MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

6 συναρπαστικοί ήρωες της Marvel που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις

Αυτοί είναι οι πιο συναρπαστικοί ήρωες που πρέπει να ξέρεις πριν αποφασίσεις να μπεις στο φανταστικό σύμπαν της Marvel.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 05.11.2019

Έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από τότε που γνωρίσαμε τον πρώτο ήρωα το κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU). Η τεράστια επιτυχία της πρώτης αυτής ταινίας του Iron Man οδήγησε σε ένα ολόκληρο franchise, σε μια σειρά 23 ταινιών με σούπερ ήρωες της Marvel. Όλες αποτέλεσαν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και καθήλωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Σε όλες αυτές τις 23 ταινίες, γνωρίσαμε δεκάδες ήρωες και “κακούς”, που ο καθένας άφησε το στίγμα του στο MCU με τον δικό του τρόπο. Αν είσαι θαυμαστής της Marvel, τότε σίγουρα γνωρίζεις και αγαπάς όλους αυτούς τους ήρωες, ενώ ξέρεις ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι οι κλασικές superhero ταινίες.

Στη Marvel, οι χαρακτήρες μπορεί να έχουν σουπερ δυνάμεις, αλλά είναι ρεαλιστικοί και πιο ανθρώπινοι. Συνάπτουν σχέσεις, φιλίες, εχθρούς, ενώ δεν είναι οι κλασικοί “τέλειοι” ήρωες, έχουν μειονεκτήματα και μια ανθρώπινη πλευρά που η Marvel δεν φοβάται να δείξει. Παράλληλα, δεν επαναπαύονται στα ειδικά εφέ και τις σκηνές μάχης, έχουν καταπληκτική πλοκή, γι’ αυτό και δεν περιορίζονται σε ένα μόνο κοινό. Το απολαμβάνουν το ίδιο τόσο οι άντρες και οι γυναίκες όσο και τα παιδιά. Τέλος, είναι ποιοτικές ταινίες, κάτι πολύ δύσκολο για superhero movies, είναι άρτια σκηνοθετημένες, με καλούς ηθοποιούς και υψηλή αισθητική και αυτό φαίνεται και από τα βραβεία που κερδίζουν.

Αν, λοιπόν, δεν είσαι τόσο εξοικιωμένος με αυτές τις ταινίες, αλλά θέλεις να μπεις κι εσύ στο συναρπαστικό σύμπαν της Marvel, τότε μπορείς να συντονιστείς στο νέο pop up κανάλι της COSMOTE TV, Cosmote Cinema Marvel Studios, που θα προβάλλει αποκλειστικά ταινίες, specials και ντοκιμαντέρ.

Μέχρι τότε, διάβασε εδώ τους πιο βασικούς χαρακτήρες της Marvel, που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου στο μεγάλο αυτό κινηματογραφικό σύμπαν. Και μην φοβάστε δεν θα δείτε spoilers!

Iron Man

Φυσικά, δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε με τον Tony Stark ή Iron Man (Robert Downey Jr.), τον πρώτο ήρωα της Marvel που αγαπήσαμε. Μπορεί να είναι ιδιοφυία, αλλά είναι και ένας εγωιστής, αλαζόνας εκατομμυριούχος playboy, που σίγουρα δεν είναι ο κλασικός υπερήρωας που έχουμε όλοι συνηθίσει. Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων, δεν τον απασχολεί η ζημιά που κάνουν τα όπλα του, μέχρι να ζήσει τα δεινά του πολέμου από πρώτο χέρι. Οι δυνάμεις του, φυσικά, δεν είναι έμφυτες ή αποτέλεσμα κάποιου ραδιενεργού ατυχήματος, αλλά προέρχονται από μια παντοδύναμη πανοπλία-κουστούμι που κατασκεύασε ο ίδιος, όταν αποφάσισε να γίνει “ήρωας”. Η πρώτη ταινία του, Iron Man (2008), επικεντρώνεται σε αυτή ακριβώς την ανάγκη του να γίνει καλός και να σώσει τον κόσμο. Ανάγκη που φυσικά πηγάζει από τις τύψεις που έχει για το κακό που έκανε στον πραγματικό κόσμο με τα όπλα του. Στις άλλες δύο του ταινίες, Iron Man 2 (2010) και Iron Man 3 (2013), βλέπουμε την ακόμα πιο ανθρώπινη πλευρά του Tony Stark, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι δεν είναι τόσο ανίκητος όσο πίστευε, ενώ ερωτεύεται την πανέξυπνη βοηθό του, Pepper Potts (Gwyneth Paltrow). Φυσικά, ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των “Εκδικητών”, εμφανίζεται και στις τρείς ταινίες των “Avengers”, όπου αρχικά συγκρούεται με τον Captain America, για να συνειδητοποιήσουν τελικά ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να νικήσουν το ύψιστο κακό.

Captain America

Το αντίπαλο δέος του Iron Man, ο Captain America ή Steve Rogers (Chris Evans) είναι ένας ήρωας πολύ διαφορετικός από τον Iron Man. Ξεκινώντας ως ένας απλός στρατιώτης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατέληξε σε Captain America μετά από πειράματα που του έκαναν στον αμερικανικό στρατό, ώστε να γίνει ο “σούπερ στρατιώτης”. Στην προσπάθεια του να σκοτώσει τον αρχηγό των Ναζί, Johan Smidt ή Red Skull, το αεροσκάφος του πέφτει και θεωρείται νεκρός, και εντοπίζεται μόνο μετά από 70 χρόνια από επιστήμονες. Θεωρείται “ο πρώτος Εκδικητής”, διότι είναι ο πρώτος υπερήρωας της Marvel στον οποίο προτάθηκε η ιδέα των Εκδικητών από τον Nick Fury, πράκτορα της ομάδας S.H.I.E.L.D, που εμπνεύστηκε μια ομάδα με τους δυνατότερους υπερήρωες. Στο δεύτερο Captain America, το Captain America: The Winter Soldier, συνεργάζεται με την Natasha Romanoff ή Black Widow (Scarlett Johansson) και βρίσκει τον παλιό του φίλο Bucky, ενώ στο Captain America: Civil War ξεκινάει ο “εμφύλιος πόλεμος” ανάμεσα στους “Εκδικητές” .

Thor

Ο Thor (Chris Hemsworth), γνωστός και ως “Θεός του Κεραυνού” , είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες της Marvel μέχρι σήμερα. Εμπνευσμένος από τον θεό της νορβηγικής μυθολογίας, είχε ίσως μια από τις καλύτερες εξελίξεις χαρακτήρα. Στην πρώτη του ταινία, Thor (2011), τον βλέπουμε εξόριστο στη Γη ως θνητό να προσπαθεί να πάρει πίσω το διάσημο “σφυρί” του, ενώ γνωρίζουμε και τον “κακό” του αδερφό, Loki, που θα απασχολήσει τον Thor και τους “Εκδικητές” σε πολλές ακόμα ταινίες. Παράλληλα, ο Thor ερωτεύεται και την επιστήμονα Dr. Jane Foster (Natalie Portman), η οποία αποδεικνύεται άθελα της επικίνδυνη στη δεύτερη ταινία, Thor: The Dark World (2013). Εκεί βοηθάει αναπάντεχα ο Loki, ο οποίος φαίνεται να θυσιάζεται για χάρη του Thor. Όπως θα διαπιστώσετε και στην τρίτη ταινία Thor: Ragnarok (2017), όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην οικογένεια του Thor, όπου η μία έκπληξη ακολουθεί την άλλη.

Hulk

Ο Hulk και ο Bruce Banner

Άλλος ένας πολύ βασικός χαρακτήρας και φυσικά μέλος των “Εκδικητών” είναι ο γνωστός σε όλους μας πράσινος γίγαντας, Hulk (Mark Ruffalo). Ο Hulk είναι στην πραγματικότητα ο Bruce Banner, ένας επιστήμονας που άθελα του μεταμορφώνεται σε Hulk χωρίς να το ελέγχει και χωρίς να μπορεί να επιστρέψει έυκολα στην πραγματική του μορφή. Ο στρατός θέλει να τον χρησιμοποιήσει ως όπλο, ενώ ο Banner πολεμά τον Hulk, θέλοντας να παραμείνει άνθρωπος. Ακόμα και ως Hulk φυσικά έχει ανθρώπινα συναισθήματα, όμως, καθώς γίνεται φίλος του Thor και ερωτεύεται την Black Widow. Η μοναδική stand-alone ταινία Hulk έγινε το 2009 με τον Edward Norton, ο οποίος όμως δεν αποδείχτηκε κατάλληλος για τον ρόλο και έτσι αντικαταστάθηκε με τον Mark Ruffalo. Μπορείνα μην έχουν γυριστεί άλλες ταινίες αποκλειστικά με τον Hulk, αλλά η Marvel αναγνωρίζοντας την σημασία αυτού του ήρωα, του έδωσε βασικό ρόλο σε τρείς πολύ σημαντικές ταινίες. Στον Thor:Ragnarok (2017) βλέπουμε την εσωτερική μάχη του Bruce Banner κάθε φορά που παίρνει την μορφή του Hulk, ενώ στις επόμενες δύο ταινίες, Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018) και Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019), καταλαβαίνουμε για πρώτη φορά πόσο απαραίτητος είναι ο Hulk στην ομάδα των Εκδικητών.

Black Widow

Η Scarlett Johansson ως Black Widow.

Άλλο ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας που δεν έχει δική του ταινία (ακόμα) είναι η Natasha Romanoff ή Black Widow (Scarlett Johansson). Όπως θα έχετε παρατηρήσει, έχει κάνει την εμφάνιση της ήδη πολλές φορές μέχρι τώρα, και αυτό γιατί είχε βασικό ρόλο σε 8 από τις μεγαλύτερες ταινίες της Marvel. Πρώτη φορά έκανε την εμφάνιση της στο Iron Man 2 ως μυστική πράκτορας της S.H.I.E.L.D, όπου μάθαμε ότι αρχικά ηταν Ρωσίδα πράκτορας και femme-fatale. Η πρώτη γυναίκα “Εκδικητής” είναι δυνατή και σκληρή όταν πρέπει, αλλά θυσιάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη για τους φίλους της. Το 2020 αναμένεται η πρώτη Black Widow ταινία, όπου θα μάθουμε ακόμα περισσότερα για την αγαπημένη μας σουπερ-ηρωίδα, οπότε επιβάλλεται να δείτε τις ταινίες που έχει ήδη συμμετάσχει για να πάρετε μια ιδέα για τη Natasha Romanoff.

Spiderman

O Spiderman ή αλλιώς Peter Parker (Tom Holland), ο ήρωας της διπλανής πόρτας, ονομάζεται το διάσημο παιδί που υφαίνοντας τον ιστό του πηδάει και σκαρφαλώνει στα κτίρια της Νέας Υόρκης. Η προσθήκη του στον κόσμο της Marvel ήταν απαραίτητη, αφού πρόκειται για έναν χαρακτήρα με πάρα πολλούς φαν. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην ταινία Captain America: Civil War, ενώ με την παρουσία του πρόσθεσε απαραίτητο χιούμορ σε μία… βαριά ομολογουμένως ταινία. Ακολούθησαν δύο αυτόνομες ταινίες, Spiderman: Homecoming (2017) και Spiderman: Far Away From Home (2019), όπου αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ο χαρακτήρας του Spiderman, όπως και η σχέση με τον Iron Man, τον οποίο βλέπει σαν πατέρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πιο νεαρός ήρωας της Marvel αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στην επόμενη γενιά των “Εκδικητών”, κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία να διαπιστώσουμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κανάλι Cosmote Cinema Marvel Studios  θα παραμείνει στον αέρα έως και την Κυριακή 17/11.

Εκτός από καθημερινές προβολές ταινιών, το προγραμμά του περιλαμβάνει  ντοκιμαντέρ για το “Marvel Cinematic Universe”, θεματικά αφιερώματα για κάθε ήρωα, συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και δημιουργών, καθώς και υλικό από τα παρασκήνια και τα γυρίσματα.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b