MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Live jazz βραδιές σε τρεις μουσικές σκηνές της πόλης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα live που θ’ ακούσουμε τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου στα παραδοσιακά και νεότερα αθηναϊκά στέκια της Jazz.

Espen Berg Trio στο Half Note
author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

The Zoo

Η ανερχόμενη σκηνή της πόλης ξεκινά δυναμικά τη νέα σεζόν με αξιόλογα live ελληνικών σχημάτων.

  • Την Πέμπτη 3/10 το jazz quartet του Απόστολου Λεβεντόπουλου. Με αυτοσχεδιαστική τάση και ακροβατώντας ανάμεσα σε jazz, funk και την groove μουσική ο επικεφαλής Απόστολος Λεβεντόπουλος με σπουδές και καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική έρχεται να δώσει το δικό του μουσικό στίγμα. Μαζί του σ’ αυτή την μουσική διαδρομή ο Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), ο Χάρης Χαραλάμπους (Μπάσο) και ο Δημήτρης Κλωνής στα τύμπανα.
  • Την Παρασκευή 4/10 θα εμφανισθούν οι “Bluebirds” το πολύπειρο αυτό ελληνικό συγκρότημα που δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους BB King, Elmore Jones αλλά και στους Eric Clapton, Jeff Deck, The Allman Brothers και πολλά άλλα.
  • Το Σάββατο 5/10 οι “Man With A Band: The Burlesque Show“. Το project αυτό έρχεται να καταθέσει μια διαφορετική μουσική πρόταση μεταφέροντας μας σε μία εποχή όπου η διασκέδαση ήταν συνυφασμένη με το μιούζικαλ. Pop, Soul, Rock και funky ρυθμοί θα εναλλάσσονται στη σκηνή μαζί με τα φωνητικά του Παύλου Μαντέλ και της Γεωργίας Αχιλλεοπούλου. Θα τους συνοδεύουν τέσσερις μουσικοί σε πλήκτρα, τύμπανα, μπάσο και σαξόφωνο.
  • Tην Κυριακή 6 Οκτωβρίου το κιθαριστικό ντουέτο του Γιώργου Ταμπάκη και Δημήτρη Γασπαράτου εκθέτει τη δική του εικόνα για το “συνεχές” (Continuum) της δημιουργικής μουσικής, δίνοντας έμφαση στην κοινή πορεία αισθητικών τάσεων και κατευθύνσεων που απέχουν μεταξύ τους χρονικά: Από τον Chopin, τον Satie και τον Bella Bartok έως τους Chick Corea και Gismont, τον Bach τους Abercrombie και Towner.

The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι. Τηλ 2106745375, www.thezoo.gr.

Jazzet

Σημαντικές παρουσίες και στην νέα jazz σκηνή στο Χαϊδάρι που δημιούργησε ο Λευτέρης Χριστοφής, ο jazz κιθαρίστας και συνθέτης, με την οικογένειά του.

  • Την Παρασκευή 4/10 το σχήμα “Omikron” με δυνατούς jazz αυτοσχεδιασμούς. Αποτελείται από τον βετεράνο Νικόλα Τσιλογιάννη (κρουστά και ιδιόφωνα) τον Παριζιάνο Αιγυπτιώτικης καταγωγής Alexis Drossos (σοπράνο σαξόφωνο), τον Ολλανδό Henk Spies (σοπράνο σαξόφωνο και ηλεκτρονικά). Την μπάντα συμπληρώνει ο Ντίνος Ζούμπερης στο μπάσο.
  • Το Σάββατο 5/10 το κουαρτέτο του Tάσσου Σπηλιωτόπουλου. Ο επικεφαλής του γκρουπ μουσικός και συνθέτης μετά από δώδεκα χρόνια μουσικής παρουσίας στο Λονδίνο και επτά στην Στοκχόλμη, όπου ζει μόνιμα, έρχεται στην Αθήνα. Όσοι τους παρακολουθήσετε θα γευθείτε κάτι το καινούργιο στην ευρωπαϊκή jazz με επιρροές του συνθέτη από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, flamenco, blues και fusion.

Jazzet, Καραϊσκάκη 99-101, Χαιδάρι, Τηλ 2105815626.

Half Note

Το «ιστορικό» σπίτι της jazz συμπληρώνει 40 φέτος χρόνια και συνεχίζει δυναμικά! Τον Οκτώβριο η σκηνή του φιλοξενεί τους εξής:

  • Από τις 11/10 έως 14/10 η μπάντα των Αφροαμερικανών “Black Art Jazz Collective” που δημιουργήθηκε πριν έξι χρόνια για να τιμήσει την πλούσια μουσική τους παράδοση. Η εξαμελής μπάντα θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία με αφετηρία την Αθήνα. Πάρτε μία πρόγευση αναζητώντας τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Armor of Pride” που κυκλοφόρησε το 2018.
  • Την Τρίτη 15/10 το νορβηγικό jazz group “Espen Berg Trio” έχοντας ως κορμό την μελωδική και ρυθμική μουσική του βραβευμένου πιανίστα και leader του group Espen Berg. Μαζί τος θα συμπράξει ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης.
  • Την Τετάρτη 16/10 το ελληνικό jazz συγκρότημα “Brothers from Another Mother”(BFAM). Οι BFAM ιδρύθηκαν από τον ντράμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς Ραφαήλ Μελετέα (πιάνο), Φίλιππο Παππά (τενόρο σαξόφωνο), Περικλή Τριβόλη (μπάσο) και Παναγιώτη Καψαμπέλη (κιθάρα).Στην βραδιά αυτή θα παίξουν ως φιλοξενούμενοι ο σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης και ο τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ. 21 0921 3310, www.halfnote.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η ιστορία του queer cinema είναι μια ιστορία αντίστασης - και σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
Art & Culture
Μπαίνοντας στα ρούχα (και στο μυαλό) της Τίλντα Σουίντον
Art & Culture
Η μαγεία επιστρέφει στο 32ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Art & Culture
Η Ελλάδα ως γρίφος στη Μπιενάλε Βενετίας
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Αφιέρωμα
Από τον Τάσο Λειβαδίτη στην Κική Δημουλά: Όταν σπουδαίοι ποιητές εμπνεύστηκαν από τη μητρότητα
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Art & Culture
Τζόαν Λη Φέρμορ: Στην Ύδρα με το «Βλέμμα στον κόσμο»
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει