MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας, Άμπι Αχμέντ Άλι

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 η επιτροπή Νόμπελ στο Όσλο, ανακοίνωσε τον νικητή του Νόμπελ Ειρήνης για το 2019, εκείνον που κατά τη γνώμη της, είχε «τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης».

Άμπι Αχμέντ Άλι
Monopoli Team

Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Άμπι Αχμέντ Άλι (Abiy Ahmed) κέρδισε φέτος το Νόμπελ Ειρήνης όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Ακαδημία.

Υπενθυμίζεται ότι για το Νόμπελ Ειρήνης φέτος υπήρχαν συνολικά 301 υποψήφιοι – 223 άτομα και 78 οργανώσεις – σύμφωνα την ιστοσελίδα του θεσμού.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, η 16χρονη ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, θεωρούνταν το φαβορί για το φετινό βραβείο. Η εταιρία στοιχημάτων Coral που εδρεύει στο Λονδίνο έδινε πιθανότητες μία προς δύο. Αντίστοιχα η William Hill εκτιμούσε ότι η Τούνμπεργκ έχει 8 στις 13 πιθανότητες να κερδίσει το βραβείο.

Τελικά το βραβείο απονεμήθηκε στον Αιθίοπα πρωθυπουργό Αμπίι Αχμέντ, ο οποίος ερχόταν δεύτερος στα στοιχήματα, πίσω από την Γκρέτα Τούνμπεργκ και είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο εννέα εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 900.000 δολάρια), θα απονεμηθεί στο Όσλο, στις 10 Δεκεμβρίου 2019.

Μεταξύ των 304 υποψηφίων, αλλά και των φαβορί, ήταν και ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b