
Πάμε πανηγύρι metá?: Τα κλαρίνα συναντούν το ψηφιακό glitch και το rave στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
The Art of Life
Η νέα συλλογή της therinós resort wear είναι μια ωδή στην άνεση και την υψηλή αισθητική