MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η συναυλιακή ατζέντα του Δεκεμβρίου: 13 events που ξεχωρίζουν

Μικρά και μεγάλα μουσικά ραντεβού με συναυλίες για όλα τα γούστα!

Hooverphonic
author-image Μαρία Μαρκουλή

Dulce Pontes στο Christmas Theatre

Από την Πορτογαλία με τις εκφραστικές ερμηνείες και τις μελωδίες της, η Dulce Pontes έρχεται στο Christmas Theatre. Αναμιγνύοντας το παραδοσιακό φάντο με σύγχρονα μουσικά στοιχεία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο είδος μουσικής.
Πότε: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Πού:
 Christmas Theatre, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Τerry & Gyan Rilley στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Από τους πιο σημαντικούς συνθέτες και πιανίστες του 20ου αιώνα, ο Τerry Riley έρχεται στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», μαζί με τον Gyan Riley, σε ένα μείγμα σύγχρονης jazz και ινδικής κλασικής μουσικής.
Πότε: Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
Πού:
 Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 

Blue Brass ft David Murray στο Half Note Jazz Club

Το θρυλικό σαξόφωνο του David Murray, μαζί με τον Αυστριακό τρομπονίστα Paul Zauner και τους Blue Brass, στο Half Note Jazz Club.
Πότε: Παρασκευή 6 έως Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 
Πού:
 Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

Plissken Festival στο Piraeus 117 Academy

Η χειμερινή έκδοση του Plissken με Floating Points, Quantic, Carla Dal Forno,  Afrodeutche, Sama και άλλα ονόματα από τη σύγχρονη ηλεκτρονική και όχι μόνο, σκηνή.
Πότε: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 
Πού:
 Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Αθήνα

Max Cooper στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποδέχεται έναν από τους πιο καινοτόμους ηλεκτρονικούς μουσικούς σήμερα. Ο καινοτόμος παραγωγός της techno, Max Cooper έρχεται στην Αθήνα για ένα εκθαμβωτικό οπτικοακουστικό show όπου θα προβάλλει το αξεπέραστο καλλιτεχνικό του όραμα.
Πότε: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 
Πού:
 Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Goran Bregovic στο Christmas Theater

Ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic έρχεται στην Αθήνα. Με ήχους από τα Βαλκάνια και νέες μουσικές, η γιορτή που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του. Από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov», το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και πολλά άλλα.
Πότε: Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
Πού: Christmas Theatre, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

«Atlas – A Sound Cartography of Europe» στη Στέγη

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση με τη συνεργασία τριών ευρωπαϊκών οργανισμών, η αθηναϊκή συναυλία αποτελείται από τη σύνθεση του Δημήτρη Καμαρωτού «Μουσική είναι η πόλη». Το έργο είναι το οδοιπορικό ηχογραφήσεων ενός παρατηρητή της πόλης που στη συνέχεια τη μεταλλάσσει, μέσω των ήχων, σε μια φανταστική εκδοχή της.
Πότε: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

Λένα Πλάτωνος στο ΚΠΙΣΝ

Το μουσικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» επιστρέφει. Το έργο της Λένας Πλάτωνος, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν, παρουσιάζεται με τη μορφή της animated όπερας, σαν μια μελωδική παραβολή για την άνιση σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο.
Πότε: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου
Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

Ψαραντώνης  στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Ψαραντώνης, η θρυλική μορφή της κρητικής μουσικής, διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας έχει χαρακτηριστεί ως «πανάρχαιος και ταυτόχρονα νέος». Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακάλυψαν είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ενώ στους θαυμαστές του συγκαταλέγεται και ο Nick Cave. 
Πότε:
 Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Πού: Αγγλικανική Εκκλησία, Φιλελλήνων 27, Αθήνα 

Stranglers στο Fuzz

Ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, έχοντας κυκλοφορήσει τραγούδια-σταθμούς, όπως τα Always the Sun, No More Heroes, Peaches, Nice ‘n’ Sleazy, Hanging Around, αλλά και το single Golden Brown, επιστρέφουν στο Fuzz. Με διαχρονικές επιτυχίες, αλλά και νέα κομμάτια οι Stranglers έρχονται για μία μοναδική εμφάνιση στη χώρα μας.
Πότε: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Πού: Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Hooverphonic στο Fuzz

Η βελγική μπάντα επιστρέφει στη χώρα μας με νέα τραγουδίστρια κι εμείς είμαστε έτοιμοι να ξανακούσουμε live όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Οι Alex Callier και Raymond Geerts έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν με μοναδικό τρόπο στοιχεία από alternative rock, electro-pop, trip-hop, dream-pop με μία ρομαντική κινηματογραφική αισθητική.
Πότε: Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου
Πού: Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Planet Of Zeus στο Fuzz

Οι Planet of Zeus ελληνική μπάντα με φαν σε όλο τον κόσμο πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό της Αθήνας, επιστρέφουν στο Fuzz, για να παρουσιάσουν το νέο album τους, «Faith in Physics», μαζί με όλα τα εκρηκτικά τραγούδια από τη μέχρι τώρα πορεία τους.
Πότε: Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Πού: Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Chickn & Silly Boy στο Gagarin

Οι Chickn με ροκ, ποπ δυνατό ήχο, από την εγχώρια σκηνή, μάς προσκαλούν στο Gagarin 205 για ένα άκρως εορταστικό live όπου θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ Bel Esprit. Special Guests οι Sillyboy’s Ghost Relatives!
Πότε: Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
Πού: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b