MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χορός με τη σκιά μου: Δείτε φωτογραφίες & βίντεο από τις πρόβες του Μπαλέτου της ΕΛΣ

Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο «Χορός με τη σκιά μου».

Monopoli Team

Από τις 9 Νοεμβρίου 2019 και για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζονται τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, Ο κύκλος του C.N.S., Ο καπετάν Μιχάλης, Το καταραμένο φίδι και Το χαμόγελο της Τζοκόντας, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες:

 Η χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στο Χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου Χατζιδάκι, “συνομιλεί” με την χορογραφία των σιντριβανιών του ΚΠΙΣΝ, μπροστά από το κτήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δείτε το βίντεο από την ανοιχτή πρόβα της παράστασης Χορός με τη σκιά μου, από το Μπαλέτο της ΕΛΣ στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ:

 Τα έργα:

Ο κύκλος του C.N.S. (1954): Έργο για βαρύτονο και πιάνο σε ποίηση του συνθέτη, το οποίο
γράφτηκε για τον θάνατο του νεαρού Ετιέν Ραίριχ Μόριτς– συμβολίζει τον βορρά, το
αφαιρετικό τοπίο της «ερημικής παραλίας», την έρημη χώρα του θανάτου.

Ο καπετάν Μιχάλης (1966): H μουσική για τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη– συμβολίζει τον νότο, με το μεσογειακό, άνυδρο τοπίο, τον άνεμο που πέφτει ερωτικά πάνω στα σώματα, τη μορφή του καζαντζακικού άντρα που έχει μέγεθος μεγαλύτερο από το πραγματικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧορός με τη σκιά μου, του Χατζιδάκι σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εθνική Λυρική Σκηνή12.09.2018

Το καταραμένο φίδι (1949): Η σουίτα μπαλέτου για δύο πιάνα που ο συνθέτης έγραψε για
το Ελληνικό Χορόδραμα– είναι η ανατολή, μια χώρα των σκιών και του παραμυθιού, όπου το παλιό και το καινούριο συνυπάρχουν αλληλοσπαρασσόμενα.

Το χαμόγελο της Τζοκόντας (1965): Το έργο ορόσημο για τη μεταπολεμική ελληνική δημιουργία– είναι η δύση, μια σπουδή του συνθέτη πάνω στην ιστορία της δυτικής μουσικής, αλλά και μια άσκηση προσωπικής συνθετικής πειθαρχίας.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b