MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 12 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπανσέρους με τις περιπέτειες του δαιμόνιου ντετέκτιβ Κλουζ. Ο ντετέκτιβ Κλουζ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει νέες μυστηριώδεις υποθέσεις. Αν έχεις φαντασία και καλά ακονισμένο μυαλό, έλα να τον γνωρίσεις και να τον βοηθήσεις να λύσει γρίφους και μυστήρια. Την εκδήλωση εμψυχώνει η ομάδα «Ανεμόμυλοι».
Σάββατο 14/9, 19:00
Σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός» του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Είσοδος ελεύθερη

The Meet Market στο 10o Djangofest

Για ακόμη μια φορά η ομάδα ΠΑΙΖώΝΤΑΣ θα βρίσκεται στο MeetMarket για υπαίθριες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως megajenga, ziplining, slackline, καφασοαναρρίχηση και πολλά άλλα, για παιδιά που συνδυάζουν αρμονικά το διασκεδαστικό παιχνίδι με τη βιωματική μάθηση!
Κυριακή 15/9, 16.30 -19.30
Προαύλιο Μηχανουργείου & Skywalk, Τεχνόπολη
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Διαστημικό κουκλοθέατρο»

Ένα διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα για ηλικίες 4 & 5 ετών στο οποίο γίνεται με ευφάνταστο και κατανοητό προς τα παιδιά τρόπο παρουσίαση του Ηλιακού μας Συστήματος μέσα από το κουκλοθέατρο. Στη συνέχεια, τα παιδιά παίζουν διάφορα παιχνίδια προσπαθώντας να εφαρμόσουν ότι είδαν στην παράσταση.
Σάββατο 14/9, 11:30 – 13:00 * Προσέλευση μισή ώρα πριν την έναρξη
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πεντέλη
Γενική Είσοδος: 5€
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2108109107 & 2103490022 

«Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Παραμυθοχώρα

Με αφορμή ένα πολυαγαπημένο παραμύθι και με τη βοήθεια των εμψυχωτών της Παραμυθοχώρας, τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, μπαίνουν στη θέση του Ασχημόπαπου, το συντροφεύουν στις ξεκαρδιστικές περιπέτειές του και ανακαλύπτουν ότι τελικά δεν είναι και τόσο κακό να είσαι διαφορετικός. Μια παράσταση με κούκλες μάπετ για παιδιά από 2 έως 8 ετών.
Σάββατο 14/9, 10:45
«Παραμυθοχώρα», Πολυχώρος για παιδιά, Αναπαύσεως 14, Μετς
Γενική είσοδος: 8€
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2109216346, 6936655925 & 927

Ο παπουτσωμένος γάτος στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστοπούλου, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των παιδιών. Το έργο μιλάει για το πώς δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια.
Σάββατο 14/9, 21:00
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
6€ (παιδικό) και 7€(ενήλικες)

Φιλοθέη η αρχοντοπούλα των Αθηνών :Παράσταση θεάτρου σκιών

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δράμα του Ιωσήφ Βιβιλάκη ειδικά γραμμένο για τους παίκτες σκιών Άθω Δανέλλη και Νικόλα Τζιβελέκη με θέμα τη ριψοκίνδυνη δράση της Φιλοθέης Μπενιζέλου που πρόσφερε την περιουσία της σε έργα αλληλεγγύης στην οθωμανική Αθήνα του 16ου αιώνα.
Κυριακή 15/9, 21:00
Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών-Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, Πλάκα
Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: 10 ευρώ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

«Τα παιδιά πάνε cinema» στον Κορυδαλλό

 «Λούης και Εξωγήινοι»

Ένα 11χρονο αγόρι γίνεται φίλος με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους που προσγειώνονται μυστικά στον πλανήτη μας. Γερμανο-δανέζικο animation πάνω στην αναζήτηση της οικογένειας, στην οποία όλοι θέλουμε να ανήκουμε.
Παρασκευή 13/9, 20:00
Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, Κορυδαλλός
Είσοδος ελεύθερη

«Γοριλομπελάδες»

Ο Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλας του κόσμου, δραπετεύει από το ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης και μαζί με τον Ελούρ, ένα… ζεν κόκκινο πάντα, αναζητούν τη μάγισσα ενός τσίρκου, η οποία μπορεί να κάνει το τρίχωμά του μαύρο και τον ίδιο «κανονικό».
Κυριακή 15/9, 20:00
Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός
Είσοδος ελεύθερη

Park Your Cinema Kids: Οι Υπερέξι (2014)

Ο Χίρο Χαμάντα, ένας έφηβος με επιστημονικό ταλέντο, γίνεται φίλος με το στρουμπουλό ρομπότ Μπέιμαξ και μαζί με τέσσερις φίλους του συγκροτούν μια ανορθόδοξη ομάδα hi tech υπερηρώων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μασκοφόρο εγκέφαλο του κακού.
Σκηνοθεσία: Don Hall, Chris Williams
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.
Σάββατο 14/9, 20.30
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

«Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών»

Η έκθεση είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη. Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους,θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την “πραγματική ζωή” αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας.
Παρασκευή 13/9, 10:00 – 15:00, Σάββατο 14/9, 10:00 – 16:00
«Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254
Γενική είσοδος: 6€, συνδυαστικό εισιτήριο με την ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας: 10€, Ομαδικό 4 ατόμων: 20€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης. Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.
Κυριακή 15/9, 11:30
Κρατήσεις στο [email protected] και στο τηλ. 210- 32 50 341
Σημείο Εκκίνησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα
15€

Γνωριμία με το χάντμπολ στο ΚΠΙΣΝ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ομαδικό ολυμπιακό άθλημα της χειροσφαίρισης ή χάντμπολ.
Σάββατο 14/9 & Κυριακή 15/9, 13.00-14.00 & 14.00-15.00
Για παιδιά 6-13 ετών
Έως 12 συμμετοχές ανά 30′
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b