MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
10
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Απόγειος – μια παραλλαγή»: Μια ελληνική παράσταση κάνει πρεμιέρα στην Ιρλανδία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ομάδα Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά, στο πλαίσιο διεθνούς ανταλλαγής με την Tipperary Dance Platform Project, παρουσιάζουν την παράσταση «Απόγειος – μια παραλλαγή» στην Ιρλανδία την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου (Tipperary Dance Platform – TDP’19) και επιστρέφουν στην Ελλάδα, στις 2, 3 και 10 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Ροές.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η παράσταση «Απόγειος – μια παραλλαγή» τελείται με την υποστήριξη του Tipperary Dance Platform (Ιρλανδία) και DeVIR/CAPa – Centro de Artes Performativas do Algarve (Πορτογαλία).

Η παράσταση, με χορεύτριες τις Πωλίνα Κρεμαστά και Θένια Αντωνιάδου, δημιουργήθηκε μέσα από ένα ερευνητικό ταξίδι που βασίστηκε στους παραδοσιακούς χορούς και τις τεχνικές του σύγχρονου χορού. Αφετηρία και πηγή έμπνευσης υπήρξαν χοροί από την Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.

Οι χορευτές περιπλανιούνται πάνω σε έξι κινητικά τοπία σαρώνοντας τον χώρο και αλληλεπιδρώντας με τους ήχους και τους ρυθμούς των μουσικών. Οι μουσικοί, Μανούσος Κλαπάκης και Νίκος Παραουλάκης, συμπληρώνουν την κίνηση επιλέγοντας είτε να αποδομήσουν τα παραδοσιακά ακούσματα, είτε να τα επαναδομήσουν, συνθέτοντας εκ νέου την κάθε ηχητική εικόνα.

Ένα ταξίδι χορού και μουσικής από το χθες προς το σήμερα που αποκαλύπτει την «εκ της γής/απόγειο» κίνηση.

Η παράσταση «Απόγειος – μια παραλλαγή» αποτελεί μια διασκευή της παράστασης «Απόγειος», η οποία παρουσιάστηκε την περίοδο 2016-2017 στα πλαίσια των: 15ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Βόλου, 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικού Χορού και 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η δημιουργία της βασίστηκε στην ομώνυμη έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2014 από τη χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά, με βοηθό τη χορεύτρια Θένια Αντωνιάδου και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Creo Dance Company θα παρουσιάσει την κινητική έρευνα «Απόγειος», εν είδη ημερίδας, στις 29 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Θέατρο. Θα ακολουθήσει η συμμετοχή της, τον Οκτώβριο του 2019, στο «Dance and Tradition, Dance and Community Symposium», που διοργανώνουν οι Tipperary Dance Platform Project, MA traditional dance και MA traditional dance studies at the Irish World Academy of Music and Dance, Πανεπιστήμιο του Limerick, με παράσταση, διάλεξη, εργαστήριο και master class, και επιστρέφει στην Ελλάδα για να μοιραστεί ανανεωμένη τον «Απόγειο – μια παραλλαγή».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:
Χορογράφος: Πωλίνα Κρεμαστά
Χορευτές: Πωλίνα Κρεμαστά, Θένια Αντωνιάδου
Ζωντανή μουσική: Μανούσος Κλαπάκης (μπεντίρ), Νίκος Παραουλάκης (νέυ)
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής
Promo teaser – poster: Παναγιώτης Ανδριανός
Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης
—————————————–
Ημέρα: Σάββατο 2 και τις Κυριακές 3 & 10 Νοεμβρίου
Ώρα: 20:00
Τόπος: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Εισιτήρια  Προπώληση: Viva.gr, 11876

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
«Μακμπέθ» της Κατερίνας Ευαγγελάτου: Πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες της πολυαναμενόμενης παράστασης
Θεατρικά Νέα
MIRfestival 2026: Η διεθνής ανεξάρτητη σκηνή των παραστατικών τεχνών δίνει ραντεβού στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η Αλήθεια Είναι: Ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη στο ΠΛΥΦΑ
Cine News
Η «Ηλέκτρα» του Τάρλοου έγινε ταινία και ταξιδεύει στο εξωτερικό
Θεατρικά Νέα
Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026: Αυλαία με απονομή βραβείων και τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Τερζόπουλο
Θεατρικά Νέα
Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Επιπλέον ημερομηνίες για την παράσταση της Στεφανίας Γουλιώτη
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Cleansed»
Θεατρικά Νέα
Το «Kontakthof» της Pina Bausch επιστρέφει για 2η χρονιά στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Όλα όσα φέρνει η νέα θεατρική σεζόν – Προπώληση με early bird εισιτήρια
Θεατρικά Νέα
ΕΒΕ: Νέος κύκλος σεμιναρίων για την ιστορία και την τέχνη του βιβλίου