MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις: Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου στο 1927 Art Space

Ο ανεξάρτητος χώρος τέχνης «1927» διοργανώνει, από τις 7 Φεβρουαρίου 2020, μια σειρά εκδηλώσεων, εργαστηρίων και διαλέξεων, με θέμα «Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις».

Σύνορα - Παραμεθόριοι - Διασχίσεις
«Transmissao» | Φωτογραφία: Paulo Pimenta
Monopoli Team

Στη Κυψέλη, από την Παρασκευή  7 Φεβρουαρίου 2020, καλλιτέχνες και διανοούμενοι από την Πορτογαλία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Νιγηρία, την Ταιβάν, τις ΗΠΑ με διεθνή παρουσία και κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό συμμετέχουν στο αφιέρωμα, με τίτλο «Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις» που διοργανώνει ο νέος χώρος πολιτισμού, «1927».

«Necropolis»

«Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις»: Λίγα λόγια για τις εκδηλώσεις

Το «1927» εγκαινιάζει τον προγραμματισμό του το Φεβρουάριο με τη θεματική ενότητα «Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις» της οποίας οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, προβολές, θεατρικές αναγνώσεις, κύκλους σεμιναρίων, φιλοξενία καλλιτεχνών και διαλέξεις.

Όπως σημειώνει η υπεύθυνη του προγραμματισμού Ακτίνα Σταθάκη:

«Ο σχεδιασμός της θεματικής έχει ως επίκεντρο την διερεύνηση της έννοιας των συνόρων ως ιστορικών και πολιτικών κατασκευών. Μας ενδιαφέρει να φωτίσουμε διαφορετικές εμπειρίες, ιστορίες και πολιτικές που αφορούν στην έννοια του συνόρου αφενός ως διαχωριστικής γραμμής που ορίζει το δικαίωμα στο ανήκειν και στην κινητικότητα προασπίζοντας εθνικά και συλλογικά αφηγήματα και αφετέρου ως ενός μη-τόπου αέναης διάσχισης και συγκρότησης της ανθρώπινης ζωής ως “γυμνής ζωής” που μας εγκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε την αξία της».

Φεβρουάριος – Μάρτιος: Ποιοι θα συμμετέχουν

Στο πλαίσιο της θεματικής αυτής το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου θα περιλαμβάνει: τη θεατρική ομάδα Visoes Uteis (Πορτογαλία), τους ερευνητές Μacklin Kowal (ΗΠΑ) και Avital Barak (Ισραήλ), και τον χορογράφο-εικαστικό Arkadi Zaides (Γαλλία / Ισραήλ).

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Trans/mission. Περφόρμανς από την Πορτογαλική ομάδα Visoes Uteis (Χρήσιμα Οράματα)

Παρασκευή 7/2 και Σάββατο 8/2 ώρα 8.30 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ.
Κρατήσεις: Πατήστε εδώ

*Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

«Κι αν αποφασίζαμε να επιτεθούμε;»: Σεμινάριο με τους Carlos Costa και João Martins

Σάββατο 8/2 ώρα 12-3μμ
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Εγγραφές εδώ

*Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά.

22-29 Φεβρουαρίου: Φιλοξενία της Αvital Barak (Ισραήλ)

Ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό: Παρασκευή 28/2 ώρα 8.30μμ
Είσοδος ελεύθερη.
Κρατήσεις απαραίτητες στο [email protected].

Σύνορα - Παραμεθόριοι - Διασχίσεις

Avital Barak

Μάρτιος

Κύκλος μαθημάτων: Sustaining myth in time – with difference: On Nationalism and Performativity

Ημερομηνίες μαθημάτων: 2, 9, 16 και 23/3. Ώρες 6-9μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ
Εγγραφές εδώ

*Απαραίτητη για το μάθημα είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

15-23 Μαρτίου: Φιλοξενία του Arkadi Zaides (Γαλλία/Ισραήλ)

Ανοιχτή παρουσίαση στο κοινό: Σάββατο 21/3 ώρα 8.30μμ
Είσοδος ελεύθερη.
Κρατήσεις στο [email protected]

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα Φεβρουαρίου – Μαρτίου του «Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις» .

Εκδηλώσεις Απριλίου – Μαΐου

Το πρόγραμμα του «Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις» θα συνεχιστεί τον Απρίλιο και το Μάιο με ομαδική έκθεση φωτογραφίας και βίντεο αρτ που θα περιλαμβάνει έργα από τη Νιγηρία, Πορτογαλία , Γερμανία, Ταιβάν, ΗΠΑ και Παλαιστίνη. Η έκθεση θα πλαισιωθεί με προβολές, θεατρικές αναγνώσεις, διαλέξεις και περφόρμανς από τους Έλλη Λεβεντάκη, Jainabu Jallo, Haya Zaatry κ.α.

Λίγα λόγια για το 1927 Art Space

Τo 1927 είναι ένας ανεξάρτητος χώρος τέχνης που εδράζεται σε ένα κτήριο που αντανακλά το Αθηναϊκό αρχιτεκτονικό μόρφωμα. Το κτήριο βρίσκεται στο νούμερο 35 της οδού Κυψέλης -της  κεντρικής οδικής αρτηρίας της πολυπολιτισμικής συνοικίας την οποία διαμόρφωσε ο μεταπολεμικός πυρετός της ανασυγκρότησης, την Κυψέλη που σήμερα επανακαθορίζεται πρωτοστατώντας στο σχηματισμό του νέου προσώπου της πόλης.

Σε αυτή τη γειτονιά – παλίμψηστο πολιτισμών και κοινωνικών μεταβολών, στον πρώτο όροφο του εν λόγω οικήματος, συστάθηκε το «1927» από την καλλιτέχνη και θεατρολόγο Ακτίνα Σταθάκη και τους συνεργάτες της. Ένας ανεξάρτητος χώρος τέχνης με έμφαση στη δημιουργική διαδικασία και την εργαστηριακή δουλειά, στη σύζευξη έρευνας και καλλιτεχνικής πράξης και στις διεθνείς ανταλλαγές. Ένας χώρος που επιθυμεί να αποτελέσει κέντρο συνάντησης για διαφορετικές γλώσσες, ταυτότητες και ιστορίες, που διερωτάται για τον ρόλο του καλλιτέχνη ως πολίτη, για τη διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων και των δομών εξουσίας και για τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη εμπλέκεται με την κοινωνία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Σύνορα – Παραμεθόριοι – Διασχίσεις»: Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο 1927 Art Space

Από τις 7 Φεβρουαρίου 2020

1927 Art Space, Κυψέλης 35, 1ος όροφος. Email:[email protected] | https://1927online.art.blog/

 

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b