MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Υπάρχει “παιδικός σταθμός” για σκυλιά & λέγεται Puppies Park

Ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας στα βόρεια φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες σκυλιά: μικρά και μεγάλα, κουτάβια και ενήλικα, ράτσας ή ημίαιμα. Εάν θέλετε να ενισχύσετε την ήδη κοινωνική φύση του σκύλου σας, δεν έχετε παρά να περάσετε από το Puppies Park. Ο τετράποδος φίλος σας θα σας ευχαριστεί!

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Ανεξαρτήτως ράτσας, ηλικίας ή φύλου, το σκυλί σας είναι από τη φύση του κοινωνικό. Το καλύτερο μέρος για τη σωστή κοινωνικοποίησή του είναι ένα οργανωμένο πάρκο ημερήσιας φροντίδας, σαν το Puppies Park. Εκεί μπορεί να τρέξει ελεύθερο και να παίξει με άλλα σκυλάκια σε έναν χώρο ασφαλή, υπό το βλέμμα εκαιδευτών. Από αυτήν την εμπειρία, θα διαμορφώσει πιο εύκολο χαρακτήρα και θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση μέσα σε μια αγέλη. Εάν θεωρήσετε καλό για εκείνο να μένει στο πάρκο όσο δουλεύετε, τότε ίσως ξεπεράσετε το άγχος του αποχωρισμού, που νιώθει όταν φεύγετε από το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Πρώτη φορά στο Puppies Park

Ένας μεγάλος περιφραγμένος χώρος στα βόρεια προάστια, κυριολεκτικά μες στη φύση, φιλοξενεί το Puppies Park από το 2007. Περίπου 25-30 σκυλιά θα σας υποδεχτούν από μακριά με γαυγίσματα. Όμως μη διστάσετε να μπείτε. Απλά ειναι όλα τους περίεργα για τον νέο φίλο που έρχεται.

Στον μικρό προθάλαμο, που κλείνει με διπλή πόρτα για έξτρα σιγουριά, θα δείτε κρεμασμένα τα λουριά των τετράποδων επισκεπτών. Εκεί θα συναντήσετε τους υπεύθυνους, που θα σας περάσουν στον κεντρικό χώρο με τους ξύλινους πάγκους πικ νικ και το Dogs Cafe. Ελεύθερα στον χώρο, “επί της υποδοχής”, είναι τα “πρωτάκια”, τα πιο καλόβολα και φιλικά σκυλιά.

Τα Σαββατοκύριακα οι πάγκοι γεμίζουν με σκυλογονείς, που απολαμβάνουν τον καφέ του Dogs Cafe και αφήνουν το σκυλί τους να εκτονωθεί. Αριστερά του καφέ, τα καλοκαίρια λειτουργεί μια ανοιχτή πισίνα. Όσοι σκύλοι λατρεύουν το νερό, κάνουν εναλλάξ βουτιές για να γυμναστούν και να δροσιστούν. Ένας εκπαιδευτής βρίσκεται στον χώρο συνεχώς, για να επιβλέπει την κατάσταση και να βοηθά τα νέα σκυλιά να εξοικειωθούν με το καινούργιο περιβάλλον.

Για λόγους υγείας, όσοι έρχεστε για πρώτη φορά θα χρειαστεί να δείξετε το ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου σας, ο οποίος θα πρέπει να έχει κάνει το ετήσιο εμβόλιό του εντός του περασμένου 12μηνου. Εξίσου σημαντικό είναι να είστε ειλικρινής για τυχόν θέματα συμπεριφοράς του σκύλου σας. Έτσι, δεν βοηθάτε απλά τους μόνιμους θαμώνες του Puppies Park και τους εκπαιδευτές, αλλά κυρίως τον φίλο σας και εσάς τους ίδιους.

Dog sitting για παιχνίδι όλη μέρα

Το Dog Sitting είναι μια από τις δύο βασικές υπηρεσίες του Puppies Park και αφορά όλα τα εμβολιασμένα και υγιή σκυλάκια, από 4 μηνών και άνω. Για να μπει ένας σκύλος στο πρόγραμμα του Dog Sitting, της ημερήσιας φροντίδας δηλαδή, θα πρέπει να έχει έρθει προηγουμένως στο πάρκο, να περάσει κάποιες ώρες με τα υπόλοιπα σκυλάκια και να γνωρίσει τον χώρο. Εάν το σκυλί δείχνει άνετο στο περιβάλλον, μπορεί να “εγγραφεί” και να έρχεται εδώ, 5 ή 7 μέρες την εβδομάδα, για να ξεδίνει με ολοήμερο παιχνίδι.

Όπως τα κανονικά σχολεία, έτσι και το… σκυλοσχολείο κάνει το διάλειμμά του. Κάθε μεσημέρι, 2.30-5 μ.μ. τα σκυλάκια μεταφέρονται σε κλειστό χώρο και στα κλουβάκια μεταφοράς τους και κοιμούνται. Ανάλογα με το πρόγραμμα κάθε σκύλου, οι εκπαιδευτές μπορούν να τα ταΐσουν με τροφή του ιδιοκτήτη ή την τροφή που υπάρχει στο Puppies Park.

Εκπαίδευση για υπάκουα σκυλιά

Η Εκπαίδευση Βασικής Υπακοής είναι άλλη μια από τις βασικές υπηρεσίες του πάρκου, που πραγματοποιείται από πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτές. Είτε θέλετε να έχετε αρμονική συμβίωση με τον σκύλο σας, είτε ψάχνετε τρόπο να τον κοινωνικοποιήσετε και να λύσετε θέματα συμπεριφοράς, οι εκπαιδευτές του Puppies Park θα σας βοηθήσουν για να βρείτε την ιδανική λύση.

Τα Μαθήματα Βασικής Υπακοής γίνονται στον χώρο σας ή γύρω από το πάρκο, ατομικά ή σε ομάδα. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα θετικά της. Από την μία, η ατομική εκπαίδευση θυμίζει ιδιαίτερο, που ο δάσκαλος αφιερώνει όλη του την ενέργεια σε έναν μόνο μαθητή. Από την άλλη, η ομαδική εκπαίδευση μοιάζει περισσότερο με ολιγομελές γκρουπάκι σε φροντιστήριο. Η δουλειά που θα κάνετε στο γκρουπάκι, γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με πραγματικές συνθήκες. Αυτό θα σας δώσει αυτοπεποίθηση στο πάρκο, στον δρόμο και στην επαφή με άλλα σκυλιά και ανθρώπους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τα ατομικά μαθήματα του Puppies Park πραγματοποιούνται με κατ’ ιδίαν συνενόηση. τα ομαδικά γίνονται κάθε Δευτέρα & Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωΐ.
  • Ο χώρος διατίθεται για πάρτι και άλλες εκδηλώσεις σε φορείς, ομίλους και ιδιώτες.
  • Δεν χρειάζεστε ραντεβού για να περάσετε από το Puppies Park. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας έχει θέματα συμπεριφοράς, καλό είναι να επικοινωνήσετε από πριν με τους εκπαιδευτές.
  • Για να έρθετε στο Puppies Park, ο σκύλος θα πρέπει να έχει κάνει το ετήσιο τριπλό εμβόλιό του εντός του περασμένου 12μηνου και να είναι άνω των 4 μηνών.
  • Την πρώτη φορά θα χρειαστεί να έχετε μαζί το βιβλιάριο υγείας του.
  • Το πάρκο είναι ανοικτό Δευτέρα-Παρασκευή 7 π.μ.-2 μ.μ. και 5.30-9 μ.μ. και Σάββατο-Κυριακή 8 π.μ.-2 μ.μ. και 5.30-8 μ.μ.
  • Τηλ. επικοινωνίας: +30 210 60 95 462
  • Περισσότερες πληροφορίες για το Puppies Park θα βρείτε online στην επίσημη ιστοσελίδα του & στη σελίδα του στο facebook.
Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b