MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο τοίχος που χάνεται: Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός στο Ινστιτούτο Goethe

To Goethe-Institut διοργανώνει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Ο τοίχος που χάνεται» και σας καλεί να στείλετε τα αγαπημένα σας αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Ερμιόνη Τσακιράκη

Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας στίχος των Beatles, ένα απόσπασμα από την ταινία ”Αμελί” ή μια φράση του Ούγγρου, βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ, Imre Kertesz: σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το Goethe-Institut ρωτά τους πολίτες της Ευρώπης ποια είναι τα αγαπημένα τους αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Τα καλύτερα αποφθέγματα θα χρησιμοποιηθούν σε μια ξύλινη εγκατάσταση με τίτλο «Ο τοίχος που χάνεται», η οποία με αφορμή τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιαστεί από το καλοκαίρι του 2020 σε δέκα χώρες της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση του Goethe-Institut Athen, στην οποία τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Public».

"Ο Τοίχος που Χάνεται" στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

“Ο Τοίχος που Χάνεται” στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

Η διαδραστική εγκατάσταση

Από το Βίλνιους ως το Μπέλφαστ κι από τη Θεσσαλονίκη ως τη Μαδρίτη εκτείνονται οι πόλεις όπου, στα πλαίσια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από το καλοκαίρι του 2020 θα ανεγερθούν οι διαδραστικές εγκαταστάσεις με μορφή τοίχου στον δημόσιο χώρο, οι οποίες θα τιμούν και θα υπενθυμίζουν τη γλωσσική και πνευματική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Η διαδραστική εγκατάσταση «Ο τοίχος που χάνεται» ανάγεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Y. Jablonina η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου που διηύθυνε ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Werner Sobek έπειτα από πρωτοβουλία του Goethe-Insitut. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν σκελετό από πλεξιγκλάς στον οποίο τοποθετούνται περίπου 6.000 ξύλινα τουβλάκια με αποφθέγματα. Μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης, μπορεί ο κάθε περαστικός  να πάρει μαζί του τουβλάκια με αποφθέγματα. Στο τέλος, μένει μόνο το διάφανο πλέγμα από πλεξιγκλάς: ο τοίχος έχει χαθεί.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας μέσω E-mail στο [email protected] ή ταχυδρομικά στο Goethe Institut Athen, Πανεπιστημίου 57, 105 64, Αθήνα. Τα αποφθέγματα μπορούν να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για παράδειγμα από γνωστούς στοχαστές ή καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα αποφθέγματα τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση. Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Goethe-Institut Athen.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στο: www.goethe.de/hellas

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’: Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Εθνικό συζητά για τις όψεις της συμβολικής βία
Εκδηλώσεις
«Νέκυια» της Φένιας Παπαδόδημα, «ταξίδι» στον κόσμο του Βαλς με την ΚΟΑ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ιστορίες ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων στο Μουσείο Βορρέ: Από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία
Εκδηλώσεις
Ο «Βυσσινόκηπος» στο Εθνικό, ρεσιτάλ της Αλεξίας Μουζά στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς στηρίζει τον κύκλο συναυλιών «Νίκος Σκαλκώτας: Ελληνικοί Χοροί για δύο πιάνα»
Γεύση
Η «άγρια πλευρά» του κρασιού στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Εταιρικές Δράσεις
AXF: Νέα καταστήματα και άνοιγμα στην κατηγορία athleisure
Εκδηλώσεις
«Μήδεια Εξοδος ΙΙΙ» σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη, ο Στάθης Άννινος στο Half Note – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εταιρικές Δράσεις
efood: Το Revolut Pay ενσωματώνεται στις επιλογές πληρωμής
Εκδηλώσεις
Θέατρο, φεστιβάλ και "Το Τελευταίο Σημείωμα": Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου
Γεύση
Οι Αθηναίοι ψηφίζουν “φούρνο παραδοσιακό”: 7 διευθύνσεις για την πιο νόστιμη λαγάνα