MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Mixed Realities: Ανοιχτή συζήτηση για την Επαυξημένη & την Εικονική Πραγματικότητα στη Στέγη

Το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης διοργανώνουν, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του διήμερου εργαστηρίου «Mixed Realities Masterclass», ανοιχτή συζήτηση για τις μεικτές πραγματικότητες στην τέχνη και το design, στη Στέγη, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Η Αθήνα ενώνεται με τη Νέα Υόρκη και οι καλλιτέχνες που δημιουργούν με τεχνολογίες Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας βρίσκουν τη Στέγη τους. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μαζί με το NEW INC, το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών από το New Museum της Νέας Υόρκης, μας προσκαλούν, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00, σε μια ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο του masterclass για Μεικτές Πραγματικότητες, στον Εκθεσιακό Χώρο.

«Mixed Realities»: Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Η συζήτηση θα αποτελέσει τον επίλογο του διήμερου εργαστηρίου Mixed Realities Masterclass. Οι πρωτοπόροι καλλιτέχνες Milica Zec και Winslow Porter (New Reality Co), Hellyn Teng (Wearable Media), Sarah Rothberg, καθώς και οι Karen Wong και Kelsa Trom, εκπρόσωποι του The New Museum και του NEW INC αντίστοιχα, θα μιλήσουν για τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σχετικά με το πώς καλλιτέχνες και σχεδιαστές που ασχολούνται με τις μεικτές πραγματικότητες μπορούν να προσεγγίσουν το σύγχρονο περιβάλλον των δημιουργικών βιομηχανιών. Πώς μπορούν να δημιουργήσουν κάτι που να μπορεί να ενσωματωθεί και να συνομιλήσει με τις υπάρχουσες αγορές της τέχνης και του design; Και ποιο είναι το μέλλον της Επαυξημένης και της Εικονικής Πραγματικότητας στις διάφορες μορφές τέχνης;

Σχετικά με το NEW INC

Το NEW INC είναι το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών που έχει δημιουργηθεί από μουσείο. Ιδρύθηκε το 2013, ως μια μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα που έχει στόχο να ενισχύσει το έργο των μουσείων στην υποστήριξη νέων έργων και ιδεών, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά συνδυάζει την τέχνη, το design και την τεχνολογία. Μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα, το NEW INC φέρνει τους καλλιτέχνες σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς και επιχειρηματίες και προσφέρει ανάπτυξη και καθοδήγηση, η οποία βασίζεται στους επαγγελματικούς στόχους κάθε καλλιτέχνη. Αποστολή αυτής της πολυπολιτισμικής, βραβευμένης κοινότητας είναι η προώθηση του πολιτισμού και της κοινωνικής αλλαγής.

*Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Mixed Realities»: Ανοιχτή Συζήτηση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 | 19:00 – 21:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.
Η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία.
Χώρος: Εκθεσιακός Χώρος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 900 5 800 (Δευ. – Κυρ. 09:00 – 21:00). https://www.onassis.org/

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b