MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

  Ο Κήπος των Ονείρων, στο Θέατρο Ήβη

  Το έργο της Ευαγγελίας Βασιλείου, «Ο Κήπος των Ονείρων», έρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ήβη, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και μουσική-τραγούδια Μιχάλη Χατζηγιάννη.

  Αριστούλα Ζαχαρίου

  Η R M LIGHT εγκαινιάζει την έναρξη της Νέας Σκηνής Θεάτρου για Παιδιά με το έργο «Ο Κήπος των Ονείρων» της Ευαγγελίας Βασιλείου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, που θα στεγάζεται για φέτος στο Θέατρο Ήβη. Την μουσική και τα τραγούδια γράφει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος για πρώτη φορά δημιουργεί για θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά.

  «Ο Κήπος των Ονείρων»

  Μια αισιόδοξη ιστορία που φέρνει δυνατά μηνύματα αγάπης, πίστης και ελπίδας τόσο μέσα από το κείμενο όσο και από τα τραγούδια. Η παράσταση προσφέρει δράση και όμορφες εικόνες με πλούσια κουστούμια και σκηνικά ενώ παράλληλα δίνει σε ίση ένταση τροφή για την ψυχή. Μιλάει για την τιμιότητα, την πίστη στο όνειρο και στον εαυτό, αλλά και για αξίες όπως η ενσυναίσθηση και η συμπόνια. Όλα αυτά δηλαδή που σαν παιδιά τα έχουμε όλοι αλλά η ενήλικη ζωή έχει ανάγκη κάποιες φορές να ξαναθυμηθεί. Γι’ αυτό αξίζει να πιστεύουμε στα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, όπως τον άλλαξε η Μίσα.

  Ρέινα Εσκενάζυ και Μιχάλης Χατζηγιάννης, Φωτογραφία: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

  Υπόθεση

  Σε ένα παγωμένο χωριό της Ανατολής ψηλά στα βουνά, πάνω από τα λευκά σύννεφα, γεννιέται ένα κορίτσι, η Μίσα, που ονειρεύεται να φτιάξει έναν Κήπο εκεί που όλα τα σκεπάζει το χιόνι. Δεν έχει δει ποτέ της λουλούδια, ούτε δέντρα, ούτε πουλιά κι όμως ονειρεύεται την άνοιξη. Πιστεύει τόσο πολύ στο όνειρό της ότι μπορεί να γίνει αληθινό και στη δύναμη της ελπίδας, που τελικά καταφέρνει να γίνει το θαύμα: να φέρει την Άνοιξη στο παγωμένο χωριό της, να γεμίσει αγάπη τις κρύες καρδιές των ανθρώπων και να αποδείξει ότι αρκεί μια ευγενική ψυχή για να αλλάξει ο κόσμος όλος.

  Η μουσική της παράστασης

  Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την πρώτη στιγμή ενθουσιάστηκε με την ιστορία και με χαρά ανέλαβε να «ντύσει» με μουσική τους στίχους της Αργυρώς Μαργαρίτη, η οποία έχει κάνει και την δραματουργική επεξεργασία του κειμένου της Ευαγγελίας Βασιλείου. Όπως ο ίδιος λέει, δεν τον ενθουσίασε μόνο το παραμύθι και το ιδιαίτερο θέμα του αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο περνά στα παιδιά και στους γονείς μερικές πανανθρώπινες αξίες που μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί. Έτσι αποφάσισε να γράψει για πρώτη φορά παιδικά τραγούδια στην πλούσια ως τώρα καριέρα του.

  Φωτογραφία: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

  Ο θίασος

  Η Άννα Φιλιππάκη, μετά την καλλιτεχνική της πορεία ως πρωταγωνίστρια του θιάσου της Μαριάννας Τόλη αλλά και τη συμμετοχή της σε μιούζικαλ («Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Άννυ», «West Side Story», «Η Μελωδία της Ευτυχίας», «Cats» κ.ά.), πρωταγωνιστεί φέτος στον «Κήπο των Ονείρων» ως Μίσα.

  Μαζί της ένας πολυπληθής θίασος με χαρακτήρες και στοιχεία που αντικατοπτρίζουν το σύνολο του σύγχρονου κοινωνικού καμβά δίνουν σαφή μηνύματα για το πως μπορούν τα παιδιά να επηρεάσουν έντονα ώστε να αλλάξουν τελικά αυτό που οι μεγάλοι θεωρούν αδύνατο και δεδομένο. «Αν ένα κορίτσι που φυτεύει σπόρους στο χιόνι, εκεί που τίποτε δεν φυτρώνει… Αν σε κάνει μέρος του Κήπου των Ονείρων, τότε… ναι, η σκέψη αλλάζει.»

  Ρέινα Εσκενάζυ

  Μετά την περσινή σκηνοθετική δουλειά της Ρέινας Εσκενάζυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με το έργο για παιδιά, «O μικρός Amadeus – Το παιδί θαύμα», φέτος υπό την σκηνοθετική της καθοδήγηση «Ο Κήπος των Ονείρων» ζωντανεύει στη σκηνή, μέσα από κίνηση, χορό, ζωντανά χρώματα, δρόμους εναλλαγής όμορφων και δυνατών συναισθημάτων που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι να θυμηθούμε ότι υπάρχουν και μεταμορφώνουν τη ζωή μας.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  «Ο Κήπος των Ονείρων» της Ευαγγελίας Βασιλείου

  *Πληροφορίες – κρατήσεις για σχολεία: 211 4006204 – 6977 062078

  Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Αθήνα, Τηλ. 210 321 6382.

  Ταυτότητα παράστασης:

  Κείμενο διασκευή, μετάφραση: Ευαγγελία Βασιλείου

  Μουσική-Τραγούδια: Μιχάλης Χατζηγιάννης

  Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

  Δραματοποίηση-στίχοι: Αργυρώ Μαργαρίτη

  Σκηνικά-κουστούμια-κατασκευές: Γιώργος Λυντζέρης

  Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

  Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

  Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

  Παίζουν: Άννα Φιλιππάκη, Δημήτρης Ραφαήλος, Ελίνα Γιαννάκη, Δημήτρης Πάσσος, Αντώνης Σανιάνος, Γιώργος Γκολφινόπουλος, Μαριλένα Γερμανού, Χρήστος Καρανικόλας.

  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα