MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ: Πρόγραμμα δωρεάν συναυλιών Φεβρουαρίου – Μαΐου 2020

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος & το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζουν μια σειρά οκτώ μουσικών εκδηλώσεων, από τις 2 Φεβρουαρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Διαπολιτισμική Ορχήστρα Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ | Φωτογραφία: Κ. Δρακότη
Monopoli Team

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ παρουσιάζει έναν νέο κύκλο οκτώ εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Ωδείον Αθηνών καθώς μέρος των συναυλιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής.

Οι μουσικές εκδηλώσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθούν τέσσερις μοναδικές συναυλίες: την αυλαία ανοίγει η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, ενώ ακολουθεί το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres υπό τη μουσική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι. Επιπλέον, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Διαπολιτισμική Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ με υπεύθυνο τον Χάρη Λαμπράκη και εκλεκτούς καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν και Ρος Ντέιλι, αλλά και το επιτυχημένο πρόγραμμα Κιθάρα Express.

Οι μουσικές εκδηλώσεις στο Ωδείον Αθηνών

Στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών θα παρουσιαστούν επίσης τέσσερις εκδηλώσεις: η συναυλία της υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη και της Έφης Αγραφιώτη στο πιάνο, του κουιντέτου ξύλινων πνευστών Αίολος, της υψιφώνου Σιρανούς Τσαλικιάν, αλλά και του πιανίστα Μιχάλη Τάγκα με τον συγγραφέα Γιάννη Ευσταθιάδη.

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Μαρίτα Παπαρίζου

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Στην Αυλή του Σοφού Βασιλιά»

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 | Ώρα έναρξης: 18.00

Η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου μας ταξιδεύει στην αυλή του Αλφόνσου Ι ́ του Σοφού, με μεσαιωνικές cantigas, αναγεννησιακά και πρώιμα μπαρόκ τραγούδια, αλλά και σεφαραδίτικα ακούσματα και ρυθμούς Αλ Ανταλούς, συνοδεία της Αντιγόνης Τσάλλα στο αναγεννησιακό φλάουτο, του βιχουελίστα Αλέξανδρου Κάλκου, του Δημήτρη Τίγκα στο βιολόνε και του Βαγγέλη Σαγρή στα κρουστά.

Chóres

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου & Κυριακή 31 Μαΐου 2020 | Ώρα έναρξης: 12.00

Μετά την περσινή μοναδική του εμφάνιση, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει και πάλι στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι. Οι Chóres θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μερικά από τα Δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα πολύχρωμο και μελωδικό -χωρίς σύνορα- ταξίδι.

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Chores | Φωτογραφία: Κ. Δρακότη

Διαπολιτισμική Ορχήστρα

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 | Ώρα έναρξης: 20.30

Συμμετέχουν: Χάικ Γιαζιτζιάν και Ρος Ντέιλι
Υπεύθυνος Ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης

H Διαπολιτισμική Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία για το 2020. Επί σκηνής θα βρίσκονται επίσης δύο εκλεκτικοί καλεσμένοι, ο βιρτουόζος ουτίστας και συνθέτης Χάικ Γιαζιτζιάν και ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Ρος Ντέλι. Μια μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

«Κιθάρα Express»

Κυριακή 17 Μαΐου 2020 | Ώρα έναρξης: 12.00

Το πρόγραμμα «Κιθάρα Express» των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή με ένα υπέροχο πρόγραμμα γεμάτο διαχρονικά τραγούδια.

 *Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη των συναυλιών από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Κιθάρα Express | Φωτογραφία: Κ. Δρακότη

Συναυλίες στο Ωδείον Αθηνών | Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής | Ώρα έναρξης: 20.30

«Μούσα Ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών»

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Υψίφωνος: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Πιάνο:  Έφη Αγραφιώτη

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι.

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της δημιουργικής του πορείας, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ταξιδεύει το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο της κλασσικής μουσικής, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά και αγαπημένα αποσπάσματα έργων των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Βέρντι. Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος αποτελούν οι: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Γιάννης Τσελίκας (όμποε), Άγγελος Πολίτης (κλαρινέτο), Σπύρος Κάκος (κόρνο), Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο).

Μυρσίνη Μαργαρίτη, Έφη Αγραφιώτη | Φωτογραφία: Κ. Δρακότη

«Δέκα Αιώνες Αρμένικου Τραγουδιού»

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Υψίφωνος: Σιρανούς Τσαλικιάν
Πιάνο: Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος παρουσιάζουν την συναυλία με τίτλο «Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού». Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λόγια φωνητική τέχνη της Αρμενίας.

250 Χρόνια Μπετόβεν Γενέθλια (1770 – 2020)

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

O πιανίστας Μιχάλης Τάγκας και ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης συμμετέχουν στην παγκόσμια χαρά του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συναυλίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ: Φεβρουάριος – Μάιος 2020

Χώρος: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

Ημερομηνίες & Ώρες:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 / Ώρα έναρξης: 18.00
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου & Κυριακή 31 Μαΐου 2020 / Ώρα έναρξης: 12.00
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 / Ώρα έναρξης: 20.30
Κυριακή 17 Μαΐου 2020  / Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμή Εισόδου: Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη των συναυλιών από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Χώρος: Ωδείον Αθηνών – Αίθουσα Άρης Γαρουφαλή, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7240673 (καθημερινές 13.00-19.00). Εmail: [email protected] | https://www.athensconservatoire.gr/

Ημερομηνίες

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμή Εισόδου: Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b