MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το «Old Town Road» του Lil Nas X «σπάει» όλα τα ρεκόρ…

…Και ιδού πώς!

author-image Μαρία Μαρκουλή

Ο …δρόμος της επιτυχίας! Yeeehaw!

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Για κάποιους  είναι η αρχή του, για κάποιους άλλους είναι ήδη μια ανάμνηση, ζωηρή ακόμη. Ο χρόνος είναι σχετικός αλλά οι αριθμοί είναι απόλυτοι και λένε τα δικά τους.

Και αυτό που λένε τώρα είναι ότι το τραγούδι – και μεγάλη επιτυχία – Old Town Road του Lil Nas X γκρεμίζει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και μετά από 17 εβδομάδες συνεχόμενες στο Νο1 του «Hot 100» (καταλόγου επιτυχιών) του Billboard έγινε το τραγούδι με την μεγαλύτερη διάρκεια στην κορυφή, στην ιστορια του chart των έξι δεκαετιών. Αφήνοντας εντυπωσιακά πίσω Mariah Carey και Boys II Men το One Sweet Day του 1995 και το Despacito των Luis Fonsi, Daddy Yankee και Justin Bieber του 2017.  Και από ό,τι φαίνεται συνεχίζει να καλπάζει σε ακόμη πιο μεγάλες δόξες.

Billy Ray Cyrus & Lil Nas X .

Αυτά λέει το Billboard που μετράει τις επιτυχίες, την διάρκεια και το γκελ στο κοινό και εξηγεί – στο μέτρο που μπορεί να εξηγήσει πια – πώς συμβαίνουν όλα αυτά σε έναν κόσμο που οι μετρήσεις και ο σφυγμός της «αγοράς» είναι μια ιστορία ανεξήγητη, απρόβλεπτη, ίσως και τρομακτική. Πώς ο ράπερ από την Ατλάντα, ο Lil Nas X, κεντρικό πρόσωπο του country/rap (αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη) έγινε ο άρχοντας του  ροντέο, της ποπ κουλτούρας και του καλπασμού τους προς την φήμη.

Πρώτα απ΄όλα, ο Lil Nas X είχε κυκλοφορήσει το Old Town Road τον Δεκέμβριο του ’18. Και από τότε το τραγούδι είχε αρχείσει να σηκώνει σκόνη στα social media και ειδικά – παρατήρησαν οι ειδικοί –  στο Tik Tok (μουσική  εφαρμοφή ιδιαίτερα αγαπητή στις νεαρές ηλικίες όπου τραγούδια βρίσκουν μια νέα δεύτερη  ζωή – πώς; οι χρήστες ανεβάζουν βιντεάκια, αστεία και διασκεδαστικά όπου τραγουδάνε τα τραγούδια και τα μοιράζονται με όλους τους άλλους που έχουν την εφαρμογή και περνάνε καλά και μαθαίνουν και τραγούδια). Ετσι συνέβη και με τον Lil Nas X με το κοινό να επιλέγει το Old Town Road και να το «διασκευάζει» με το δικό του τρόπο, ενώ το Billboard παράλληλα  να τον απορρίπτει από τoυς country καταλόγους επιτυχιών ως όχι και τόσο σχετικό με την country τελικά.

Σε εκείνο το κρίσιμο σταυροδρόμι του Old Town Road εμφανίζεται με μια θεαματική κίνησή του τακτοποιεί το θέμα – ο βετεράνος της country Billy Ray Cyrus (o μπαμπάς της Miley Cyrus) και κάνει μαζί με τον ράπερ ένα ριμίξ του τραγουδιού που το στέλνει στα ύψη, σε όλα τα charts –  και της country επίσης.

Παράλληλα ξεσπάει μια επιδημία από remix. Ένα σωρό κόσμος θέλει να «πειράξει» το Old Town Road και να πει την δική του εκδοχή. Ετσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα. Με άλλα λόγια ένα τραγούδι, δεν ζει μόνο μια φορά. Και τρέχουν πολλά άλογα στην κούρσα.

Στην εποχή του streaming αυτό είναι πολύ καλή ιδέα. Και κάτι ακόμη που έμαθαν οι ειδικοί; Ότι το να ξανα κυκλοφορείς το τραγούδι σου είναι σοφό πράγμα. Και το Old Town Road δεν έλεγε με τίποτε να ξεκολλήσει από την επικαιρότητα.

Μόλις το κοινό έπαιρνε μια ανάσα από το remix που έκανε στο τραγούδι ο Diplo ερχόταν το άλλο με Young Thug και Mason Ramsey. O Lil Nas X δεν είχε τίποτε άλλο παρά να πετάξει το καπέλο του στον αέρα και φωνάξει yeeehaw…

Μια φορά που πέταξε έτσι το καουμπόϊκο καπέλο του αυτό «κάθισε» πάνω στο κεφάλι ενός πιτσιρικά. Ήταν ένα από τα πολλά παιδάκια που είχαν μαζευτεί για να ρωτήσουν τον Lil Nas όποια ερώτηση ήθελαν σε ένα βίντεο που και αυτό εγινε viral όπως και τα άλλα. Ο Lil Nas χρωστάει στους μικρούς πολλά για την επιτυχία του Old Town Road. Οι μικροί έχουν κάνει το τραγούδι δικό τους σαν ένα από τα τελευταία hot παιχνίδια τους που περιλαμβάνει βιντεάκια, share, youtube και όλα τα γνωστά της social media πλατφόρμας.

Εχουν πάθει ψύχωση με το τραγούδι – και για ένα λόγο ακόμη, όπως είπε ένα κοριτσάκι όταν την ρώτησαν γιατι το αγαπάει τόσο πολύ. Επειδή, είπε (το τραγούδι) ήρθε από το Ιντερνετ. Και εννοούσε προφανώς όχι από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή την playlist της μαμάς στο αμάξι.

Τώρα πού θα βγάλει τον 20χρονο ράπερ αυτός ο Οld Town Road, που τον έχει πάει ήδη πολύ μακριά – θα δούμε στη συνέχεια. Το Ίντερνετ είναι ένα μυστήριο μέρος, μερικές φορές μοιάζει με πολύχρωμη φιέστα, άλλη με σαλούν γεμάτο επικίνδυνους τύπους και άλλοτε με πόλη – φάντασμα. Yeeehaw!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b