MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Οι 5 καλύτερες βιβλιοθήκες για διάβασμα στην Αθήνα

Αυτές είναι οι πιο όμορφες, αλλά και ήσυχες βιβλιοθήκες στην Αθήνα, που κάνουν το διάβασμα περισσότερο ευχάριστο!

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στο σπίτι και θέλετε απόλυτη ησυχία για να διαβάσετε, τότε το monopoli.gr έχει τη λύση: διάβασμα σε βιβλιοθήκη! Όχι μόνο θα μπορείτε να διαβάσετε ανενόχλητοι (ως γνωστόν ο θόρυβος απαγορεύεται), αλλά θα μπείτε και πιο εύκολα στο «κλίμα» του διαβάσματος, καθώς όλοι γύρω σας θα διαβάζουν.

Δείτε λοιπόν τις 5 καλύτερες βιβλιοθήκες για διάβασμα στην Αθήνα!

Βιβλιοθήκη Παντείου

Η Βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές των φοιτητών για διάβασμα εν μέσω εξεταστικής, μιας και είναι κοντά στο κέντρο, έχει 3 ορόφους με τραπεζάκια και πάγκους για διάβασμα (αποκλείεται να μην βρεις θέση!) και ειλικρινά είναι μια από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες της πόλης. Επίσης, έχει μεγάλη ποικιλία στα βιβλία (κυρίως ανθρωπιστικών επιστημών, μπορείτε να δείτε την λίστα στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης  http://www.library.panteion.gr/ ), περιορισμένες θέσεις με υπολογιστές, δωρεάν wi-fi και εννοείται ησυχία. Αν θέλετε καφέ, τότε ακριβώς πριν μπείτε στη βιβλιοθήκη υπάρχει κυλικείο, ενώ αν είστε προσεκτικοί μπορείτε να μπείτε με τον καφέ σας στους χώρους της βιβλιοθήκης.
Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λεωφόρος Συγγρού 136
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 20:00 (Ακαδημαϊκή περίοδος και εξεταστικές περίοδοι), Σαββατοκύριακο Κλειστά

Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η ολοκαίνουρια βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικης Σχολής (εγκαινιάστηκε τέλη Μαρτίου) είναι η πιο εντυπωσιακή, και ίσως η πιο σύγχρονη στην Ελλάδα και φιλοξενεί πάνω από 500.000 βιβλία. Εκεί μπορείς να διαβάσεις στο ισόγειο, με πανέμορφη θέα, αλλά και να περιπλανηθείς  στους ορόφους της βιβλιοθήκης αν χρειάζεσαι κάποιο βιβλίο. Το Wi-Fi είναι μόνο για φοιτητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών (χρειάζεσαι τον αντίστοιχο κωδικό). Το φαγητό και το ποτό απαγορεύονται ρητά.
Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 08.30 -18.00, Σαββατοκύριακο Κλειστά

Βιβλιοθήκη του Goethe Institut

Οι χώροι της βιβλιοθήκης του Goethe είναι ανοιχτοί για όλους, ενώ ο δανεισμός βιβλίων (στα γερμανικά) γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή και φοιτητικού πάσου. Μπορεί η βιβλιοθήκη και ο χώρος ανάγνωσης να περιορίζονται σε έναν μόνο όροφο με λίγα τραπέζια, αλλά επικρατεί απόλυτη ησυχία και συνήθως δεν υπάρχει πολυκοσμία. Μάλιστα, η βιβλιοθήκη αναμένεται να ανακαινιστεί το καλοκαίρι του 2019 και θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον ένα χρόνο.
Goethe Institut, Ομήρου 14-16, Αθήνα, στάση Πανεπιστήμιο
Ωράριο: Δευτέρα – Πέμπτη: 11:00-20:00, Παρασκευή: 11:00-15:00, Σάββατο: 11:00-14:00

Φοιτητικό Αναγνωστήριο του ΕΚΠΑ

Μπορεί το φοιτητικό Αναγνωστήριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να μην διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ούτε τόση ποικιλία βιβλίων, αλλά αποτελεί την πιο κατάλληλη επιλογή για διάβασμα. Αρχικά διαθέτει δύο ορόφους με αναγνωστήρια,  οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε θέση. Στον  2ο όροφο υπάρχουν πάγκοι για διάβασμα, ενώ στον 4ο υπάρχουν και τραπέζια (και ένας χώρος με 4 υπολογιστές που είναι συνήθως πιασμένοι αν δεν πάτε από νωρίς). Το πιο μεγάλο του ατού, όμως, είναι ότι βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στους χώρους του επιτρέπεται ο καφές, αλλά και το φαγητό, ενώ υπάρχουν και τραπεζάκια στο κυλικείο, αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το διάβασμα. Παρά την πολυκοσμία, επικρατεί πάντα απόλυτη ησυχία. (Το Wi-Fi μόνο για φοιτητές του ΕΚΠΑ που έχουν τους αντίστοιχους κωδικούς).
Ιπποκράτους 15, Στάση Πανεπιστήμιο
Ωράριο:  Καθημερίνα 08:00-21:00, Σαββατοκύριακο Κλειστά

Εθνική Βιβλιοθήκη στο ΚΠΙΣΝ

Λίγο πιο κάτω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο θα βρείτε την Νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται πλέον στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι ομολογουμένως  πανέμορφη! Υπάρχουν πολυθρόνες, όπου μπορείς να διαβάσεις με θέα, ενώ αν δεν σε βολεύουν οι πολυθρόνες, υπάρχουν και τραπεζάκια στους ορόφους της βιβλιοθήκης, αλλά και χώρος με υπολογιστές. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων με την ταυτότητα σας. Το μόνο μειονέκτημα ίσως είναι ότι γεμίζει από νωρίς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πάντα διαθέσιμες θέσεις, ενώ λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας δεν επικρατεί πάντα ησυχία στο ισόγειο. Το Wi-Fi είναι δωρεάν σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ.
ΚΠΙΣΝ, Λεωφ.Συγγρού 364
Ωράριο:  Αναγνωστήριο Τμήματος Γενικής Συλλογής Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 –  17:00, Σαββατοκύριακο Κλειστά,  Αναγνωστήρια δευτέρου επιπέδου και Χρήση Δημόσιων Υπολογιστών: Δευτέρα έως Κυριακή: 06.00-00.00

Αυτές είναι οι πιο όμορφες, αλλά και ήσυχες βιβλιοθήκες στην Αθήνα, που κάνουν το διάβασμα για την εξεταστική λιγότερο αγχωτικό και περισσότερο ευχάριστο!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b