MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
LIVE

Τα τραγούδια των Waterboys που ακούμε ξανά και ξανά

Οι Waterboys επιστρέφουν στην Αθήνα κι εμείς θυμόμαστε τα τραγούδια εκείνα που έχουμε ακόμα στο repeat.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Πάνω από δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, οι Waterboys επιστρέφουν για ακόμη μια φορά στη χώρα μας για δύο μεγάλες συναυλίες στο Piraeus 117 Academy.

Όσοι, λοιπόν, μεγαλώσαμε με τα τραγούδια τους θα έχουμε δύο ευκαιρίες να τους απολαύσουμε ζωντανά, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Φυσικά, η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού ήταν μεγάλη και η αγάπη με το συγκρότημα αμοιβαία,με αποτέλεσμα να έχουν μείνει λίγα μόνο εισιτήρια για την πρώτη συναυλία.

Ό,τι και να πούμε για τους Waterboys και τον Mike Scott είναι λίγο. Ροκ είδωλα των 80s και των 90s, δημιούργησαν ένα δικό τους είδος μουσικής που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Η “Μεγάλη Μουσική”, όπως την ονόμασαν, επηρέασε σπουδαία συγκροτήματα όπως τους U2, τους Arcade Fire και πολλους άλλους. Οι Waterboys, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Σήμερα, συνεχίζουν να βγάζουν άλμπουμ με τραγούδια, που αγαπάμε όσο τα πρώτα τους -πράγμα πολύ δύσκολο.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα τραγούδια εκείνα των Waterboys, που λατρεύουμε να ακούμε ξανά και ξανά, όσα χρόνια κι αν περάσουν, και που ελπίζουμε να ακούσουμε και στο Piraeus 117 Academy!

Fisherman’s Blues

Το Fisherman’s Blues είναι από τα τραγούδια, που αρκεί να ακούσεις την πρώτη μελωδία του και καταλαβαίνεις αμέσως ποιο είναι. Από τα πιο folk κομμάτια των Waterboys με ξεκάθαρες επιρροές από την ιρλανδική και σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική. Είχε γίνει χαμός όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει, γιατί δεν έμοιαζε καθόλου με τα καθαρά ροκ τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ. Σήμερα γίνεται ακόμα χαμός, αλλά αυτή τη φορά από τους θαυμαστές των Waterboys κάθε φορά που το ακούν στις συναυλίες του αγαπημένου τους συγκροτήματος.

This Is The Sea
Αυτό το τραγούδι-ύμνος δεν σταματά ποτέ να μας υπενθυμίζει ότι όπως το ποτάμι έτσι και η ζωή αλλάζει και ανανεώνεται συνεχώς, όλα έρχονται και φεύγουν, αλλά έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη θάλασσα ακόμα να ζήσουμε! Έτσι κάθε φορά που το ακούμε, δεν γίνεται να μην τραγουδήσουμε μαζί “That was the river. This is the sea”.

November Tale

Ένα σχετικά πρόσφατο τραγούδι των Waterboys από το άλμπουμ Modern Blues, που κυκλοφόρησε το 2015. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό σήμερα, ο Mike Scott με τους υπόλοιπους Waterboys κατάφεραν να γράψουν ένα μπλουζ κομμάτι, με σύγχρονο ήχο. Πρόκειται για ένα όμορφο, νοσταλγικό τραγούδι που μιλά για τη συνάντηση με έναν παλιό έρωτα, που δεν μπορεί να είναι ίδιος μετά από τόσα χρόνια. Αν και μελαγχολικό, μας θυμίζει ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία.

Don’t Bang The Drum

Άλλος ένας ύμνος από τους Waterboys -από το πιο διάσημο άλμπουμ τους, This Is The Sea. Ένα τραγούδι πολύ μπροστά από την εποχή του, που μιλάει για την ομορφιά της φύσης και τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος είτε να την προστατεύσει είτε να την καταστρέψει. Ο Mike Scott αναρωτιέται “Τι κάνουμε εδώ;” και καθιστά αυτό το κομμάτι πιο επίκαιρο από ποτέ.

The Whole of the Moon

Φυσικά από αυτή τη λίστα δεν γινόταν να λείπει το πιο διάσημο τραγούδι των Waterboys. Το τραγούδι που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, το “The Whole Of The Moon” . Σήμα κατατεθέν της “Μεγάλης Μουσικής” των Waterboys, αυτό το δυναμικό τραγούδι με τους εμπνευσμένους στίχους θεωρείται πλέον all time classic. Λέγεται ότι ο Scott αποτίει φόρο τιμής στον Bowie, τους Beatles, τον Prince, σε όλους όσους “έφτασαν τόσο ψηλά” και τον ενέπνευσαν να κάνει το ίδιο. Η αληθινή ιστορία πίσω από το τραγούδι αυτό μπορεί να μην μαθευτεί ποτέ, εμείς όμως θα συνεχίσουμε να το ακούμε και να τραγουδάμε “Too high, too far, too soon you saw the whole of the moon”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι The Waterboys στην Αθήνα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στο Piraeus 117 Academy.

  • Τιμές Εισιτηρίων: Στα φυσικά σημεία: 36 ευρώ, Οnline: 39,60 ευρώ, VIP εισιτήρια καθημένων (μειωμένος αριθμός – μόλις 36 εισιτήρια),  φυσικά σημεία: 60 ευρώ, οnline: 66 ευρώ
  • Ηλεκτρονική προπώληση: www.hunteragency.gr, www.viva.gr
  • Τηλεφωνικές κρατήσεις: 11876
  • Φυσικά σημεία προπώλησης: Hunter Agency: Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Τηλ.: 210 360 8366
Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b