MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
15
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο: Δράση για άτομα 60+ στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τους ανθρώπους 60+ να εξοικειωθούν βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από την πρωτότυπη δράση Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο.

Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου
Monopoli Team

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, με εργαλεία όπως τα κουίζ, οι παροιμίες και η μουσική, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους.

Στο Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο, εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις που έχουν στόχο τη διεύρυνση της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα. Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε πρωταρχικά ένστικτα, όπως η ανάγκη έκφρασης και ερμηνείας, διαφυγής και αλλαγής, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών. Καθώς η τέχνη λειτουργεί και ως εργαλείο αφύπνισης της μνήμης, η δράση ενθαρρύνει την ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών, όπως ο λογικός συνειρμός, μέσα από την ανάδειξη βιωμάτων που έρχονται σε αρμονία με έργα μοντέρνας τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, οι άνθρωποι 60+ αποκτούν νέα γνώση και εκφράζονται ελεύθερα, καταρρίπτοντας τα ηλικιακά στερεότυπα. Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν, σε ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven ομάδα θεάτρου (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 60 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Παρασκευή, 11.00
Διάρκεια 60’
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, 1ος όροφος – Κλασικοί της Μοντέρνας Τέχνης
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Για άτομα 60+ και για άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών.
Έως 15 συμμετοχές ανά συνάντηση.
*Κατά την ημέρα της εκδήλωσης, δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας μόνο στην υποδοχή του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το National Theatre Live στο Μέγαρο, Καλογεράκια και Λένα Κιτσοπούλου στον Σταυρό του Νότου Plus – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Vaginahood: Η παράσταση για όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Ξεκινάει το Φεστιβάλ Αναδρομές στο Εθνικό, μουσικές της Μεσογείου στο Half Note – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στο Θέατρο Ολύμπια – Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Το 2026 ανέτειλε στη Βαμβακού με εμπειρίες για όλες τις ηλικίες – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αναδρομές: Σύγχρονες αναγνώσεις σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες στο Εθνικό
Cine News
Why Look at Animals? Δυο προβολές και μια συζήτηση δίνουν την απάντηση στο ΕΜΣΤ
Εκδηλώσεις
Free City: 5 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Δύο παραστάσεις, δύο συναυλίες, μία έκθεση- Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, περιπατητική δράση, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
ΣΚ χωρίς πορτοφόλι: 5 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα