MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο τοίχος που χάνεται: Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός στο Ινστιτούτο Goethe

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Goethe-Institut διοργανώνει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Ο τοίχος που χάνεται» και σας καλεί να στείλετε τα αγαπημένα σας αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας στίχος των Beatles, ένα απόσπασμα από την ταινία ”Αμελί” ή μια φράση του Ούγγρου, βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ, Imre Kertesz: σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το Goethe-Institut ρωτά τους πολίτες της Ευρώπης ποια είναι τα αγαπημένα τους αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Τα καλύτερα αποφθέγματα θα χρησιμοποιηθούν σε μια ξύλινη εγκατάσταση με τίτλο «Ο τοίχος που χάνεται», η οποία με αφορμή τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιαστεί από το καλοκαίρι του 2020 σε δέκα χώρες της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση του Goethe-Institut Athen, στην οποία τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Public».

"Ο Τοίχος που Χάνεται" στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

“Ο Τοίχος που Χάνεται” στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

Η διαδραστική εγκατάσταση

Από το Βίλνιους ως το Μπέλφαστ κι από τη Θεσσαλονίκη ως τη Μαδρίτη εκτείνονται οι πόλεις όπου, στα πλαίσια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από το καλοκαίρι του 2020 θα ανεγερθούν οι διαδραστικές εγκαταστάσεις με μορφή τοίχου στον δημόσιο χώρο, οι οποίες θα τιμούν και θα υπενθυμίζουν τη γλωσσική και πνευματική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Η διαδραστική εγκατάσταση «Ο τοίχος που χάνεται» ανάγεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Y. Jablonina η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου που διηύθυνε ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Werner Sobek έπειτα από πρωτοβουλία του Goethe-Insitut. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν σκελετό από πλεξιγκλάς στον οποίο τοποθετούνται περίπου 6.000 ξύλινα τουβλάκια με αποφθέγματα. Μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης, μπορεί ο κάθε περαστικός  να πάρει μαζί του τουβλάκια με αποφθέγματα. Στο τέλος, μένει μόνο το διάφανο πλέγμα από πλεξιγκλάς: ο τοίχος έχει χαθεί.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας μέσω E-mail στο [email protected] ή ταχυδρομικά στο Goethe Institut Athen, Πανεπιστημίου 57, 105 64, Αθήνα. Τα αποφθέγματα μπορούν να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για παράδειγμα από γνωστούς στοχαστές ή καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα αποφθέγματα τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση. Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Goethe-Institut Athen.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στο: www.goethe.de/hellas

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις που μπορούμε να δούμε σήμερα, 28η Οκτωβρίου
Στην Πόλη
28η Οκτωβρίου: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους – Τι ισχύει για το Μουσείο της Ακρόπολης
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Οι «Απρόβλεπτες συναντήσεις: περί λόγου, τέχνης και ζωής» επιστρέφουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Αναζητώντας το «(α)ορατό»: Μια έκθεση για το εβραϊκό νεκροταφείο του Διδυμοτείχου
Εταιρικές Δράσεις
Η Garmin Greece άνοιξε τις πόρτες των νέων γραφείων της με τα Garmin fēnix 9 και fēnix 9 Pro στο επίκεντρο
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι ρεσιτάλ: Τα μεγαλύτερα μουσικά ραντεβού αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινή βόλτα σε αγαπημένα Book Cafe: 5 μαγαζιά που κάθε βιβλιόφιλος πρέπει να ξέρει
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Good Stories Summit 2026: Επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών με ιστορίες αισιόδοξες που αξίζει ν’ ακουστούν
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου