MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μάρτιν Σκορτσέζε: Γιατί ο θρυλικός σκηνοθέτης δεν έχει χρόνο να γράψει γυναικείους χαρακτήρες;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σε Συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την ταινία «The Irishman», ρωτήθηκε γιατί οι πρωταγωνιστές της νέας του ταινίας είναι κυρίως άνδρες.

Monopoli Team

Τότε ο θρυλικός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε δήλωσε: «Δεν πρόκειται καν για έγκυρο ισχυρισμό. Δεν ισχύει. Αυτό με πηγαίνει πίσω στο 1970. Αυτήν η ερώτηση γίνεται εδώ και τόσα χρόνια. Πρέπει να το κάνω; Αν το σενάριο δεν το απαιτεί τότε είναι σπατάλη χρόνου, για τον καθένα. Αν η ιστορία απαιτεί έναν γυναικείο χαρακτήρα, τότε γιατί όχι;».

Η Έμα Τίλινγκερ Κόσκοφ, παραγωγός της ταινίας Τhe Irishman που ήταν παρούσα στη Συνέντευξη Τύπου, επίσης αντέκρουσε το επιχείρημα, υποδεικνύοντας την ταινία του 1974, «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ», ως παράδειγμα ταινίας του Σκορτσέζε με γυναίκα πρωταγωνιστρια.

«Και αυτή είναι μια μόνο ταινια», συμπλήρωσε τότε ο Σκορτσέζε. «Είναι και το Age of Innocence, αλλά δεν το μετράνε φυσικά. Ή το Casino. Η Σάρον Στόουν ήταν εκπληκτική σε αυτό. Ούτε αυτό μετράει, ξεχάστε το. Όλοι αυτοί είναι άνδρες».

Στην ερώτηση αν θα επιθυμούσε να έγραφε περισσότερους ρόλους για γυναίκες ηθοποιούς στις ταινίες του ο Σκορτσέζε απαντησε «Ναι θα το ήθελα. Αλλά ξέρετε τι, τώρα είμαι 76 ετών. Δεν έχω πλέον τον χρόνο να το κάνω. Δεν ξέρω τι θα συμβεί.»

Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία The Irishman πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Τις τελευταίες εβδομάδες, της έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την έλλειψη γυναικείων χαρακτήρων και συγκεκριμένα για τον ρόλο που υποδύεται η Άννα Πάκουιν, η οποία έχει ελάχιστες σκηνές στην ταινία.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Καποδίστριας: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή
Art & Culture
Πόσο βιώσιμο είναι το ελληνικό κινηματογραφικό οικοσύστημα;
Cine News
Έρχεται η Γιορτή του Σινεμά 2025, με εισιτήριο 2 ευρώ
Cine News
Mankind’s Folly: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου βραβεύτηκε στο Prix Europa
Cine News
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» περιμένει τις ταινίες σας
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Η Δήμητρα Γαλάνη τραγουδά στο πρώτο trailer της σειράς του MEGA
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Νέες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Πέντε ταινίες της Diane Keaton που αγαπήσαμε – και πού θα τις δείτε
Cine News
Ένα απλό ατύχημα: Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών έρχεται στους κινηματογραφους
Cine News
31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Χρυσή Αθήνα στον “Ήχο της Πτώσης” και Τιμητικό Βραβείο στον Νιλ Τζόρνταν – Όλοι οι νικητές
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας φέρνει στην Αθήνα τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV