MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Banksy: Αποκαλύπτεται κρυμμένο έργο του, στο Notting Hill του Λονδίνου

Μια τοιχογραφία του μυστηριώδους καλλιτέχνη Banksy αποκαλύφθηκε σε κτίριο στη συνοικία Notting Hill στο Λονδίνο, η οποία καλυπτόταν από σκαλωσιές εδώ και 11 χρόνια!

Monopoli Team

Το έργο τέχνης του Banksy, που βρέθηκε πάνω σε τοίχο κτιρίου στη γωνία των Acklam και Portobello Road, είχε καλυφθεί από σκαλωσιές κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών το 2008, που πραγματοποιούσε η κατασκευαστική εταιρεία Enstar Capital, με στόχο τη δημιουργία πολυτελών διαμερισμάτων.

Ενώ υπήρχε πρόταση να μετακινηθεί σε άλλο σημείο, τελικά ελήφθη η απόφαση να καλυφθεί με γυαλί και να φωτιστεί.

Η τοιχογραφία απεικονίζει έναν ζωγράφο, ο οποίος έχει μούσι, φορά καπέλο και κρατάει παλέτα, γράφοντας με κόκκινα γράμματα τη λέξη «Banksy». Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στο Reuters, μια απο τις ερμηνείες είναι ότι απεικονίζει τον Ισπανό ζωγράφο Ντιέγο Βελάθκεθ (17ος αι.).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enstar Capital, Simon Lyons, ανέφερε σε δήλωσή του πως «είναι ένα υπέροχο χαρακτηριστικό στοιχείο για το κτίριο και ένα όμορφο χαρακτηριστικό στο Notting Hill που έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του Λονδίνου».

Και πρόσθεσε: «Ένας από τους λόγους που αγόρασα το κτίριο ήταν ότι υπήρχε ένα έργο του Banksy εκεί. Του χάρισε αυτό το εικονικό προφίλ. Έτσι, ενώ νομίζω ότι οι τιμές για τον Banksy είναι ανόητες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι κατά κάποιο τρόπο ήμουν θαυμαστής του με διάφορους τρόπους».

Τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν την Δευτέρα 11/11.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b