MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

To Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει τη νέα γενιά του ελληνικού κινηματογράφου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ωνάση μάς συστήνουν 15 σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες για τους οποίους θα μιλάμε στο μέλλον. Το Ίδρυμα Ωνάση θα επιλέξει δύο από τους ανερχόμενους σκηνοθέτες ως Onassis Fellows στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μια νέα πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στρέφει το βλέμμα στο μέλλον του σινεμά. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, που στηρίζει τις τολμηρές νέες φωνές του ελληνικού σινεμά και τις δυνατές ιστορίες που προκαλούν, αμφισβητούν και συγκινούν, εγκαινιάστηκε η νέα ενότητα “Meet the Future” στην 60ή επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Στο “Meet the Future” συμμετείχαν 15 σκηνοθέτριες και σκηνοθέτες ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που οι ταινίες τους έχουν προβληθεί τα τελευταία 5 χρόνια, στα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Σαν Σεμπαστιάν, Λονδίνο, Ρότερνταμ, Νέα Υόρκη, Τραϊμπέκα, Τορόντο, Σάντανς, Μπουσάν) ή έχουν κερδίσει υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ, και δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν στο πλαίσιο της Αγοράς του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με τη μορφή pitching, την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους που βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.

Τους νέους σκηνοθέτες καθοδήγησαν ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και ο παραγωγός Γιώργος Τσούργιαννης. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, στο Agora Hub, στην Αποθήκη Γ΄, στο λιμάνι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης, τόνισε ότι: «Το Meet the Future είναι μία ολοκαίνουρια ενότητα του Φεστιβάλ, ειδικά σχεδιασμένη για τα 60 χρόνια της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο θα συστήνουμε νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου από διαφορετικές χώρες ή γεωγραφικές περιοχές. Φέτος, ξεκινάμε με 15 νεαρούς Έλληνες σκηνοθέτες, την αφρόκρεμα του ελληνικού σινεμά».

Ο κ. Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση για τη συνεργασία και την υποστήριξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ και έδωσε τον λόγο στην Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία επιφύλασσε μία σημαντική ανακοίνωση: «Πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο του κινηματογράφου είναι επαγγελματίες κι όχι άνθρωποι που πρέπει να τιμωρούνται, επειδή ακολουθούν το πάθος τους. Πιστεύουμε στην προσωπική και την επαγγελματική εξέλιξη, άρα μας ενδιαφέρει και η ιδέα της διαδικασίας, όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα. Έχουμε συνδεθεί με τον κινηματογράφο εδώ και χρόνια ως συμπαραγωγοί, είτε δίνοντας χρήματα για συμπαραγωγές, δεν λειτουργούμε ως σπόνσορες, συνδεόμαστε με το περιεχόμενο. Εύχομαι καλή τύχη και, φυσικά, η τύχη χρειάζεται υποστήριξη. Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις των καλλιτεχνών. Μας αρέσουν οι συνεργασίες και βρισκόμαστε με ευχαρίστηση εδώ, γιατί οι ταινίες κάνουν ακόμη και τις πιο συνηθισμένες ζωές να γίνουν ενδιαφέρουσες. Δύο από τους δημιουργούς θα ταξιδέψουν με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, μέρη που δραστηριοποιείται το Ίδρυμα Ωνάση στην Αμερική (Onassis Cultural Center, NY και Onassis LA) και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές και συνεργάτες μας εκεί θα φέρουν σε επαφή τους κινηματογραφιστές με αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν και να συνεργαστούν».

Δύο από τους νέους σκηνοθέτες που συμμετέχουν στη δράση (Άρτεμις Αναστασιάδου, Μυρσίνη Αριστείδου, Σοφία Γεωργοβασίλη, Έμμα Δοξιάδη, Νεριτάν Ζιντζιρία, Βασίλης Κεκάτος, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, Στέλλα Κυριακοπούλου, Νίκος Κυρίτσης, Ζακλίν Λέντζου, Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, Χρήστος Μασσαλάς, Λουκιανός Μοσχονάς, Θανάσης Νεοφώτιστος) θα γίνουν Οnassis Fellows στις ΗΠΑ και θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν περαιτέρω το ταλέντο και τις ιδέες τους, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας τους. Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες, και μετά από τις εισηγήσεις της επιτροπής που θα συσταθεί, θα ανακοινωθούν οι δύο fellows.

Δυνατές φωνές, διαφορετικές ιστορίες, νέο ελληνικό σινεμά, η Ελλάδα στα καλύτερά της, με αυτή τη νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο της δράσης “Μeet the Future” του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Εταιρικές Δράσεις
Moke Grand Opening Event: Η Quantum Motors εγκαινιάζει το νέο showroom της ΜΟΚΕ στη Γλυφάδα
Αγορές
Το ACCESS Fashion Bazaar για πρώτη φορά στη ΔΕΘ – για καλό σκοπό
Εταιρικές Δράσεις
Brown Hotels: Ένα νέο κεφάλαιο με επίκεντρο το lifestyle hospitality
Γεύση
Νέο Red Bull Summer Edition: Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση Pink Grapefruit μόλις έφτασε
Εταιρικές Δράσεις
Radisson Hotel Group x Polaroid: Το πιο nostalgic rooftop experience στο 10 Urban Roof
Γεύση
Γνωρίστε το Mataroa 0.0: Το αγαπημένο ελληνικό gin αποκτά alcohol-free εκδοχή
Εταιρικές Δράσεις
Λυρική Σκηνή: Τρεις μεγάλες πρεμιέρες με ελεύθερη είσοδο
Εταιρικές Δράσεις
Το Conrad Athens The Ilisian συστήνει μια νέα εποχή πολυτέλειας στην καρδιά της Αθήνας
Γεύση
Joe & The Juice: Από την Κοπεγχάγη στην Αθήνα με δύο καταστήματα
Εταιρικές Δράσεις
The Circle by glo™ HILO: Ένα premium ταξίδι εμπειριών στο νέο κόσμο του glo™ HILO στην Ελλάδα
Εταιρικές Δράσεις
Conrad Athens The Ilisian: Μια νέα εποχή ξεκινά για το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας