MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ο τοίχος που χάνεται: Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός στο Ινστιτούτο Goethe

To Goethe-Institut διοργανώνει πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Ο τοίχος που χάνεται» και σας καλεί να στείλετε τα αγαπημένα σας αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Ερμιόνη Τσακιράκη

Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας στίχος των Beatles, ένα απόσπασμα από την ταινία ”Αμελί” ή μια φράση του Ούγγρου, βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ, Imre Kertesz: σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το Goethe-Institut ρωτά τους πολίτες της Ευρώπης ποια είναι τα αγαπημένα τους αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Τα καλύτερα αποφθέγματα θα χρησιμοποιηθούν σε μια ξύλινη εγκατάσταση με τίτλο «Ο τοίχος που χάνεται», η οποία με αφορμή τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιαστεί από το καλοκαίρι του 2020 σε δέκα χώρες της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση του Goethe-Institut Athen, στην οποία τρεις τυχεροί θα κερδίσουν δωροεπιταγές για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Public».

"Ο Τοίχος που Χάνεται" στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

“Ο Τοίχος που Χάνεται” στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού του Goethe Institut

Η διαδραστική εγκατάσταση

Από το Βίλνιους ως το Μπέλφαστ κι από τη Θεσσαλονίκη ως τη Μαδρίτη εκτείνονται οι πόλεις όπου, στα πλαίσια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από το καλοκαίρι του 2020 θα ανεγερθούν οι διαδραστικές εγκαταστάσεις με μορφή τοίχου στον δημόσιο χώρο, οι οποίες θα τιμούν και θα υπενθυμίζουν τη γλωσσική και πνευματική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Η διαδραστική εγκατάσταση «Ο τοίχος που χάνεται» ανάγεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της Y. Jablonina η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο εργαστηρίου που διηύθυνε ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Werner Sobek έπειτα από πρωτοβουλία του Goethe-Insitut. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν σκελετό από πλεξιγκλάς στον οποίο τοποθετούνται περίπου 6.000 ξύλινα τουβλάκια με αποφθέγματα. Μετά την αποκάλυψη της εγκατάστασης, μπορεί ο κάθε περαστικός  να πάρει μαζί του τουβλάκια με αποφθέγματα. Στο τέλος, μένει μόνο το διάφανο πλέγμα από πλεξιγκλάς: ο τοίχος έχει χαθεί.

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας μέσω E-mail στο [email protected] ή ταχυδρομικά στο Goethe Institut Athen, Πανεπιστημίου 57, 105 64, Αθήνα. Τα αποφθέγματα μπορούν να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για παράδειγμα από γνωστούς στοχαστές ή καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα αποφθέγματα τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση. Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Goethe-Institut Athen.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα βρείτε στο: www.goethe.de/hellas

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου
The Art of Life
Η Barbour παρουσιάζει τη συλλογή Icons SS26 μέσα από το “ICONS in Bloom” στο Golden Hall
The Art of Life
Η Answear υποδέχεται τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2026 με το πρώτο της fashion show
Εκδηλώσεις
1ο Πασχαλινό Bazaar Ειδικών Σχολείων Πειραιά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου
Εκδηλώσεις
ΚΟΑ και Ντένις Κοζούχιν σ’ένα «μαραθώνιο» Ραχμάνινοφ, αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Εκδηλώσεις
Νέα εβδομάδα με Πάριο, Unmother και ιστορίες για σεξ - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #212: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα "διαβάζει", βλέπει Κόρε.Ύδρο. και εξερευνά την Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 28-29 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla