MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Νέο γκράφιτι με πρωταγωνιστή έναν άστεγο Άγιο Βασίλη

Το τελευταίο έργο του Banksy, είναι εμπνευσμένο από τους άστεγους της Βρετανίας και μεταφέρει ένα συγκινητικό μήνυμα, ενόψει των Χριστουγέννων.

Monopoli Team

Ο δημοφιλής Βρετανός καλλιτέχνης, αυτή τη φορά ζωγράφισε έναν τοίχο του Μπέρμιγχαμ. Το νέο έργο του απεικονίζει δυο ταράνδους που «σέρνουν» ένα παγκάκι στο οποίο έχει ξαπλώσει ένας άστεγος, ο Ράιαν, δίπλα στις σακούλες με όλα τα υπάρχοντά του. Το σκηνικό παραπέμπει στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με αναφορά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους, ειδικά μέσα στην «καρδιά» του βρετανικού χειμώνα.

«Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ» γράφει ο Banksy.

Ο καλλιτέχνης ανέβασε κι ένα σχετικό βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο μετρά ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Ο Banksy αναφέρει ότι στα 20 λεπτά που βιντεσκοπούσε τον Ράιαν παρατηρούσε τους περαστικούς να προσφέρουν στον άστεγο άντρα ένα ζεστό ρόφημα, δυο μπάρες σοκολάτας και έναν αναπτήρα, χωρίς ο ίδιος να ζητήσει τίποτα.

Το έργο του Bansky τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου κι έγινε viral αμέσως, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, κάποιος το βανδάλισε βάφοντας κόκκινες τις μύτες των ταράνδων.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b