MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο: Δράση για άτομα 60+ στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή καλεί τους ανθρώπους 60+ να εξοικειωθούν βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από την πρωτότυπη δράση Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο.

Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου
Monopoli Team

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, με εργαλεία όπως τα κουίζ, οι παροιμίες και η μουσική, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους.

Στο Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο, εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις που έχουν στόχο τη διεύρυνση της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα. Στόχος της δράσης είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε πρωταρχικά ένστικτα, όπως η ανάγκη έκφρασης και ερμηνείας, διαφυγής και αλλαγής, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών. Καθώς η τέχνη λειτουργεί και ως εργαλείο αφύπνισης της μνήμης, η δράση ενθαρρύνει την ενίσχυση των γνωστικών λειτουργιών, όπως ο λογικός συνειρμός, μέσα από την ανάδειξη βιωμάτων που έρχονται σε αρμονία με έργα μοντέρνας τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον εξωστρέφειας και έκφρασης, οι άνθρωποι 60+ αποκτούν νέα γνώση και εκφράζονται ελεύθερα, καταρρίπτοντας τα ηλικιακά στερεότυπα. Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν, σε ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους.

Η δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την seveneleven ομάδα θεάτρου (Νότης Παρασκευόπουλος και Κωνσταντίνα Μαλτέζου) και έχει βασιστεί στην πολυετή εμπειρία τους στον τομέα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για άτομα άνω των 60 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε Παρασκευή, 11.00
Διάρκεια 60’
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, 1ος όροφος – Κλασικοί της Μοντέρνας Τέχνης
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο goulandris.gr, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895 ή στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.
Για άτομα 60+ και για άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών.
Έως 15 συμμετοχές ανά συνάντηση.
*Κατά την ημέρα της εκδήλωσης, δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται με σειρά προτεραιότητας μόνο στην υποδοχή του Μουσείου, με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23-27 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα κάνει ποδήλατο, βλέπει «Σωσμένο» και συναντά την «Αφροδίτη» του Koons
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 21-22 Μαρτίου
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ με Ντάνιελ Χόουπ και Σίμο Παπανα στο Μέγαρο, η «Αφροδίτη» του Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι θα κάνεις δωρεάν σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου