MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Chicago, το εμβληματικό μιούζικαλ έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το θεαματικό «Chicago», ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών, έρχεται τον Νοέμβριο στο ιστορικό «Θέατρο Ολύμπια – Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Chicago, το παγκοσμίου φήμης έργο των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι ανεβαίνει στο «Θέατρο Ολύμπια» (πρώην Λυρική Σκηνή) με ένα δυνατό cast ηθοποιών. Μια υπερπαραγωγή με 34 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, έρχεται στις 13 Νοεμβρίου 2019.

Το Chicago πραγματεύεται τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος ενώ βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse έμειναν στην ιστορία.

Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Έχει παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα σε όλο τον κόσμο, από την πόλη του Μεξικού μέχρι τη Μόσχα και από το Σάο Πάολο μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Το 2002 το Chicago έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Oscar, ανάμεσα σε αυτά και το Oscar καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.

Στην ελληνική παράσταση πρωταγωνιστούν 7 εξαιρετικοί ηθοποιοί. Το ρόλο της Roxie Hart αναλαμβάνει η Νάντια Μπουλέ, ενώ της Velma Kelly η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στο ρόλο του δικηγόρου Billy Flynn θα απολαύσουμε σε διπλή διανομή* τον Αιμιλιανό Σταματάκη και τον Αργύρη Πανταζάρα. Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Amos Hart ενώ τον ρόλο του Fred θα αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης. Στο ρόλο της Mama Morton η εξαιρετική Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Chicago
Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου 2019
Θέατρο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
————————————————-
Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Απόδοση κειμένου: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Χορογραφίες: Chali Jennings
Διεύθυνση Ορχήστρας – Μουσική Διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Πρωταγωνιστούν:Νάντια Μπουλέ, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αργύρης Πανταζάρας/Αιμιλιανός Σταματάκης (διπλή διανομή), Μίνως Θεοχάρης, Γιάννης Ποιμενίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
*Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αναλαμβάνει το ρόλο του Billy Flynn τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο.
Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Όλα όσα φέρνει η νέα θεατρική σεζόν – Προπώληση με early bird εισιτήρια
Θεατρικά Νέα
ΕΒΕ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για την ιστορία και την τέχνη του βιβλίου
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Νέος κύκλος για το σεμινάριο «Υποκριτική σε Κείμενα In Progress» της Πέπης Μοσχοβάκου
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Οι 5 δημιουργοί που διεκδικούν το πρώτο Βραβείο Νέου Σκηνοθέτη/Σκηνοθέτιδος
Θεατρικά Νέα
(Για ένα) όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας): ‘Ενας σύγχρονος Σαίξπηρ από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
Θεατρικά Νέα
Ρόσμερσχολμ: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Κοζάνη, ένας φαντασιακός περίπατος: Μια site-specific παράσταση μάς ξεναγεί στο κέντρο της πόλης
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση