MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 11 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

“Μικρές ιστορίες για αγρίους” στο Εθνικό Θέατρο

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου. Οι ιστορίες του Φριό θίγουν τα πιο σημαντικά κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Στάθης Κόικας, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου
Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, 21:00
Κυριακή 20/10, 19:30
Εθνικό Θέατρο-Rex-Παιδική Σκηνή

10€ ενήλικες, 7€ εφηβικό, ΑμεΑ + Συνοδός: 5€ το άτομο

“Κι όμως… κινείται” της Γλύκας Στόιου

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών παρουσίαζει μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά σχετικά με την ορθολογική χρήση του κινητού τηλεφώνου. Τρεις ηθοποιοί με μια εξωγήινη μπουκίτσα και μουσική διάθεση ενσαρκώνουν πολλαπλούς ρόλους και παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξέλιξη του έργου. Η Γη που όλο κινείται θέλει να στείλει ένα μήνυμα για την αξία του παιχνιδιού ως φυσικής δραστηριότητας, την ανάγκη της διαπροσωπικής επικοινωνίας και τη σημασία των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας σήμερα.
Για παιδιά από 4 ετών και εφήβους ως 15 ετών. H παράσταση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.
Σάββατο 19/10, 15:00
Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις», Λέσβου 15, Αθήνα
6€

“Χίλιες και μια ιστορίες” του Μάικ Κέννυ στο Μικρό Εθνικό

Η μυθική ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής: Δώδεκα παλατιανοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου αφηγούνται με ότι μέσο έχουν στη διάθεσή τους ιστορίες για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και τον φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς…
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Παρασκευή 18/10, 10:00
Σάββατο 19/10, 17:30
Κυριακή 20/10, 12:30 & 16:00
Μικρό Εθνικό – Ισόγειο REX
5€ – 10€

“Όλιβερ Τουίστ” του Κάρολου Ντίκενς

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ο ήρωας-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σε ένα ζοφερό και άδικο κόσμο. Ο Κάρολος Ντίκενς, μέσα από αυτό το έργο, στηλιτεύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στην εποχή του στην Αγγλία, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν σε απόλυτη φτώχεια, σε μία κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων. Καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει.
Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κωστής, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαρία Αντουλινάκη & Όλιβερ Τουίστ ο Διονύσης Πιφέας
Κυριακή 20/10, 11:30
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254
11€ – 15€

“Το αηδόνι του αυτοκράτορα” της Λένας Πλάτωνος

Το παραμύθι του Άντερσεν μεταμορφώνεται σε μια παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας, η οποία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Το σύγχρονο μήνυμα του έργου, η συνύπαρξη αναλογικής και ηλεκτρονικής μουσικής, οι ακαταμάχητες μελωδικές γραμμές της Πλάτωνος και η δεξιοτεχνική φωνητική γραφή καθιστούν το Αηδόνι του αυτοκράτορα μια ιδεώδη γνωριμία των παιδιών με τον μαγικό κόσμο της λυρικής τέχνης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Κυριακή 20/10, 11:00
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ
5€ -20€

ΕΚΘΕΣΗ

Το΄21 Αλλιώς: Έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση με Playmobil

Φιγούρες Playmobil με φουστανέλες και γιαταγάνια καταλαμβάνουν την Παλαιά Βουλή, σε μια πρωτότυπη έκθεση που αναπαριστά με ιστορικά έγκυρη αφήγηση τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, Κυριακή 20/10, 09:00 – 14:00
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Σταδίου 13
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

“Μια Ζωγραφιά και Μύριες λέξεις!” στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Αλέκος Φασιανός –Βαγγέλης Χρόνης / 30 χρόνια φιλίας: Ζωγραφική & Ποίηση”. Πρώτα βλέπουμε την έκθεση και μετά λέμε ιστορίες. Ανακαλύπτουμε τη μυστική ζωή του, μαθαίνουμε για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, παίζουμε και μαντεύουμε. Πως αποδεικνύεται μια δυνατή φιλία; Μιλούν τα πουλιά στα παραμύθια; Ποιός κάνει την μεγαλύτερη χαζομάρα στον κόσμο; Ποιός μπορεί να καταλαβαίνει την γλώσσα των αστεριών; Ελάτε να ακούσετε αστείες, μαγικές, και περιπετειώδεις ιστορίες …από μια αληθινή παραμυθού!
Παρασκευή 18/10, 19:00 – 20:00
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
10€

Μία νύχτα ξανά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η δράση που αγαπήθηκε πιο πολύ από όλες συνεχίζεται και φέτος! Στόχος είναι η μύηση και η εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.
Για παιδιά 8-12 ετών και γονείς.
Σάββατο 19/10, 18:00 (απόγευμα Σαββάτου) – 10:00 (πρωί Κυριακής)
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
100€ (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση, δείπνο, πρωινό καθώς και εκπλήξεις)

Συγχαρητήρια για τη μουσική σας! στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Τα παιδιά εξερευνούν τον μουσικό κόσμο τεσσάρων αγαπημένων συνθετών, ανάμεσά τους και ο Νίκος Σκαλκώτας που φέτος τιμά η Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Έτους Σκαλκώτα. Τους γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ωριμότητα και τους συγχαίρουν αυτοπροσώπως για το έργο τους! Ζωγραφίζουν, ακούνε ιστορίες, παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια και, αφού ανακαλύψουν κρυμμένα προσωπικά αντικείμενα του κάθε συνθέτη στα ράφια της Βιβλιοθήκης, αφήνονται στην μαγεία της ζωντανής μουσικής.
Κατάλληλο για παιδιά 6 έως 12 ετών.
Κυριακή 20 Οκτωβρίου – “Συγχαρητήρια κύριε Μπαχ!”
Ώρα 12:30
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

Εφηβεία… μια φανταστική περίοδος στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Πως μπορεί η περίοδος της εφηβείας να γίνει μια ευκαιρία σύνδεσης για γονείς και εφήβους;
Διαπραγματεύσεις, όρια, αλλαγές, εντάσεις, διαφωνίες, ισότιμη επικοινωνία και σύνδεση!
Οι γονείς συζητούν με παιδοψυχολόγο και παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να διαχειριστούν θέματα επικοινωνίας με τα παιδιά τους που βρίσκονται στη φανταστική περίοδο της εφηβείας! Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και με τη βοήθεια ενός tablet καλούνται να εξερευνήσουν τους χώρους του Μουσείου και να απαντήσουν σωστά σε ένα κουίζ για να πετύχουν το μεγαλύτερο σκορ! Γονείς και παιδιά καταλήγουν στο αμφιθέατρο όπου μαθαίνουν για την τέχνη της βιβλιοδεσίας και “δένουν” το δικό τους, προσωπικό βιβλίο συμφωνίας! Διαλέγουν εξώφυλλα με graphics, επεμβαίνουν στο σχέδιο και δημιουργούν ένα κοινό βιβλίο σύνδεσης και συμφωνίας που θα εκφράζει τη φανταστική περίοδο που ζουν!
Ηλικίες: 12-17 ετών.
Κυριακή 20/10, 11.00-12.30 & 13.00-14.30
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, Πρωτέως 25, Αθήνα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΟΛΟΥ

“Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ”

Δυο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω… κι έξω από την Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ. Στο τέλος του ταξιδιού τα δυο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στην σχολική εργασία, και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με την βοήθεια του κύριου Τιλτ θα έχουν εντέλει κατανοήσει ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα υπό … άλλη γωνία!
Προτείνεται για ηλικίες: 5+
Διάρκεια: 30 λεπτά
Παρασκευή 18/10, 17:30
Σάββατο 19/10, Κυριακή 20/10, 11:30 & 17:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b