MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
04
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΗΜΕΡΙΔΑ

Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και Αλήθειες, στην 1η ημερίδα από το «Άλμα Ζωής»

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες».

Monopoli Team

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 9πμ έως τις 5μμ στο ξενοδοχείο Amalia (Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα).

Τα δεδομένα από τη διεθνή ερευνητική κοινότητα καταλήγουν πως οι ανάγκες των ασθενών με μετάσταση είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των ασθενών με πρώιμη νόσο, αλλά το ταξίδι τους είναι μοναχικό και εξατομικευμένο.

Στην Ελλάδα οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις σχετικά με τη μεταστατική νόσο και ο φόβος που πλαισιώνει την ασθένεια εμποδίζουν ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού, φροντιστές αλλά και ασθενείς με πρώιμο καρκίνο του μαστού να τοποθετήσουν τη μεταστατική νόσο στην πραγματική της διάσταση.

Παράλληλα, η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει δείξει ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης, αναλυτικότερης και πιο εξειδικευμένης ενημέρωσης των ασθενών με καρκίνο μαστού, της ιατρικής κοινότητας και του γενικού πληθυσμού στο θέμα της μεταστατικής νόσου, των νέων θεραπειών και των νεότερων δεδομένων.

Για το λόγο η διοργάνωση της 1ης Ημερίδας για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης που έχει διαφανεί. Στο πλαίσιο της ημερίδας, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» όσο και άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για ένα θέμα που τις αφορά, αλλά τo αποφεύγουν, διαιωνίζοντας έτσι τις προκαταλήψεις σχετικά με τη νόσο, οι οποίες δε συνάδουν με τα συνεχώς αυξανόμενα ερευνητικά δεδομένα για τις καινοτόμες θεραπείες.

Θεματολογία

Στόχος της 1ης Ημερίδας για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες» είναι να προσεγγίσει σφαιρικά το ζήτημα του μεταστατικού καρκίνου μαστού, δίνοντας βήμα σε έγκριτα μέλη της ιατρικής κοινότητας, σε εξειδικευμένους ψυχολόγους υγείας και σε εκπροσώπους συλλόγων ασθενών.

Η θεματολογία της Ημερίδας συμπεριλαμβάνει τα νεότερα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα, την ανάλυση του μεταστατικού καρκίνου μαστού σε παρελθόν – παρόν και μέλλον, την παρουσίαση δράσεων για την αντιμετώπιση του στίγματος , την αναγνώριση των αναγκών των ασθενών με μετάσταση, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως επίσης και την επικοινωνία γιατρού – ασθενούς.

Πρόγραμμα

Δείτε το προσωρινό πρόγραμμα της Ημερίδας «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες» εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται – Συμμετοχή στην Ημερίδα

Η 1η Ημερίδα για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες» απευθύνεται σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ασχολούνται με ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού, στις ίδιες τις ασθενείς, σε δημοσιογράφους υγείας και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το ζήτημα της μετάστασης και της ποιότητας ζωής των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν.

Υπάρχει δυνατότητα live streaming μέσω της σελίδας στο Facebook https://www.facebook.com/almazois/ .

Η ημερίδα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες»  διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 09.00 – 17.00
Ξενοδοχείο Amalia, Λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μια παράσταση για την έμφυλη βία στον Μικρό Κεραμεικό, ο Απόστολος Ρίζος στο Κύτταρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Ένας βαθιά ανθρώπινος μονόλογος σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη, ο Μάλαμας στον Σταυρό του Νότου - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Μουσική, σινεμά και βόλτες σε μουσεία στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική «Λόλα» στο Παλλάς, η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Πιερ Μπουλέζ στο Μέγαρο - 'Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Έχεις πέντε λεπτά» από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού, η κολεκτίβα Climate Change στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η «Ιεροτελεστία» στο Εθνικό, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Λουκέρνης στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα