MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου ως συμβολική υπενθύμιση για το κλίμα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το γαλλικό δίδυμο των street artists, Ella & Pitr, ολοκλήρωσε το τελευταίο έργο του στο Παρίσι, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων, θέλοντας ταυτόχρονα να περάσει κι ένα οικολογικό μήνυμα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ομάδα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το 2015 με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

«Τι καιρό θα κάνει αύριο;»

Στο καινούριο έργο – και καινούργιο ρεκόρ – που φέρει την επωνυμία «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;» εμπνέονται από την παγκόσμια συζήτηση γύρω από το κλίμα και χρησιμοποιούν την κοινότοπη φράση «τι καιρό θα κάνει αύριο;», συμβολικά και ως υπενθύμιση για το μέλλον της κλιματικής αλλαγής και την επόμενη γενιά!

Το έργο αναπαριστά μια ηλικιωμένη γυναίκα που κοιτάζει τους περαστικούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα του περιφερειακού δρόμου από την τοιχογραφία απευθύνοντας το ερώτημα και αποτελεί μια επισήμανση του κινδύνου που απειλεί πιο ορατά από ποτέ την ανθρωπότητα. Η τοιχογραφία, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ακρυλική μπογιά ολοκληρώθηκε σε οκτώ ημέρες. Στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου δεσπόζει μια πελώρια πλαστική σακούλα.

Οι καλλιτέχνες Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν ως «καμβά», για τα έργα τους, χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Σε επιφυλακή για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 4
Επίκαιρα
Οι αλλαγές στον νέο κύκλο του «Τουρισμός για Όλους» – Επιδότηση έως 600 ευρώ για διακοπές
Επίκαιρα
«Εκεί που γεννήθηκε η μουσική, δεν πρέπει να σωπάσει»: Συλλογή υπογραφών για να συνεχίσει το Ziria Festival στη Ζήρεια
Επίκαιρα
Τι σημαίνει το «Σήμα Ισότητας» που θα βλέπουμε σε κάποιες επιχειρήσεις
Επίκαιρα
Greenpeace: Θερμικές παγίδες τα ελληνικά σπίτια το καλοκαίρι
Αφιέρωμα
Μάρω Κοντού (1934-2026): Αποχαιρετισμός στην τελευταία πρωταγωνίστρια
Επίκαιρα
Κλειστά ακίνητα: Νέα φορολογικά κίνητρα για περισσότερες κατοικίες στη μακροχρόνια μίσθωση
Art & Culture
À Paris tous les deux: Η νέα κινηματογραφική όπερα της ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Παλιές ταυτότητες: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει παράταση έως το 2027 – Πότε καταργούνται οριστικά
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Art & Culture
Η, κατά Καραθάνο, αριστοφανική «Ειρήνη» θα φτάσει έως το Διάστημα
Επίκαιρα
Tο ελληνικό διαβατήριο εντάσσεται στα έγγραφα του Gov.gr wallet